Mi ez? Segítség, MEGBOLONDULOK! 2 éves kislányom, kb 2 hete olyan szinten fél a legkisebb légytől is, hogy azóta szinte egész nap sír, mert mindig lát egyet-egyet, már elalvásnál is azt keresi, illetve ugyan ez van az árnyákokkal is.
Minden reakciód erősiti az ő reakcióját. Tehát ha magyarázol ő üvölt, mert akkor te magyarázol tovább. Ha kiborulsz akkor üvölt, mert te is sirsz.
tehát nyugodtan mondd neki, hogy a légytől nem kell félni, de ne foglalkozz a hisztijével.
(lehet féltékenység a születendő babárta, csak azt akarja, hogy rá figyelj)
Az én kislányom is fél az összes repülő, mászó valamiktől. Sikítozik, de azért nem csinál belőle hisztit.
Hogy eltereljem a figyelmét, odaadom neki a légycsapót és közösen kergetjük a legyeket. Ez jó móka neki:)
A kertben ha hangyát lát, akkor meg hozz a söprűt és elsöpri, hogy ne is lássa őket.
Azóta jobban viseli az állatokat mióta tudja, hogy ő uralkodik felettük a légycsapóval és a söprűvel!
Próbáljátok ki!!!
valószínűleg ő is dackorszakába lépett, azért sír.
lányomnál a hiszti erősebb, és most kezdett el félni a kutyáktól, pedig eddig a kedvencei voltak. szintén 2 éves.
a legtöbb amit tehetsz, hogy nyugodt maradsz, elmondod, hogy nem bánt, aztán csinálod tovább a dolgod.
3 éves fiamra is rájött eza dili, pedig tavaly nyáron együtt szedtük a bogarakat, pókokat, kukacokat... gondoltam hadd ismerkedjen meg velük.
Erre idén, ahogy megjelentek az első bogarak, még a muslicától is visítva menekül.
Estére nálunk is a bedugható szúnyogriasztó vált be, attól megnyugszik, főleg mióta egy szúnyog éjjel a fülébe zümmögött, jajj úgy visított szegénykém...
Anyósom szerint vigyem a gyereket pszichológushoz, mert nem normális, hogy visítva menekül egy légy elöl és beleremeg, úgy fél.
Szerintem meg normális, amíg nem tapasztalja meg, hogy tényleg nem bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!