Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki akinek a babája...

Anndrea kérdése:

Van valaki akinek a babája nem mászott, hanem elindult?

Figyelt kérdés
Az én babám nem akar mászni, jobban érdekli a gurulás.Arra vagyok kíváncsi, hogy mi van akkor, ha nem mászik? Mikor indul el?Ja, és koraszülött most 10 és fél hónapos, de 2 hónappal korábban jött.

2015. máj. 22. 00:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nem maradhat ki a kúszás, mászás, mert agyi idegpályák épülnek a mozgáskoordinációkra mi később tanulási, felfogási képességek zavarait idézheti elő.

nem szabad álltatni, járatni

mindent csak magától, segítség nélkül tegyen

vagy javasolt dévényes

2015. máj. 22. 00:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Babám még nincs, de én így voltam. Nem másztam. Igazából azt tudom mondani, hogy tanulási nehézségeim sosem voltak, eminens voltam mindig, de a koordinációval a mai napig gondjaim vannak, keverem az oldalakat és problémát okoz a bonyolultabb mozdulatok összehangolása.
2015. máj. 22. 00:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Állítólag én is. Szüleim meg is lepődtek, mert az istennek se csináltam semmit úgy, ahogy a könyvekben van (igen, első gyerek vagyok :) De nem erőltettek, hanem magamtól lett így. Nincs baj a mozgáskoordinációmmal, bár a jobb-bal oldalt én is keverem, de ezzel sokan vannak így.
2015. máj. 22. 01:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Ha koraszülött volt, akkor ezek szerint a korrigált kora 8 és fél hónapos, így egyáltalán nem baj, ha még nem mászik. Kúszni sem kúszott/kúszik? A gurulást sok baba használja helyváltoztatásra. Ha nincs egyéb kóros pl izomtónus probléma, ami miatt nem indul meg a mászás, egyelőre szerintem nem probléma a gurulás. Természetesen nem vagyok szakember, csak sokat tapasztaltam hypotón kislányom esetén.

A gyógytornászunk is azt mondta, hogy szükséges a kúszás/mászás. Egyrészt valóban a keresztezett, váltott kéz-láb mozgások a két agyfélteke közti idegpálya kapcsolatok létrejöttében fontosak, illetve az izmok erősödéséhez kell.

Ezeknek a mozgásoknak a kimaradása okozhat később valóban mozgáskoordinációs, tanulási stb problémákat, vagy mozgásszervi/gerinc gondokat, de nem minden esetben. Sokszor később nem is gondolná az ember, hogy a kora nem megfelelő mozgásfejlődésből adódhatnak a problémái, illetve nem biztos, hogy olyan markánsan jelentkeznek ezek.

2015. máj. 22. 08:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, anyukámnak van, én. De a világon semmi baj nincs velem. Jó a mozgáskoordinációm, sportoltam, suliban mindig 5-ös voltam, egyetemet végeztem hasonló eredménnyel. :D

Tehát ha esetleg így adódna, hogy hamarabb indul el, ne aggódj. :)

2015. máj. 22. 09:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Dévényre járunk már vagy ezer éve, ott mondják, hogy alakul, meg hogy erősödik, de nagyon lassan halad.Néha csinál olyat, mintha kúszni akarna, de aztán inkább megfordul, és gurul.
2015. máj. 22. 23:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

nekünk ez segített! 3 nap és kúszott!(előtte csak körbe körbe haladt)

"kúszást segítő gyakorlatok" címszó alatt

[link]

és itt hogy vizuálisan is látható legyen az egyik pontja

https://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE

sok sikert :)

2015. máj. 22. 23:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
és ha már kúszni tud nagyon rövid idő alatt ráérez a mászásra is, ahhoz majd az gyensúlyérzék fejlődeése kell nagyon, javasolt hintáztatni, nagy labdán gurigatni, de ő is fogja magát hintáztatni
2015. máj. 22. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!