Kisgyermekes anyukák a lakásotokban melypontján van állando rend, és hol van olyan helység ahol aztan a gyermekek kitombolhatják magukat?
gondolok itt arra hogy játékokat a gyerekzsobábol kihozhatja e vagy csak is ott.
Mely helységekre vagy "háklis" hogy ott bizony mindennek le kell hogy legyen pakolva,állando rend urakodjon.stb stb és miért
Nincs ilyen, oda megy, ahova akar.
Egyedül a wc van elzárva előle.
állandó rend??? az mi??? 6 éve nem ismerem ezt a fogalmat :D
hétköznap dolgozunk, kedd-szerda körül már kupi van mindenhol :( szombaton takarítunk így vasárnap, hétfőn csilivili a lakás mindenhol :)
A gyerek bárhol pakolhat (na jó a vegyszerek között nem), de mindenhol rendet rakunk utána. Úgyhogy nincsen se kupiszoba se tisztaszoba. Nem vagyok háklis egyik helyiségre sem, vagy ha igen, akkor mindegyikre egyformán, amennyiben a rend iránti igény háklinak tekinthető. Az a gond, hogy ahol nincs rend, ott tisztaságot se lehet tartani... Koszban meg nem szeretnék élni.
Persze, hogy kihozhatja a játékokat a kisszobából...
Nem igazan tiltom a szetpakolast. Atlagban (90%) a nagyszoba a "jatszohaz", a tobbi pedig csak ugy van.
Ha aludni mennek, akkor elkell pakolniuk. Ugyan igy, ha megyunk vhova.
Termeszetesen segitek/tunk nekik, de nem csinaljuk meg helyettuk a rendrakast.
A ket gyerekszobaban nem szeretem a szetpakolast. Ott nem is tartunk jatekokat (csak a plussok).
Beagyazni en szoltam naluk, mint ahogy nalunk is.
A mi szobank "tabu". Nincsenek kitiltva, de tele van torekeny (porcelan) targyakkal, amiket orokoltem/kaptam es feltem oket. Csak akkor lehetnek bent, ha vki bent van veluk.
Konyhaban mindig rend van, ott nincs jatek, se fel-ala rohangalas!
A furdo, wc is mindig rendben van.
A folyosokon (ketto van) pedig ritkan hever jatek.
Az ebedlo meg kicsit labilis allapotban van neha, de igyekszem azt is rendben tartani.
Nálunk 3gyerek van, 7, 5, 3évesek, és én sem igen ismerem a rend fogalmát immár7éve. :)) A házunk emeletes. Fent 3gyerekszoba van és egy fürdő-wc. Az az ő birodalmuk, nem érdekel túlságosan mikor van rend és rendetlenség.Természetesen én takarítok, de együtt szoktunk rendet rakni esténként. Lent a nappaliban is szoktak játszani, de arra megkérem mindig őket, hogy ott legyen rend. Ha valaki jön hozzánk szinte rögtön a nappaliba érkezik, és nem akarom, hogy a nagy kupit lássa mindenki. Korábban pl a védőnő jött mindig akkor, mikor a legnagyobb felfordulás volt. :)) De mindig mondta, hogy ez igazi rend 3gyerek mellett. :))) Együttérző volt- neki is van 3.
Szóval a nappalit próbálom rendben tartani, de azért ott is mehet a játék, de ott szigorúan rendet rakatok velük. A konyhából kitiltottam a játékokat, oda nem hozhatnak. (balesetvesélyesnek tartom)De lényegében azt csinálnak itthon, amit akarnak. Szabályokat be kell tartaniuk, de azért nagy mozgásterük van.
Nálunk mindenhol van játék. Nappaliban főleg gyerekkönyvek a nagy könyvespolcon az alsó sorban, így védem a felnőtt könyveket, azok olyan magasságban, hogy ne érje el. Illetve alsó két fiókban építőkocka, azt bedobálom egy pillanat alatt a helyére ha jön valaki.
Hálónkban az éjjeliszekrényben van pár darab játék, mert ha szombat/vasárnap reggel jön a gyerek és befekszik mellénk ne kelljen felugrani valamiért ami leköti, így tudunk még pihenni.
Fürdőben is van fürdőjáték, 4-5 darab.
Teraszon is van játék, egy lavor meg műanyag halacskák pecázni és rajztábla, mert bent a lakásban nem tűrőm a krétaport.
Én minden alvásidő előtt elpakolok a gyerekkel, tehát délben meg este. Még így is sokszor van kupi a kettő között, de azért nem vállalhatatlan ha betoppanna valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!