Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz vagyok? Hogyan éljem...

Rossz vagyok? Hogyan éljem túl ezt a dackorszakot?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kislányom és igaz nem hisztizik sűrűn, de ha igen komolyan elviselhetetlen. Sajnos én biztos nem vagyok tökéletes, mert nagyon kevés türelmem van.

Ma muszáj voltam a kádhoz vinni és hideg vízzel lemosni az arcát, mert nem fejezte be. Hát, nem is kell mondanom ez az "ősi trükk" kicsit sem jött be. Ordított tovább én meg betettem a kiságyba, majd kijöttem a teraszra egy 10 percre, nem bírtam tovább, én is sírtam.

Van amikor tök jól bírom a hisztit, de valamikor egyszerűen feladom és olyannyira szomorú leszek, hogy utálom az egészet.

Aztán persze megbánom... De abban a pillanatban, robbanok.

Párom reggel 8-tól éjfélig nincsen itthon és heti 1,5-2 szabadnapja van, ilyenkor próbálok kikapcsolódni. De az us csak 1 napra elég...

Türelmetlen vagyok.

Annyira nehéz ezt szinte egyedül csinálni, csodálom azokat, akiknek nem.

Mit csinálhatnék??

Nyilván bennem van a hiba.magneB6-al oróbálkoztam, de semmi.

Néha rácsapok a kezére, mert összefirkál mindent!!! Az ablakot,ajtót,asztalt,falat. Leszedi a pelenkát magáról, stb.

Mit csináljak???? HogyN éljem túl ezt a korszakot???

2015. máj. 6. 23:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Vida Ágnesnek lesz hamarosan új könyve pont erre ad válast ötleteket. Facebookon ha rákeresel kapsz is egy kis ízelítőt a könyvből. Nagyon jó amúgy.
2015. máj. 6. 23:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nagyon nehéz abban a pillanatban, de mikor úgy hisztizik, hogy a hideg víz sem segít, akkor csak ülj le, vedd az öledbe és öleld át. Idővel abba fogja hagyni. Nem tudsz mást tenni, mint kivárni a végét. Olyan, mint egy roham, mintha elöntenék az agyát a hormonok, nem tehet róla. Ha ilyenkor magára hagyod, még mélyebbre kerül ebbe és a bizalmával játszol. A rosszalkodások az más. Arra ki lehet találni valami kis büntetést. Én próbálom úgy, hogy csak végső esetben szólok rá, inkább elterelem a figyelmét, vagy elröhögjük, mert a dackorszak ugye az ellenállásról szól, és ha nagyon mondod, hogy "ne", akkod ő "de". :)
2015. máj. 6. 23:34
 3/6 anonim ***** válasza:

nálunk is volt ilyesmi! csak én szimplán betettem a kiságyba mert nem bírtam tovább, és ott még folytatta a legnagyobb erővel totál piros volt, beleiizadt.

voltak néha fellobbanásaim hogy kizökkentem bohockódással, nevetgéléssel, de csak addig tartott a hatás.

megváltó volt, hogy jött mama hozzánk, kapásból, mosoly, derű lett az egész nap, noha én nem könnyen váltottam át, mamával is kicsit hepciás voltam, kellett pár óra még nekem, de csodálatos esténk volt utána(ill visszatértünk maximálisan a szokásos normába)

2015. máj. 6. 23:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Pedig gyakorold a türelmet, és olvass a hisztiről. Bírd ki azt a pár percet, segíts neki megfogalmazni az érzéseit:pl Mérges vagy, mert nem engedi az anyu, hogy firkálj a falra.De semmi baj, hozok papírt, arra rajzolhatsz....

Az én két évesem is hisztizik néha, de hagyom, hogy kitombolja magát, vigyázok rá, hogy meg ne üsse pl a fejét és néha halkan szólok hozzá. Pár perc múlva abbahagyja és utána tök jó kedve van. Ne bántsd, mert az agresszió agressziót szül. Hidd el, egyre ritkábban fogja csinálni. Ja, és én is egyedül vagyok vele. Fel a fejjel, csak derűsen, mindig könnyebb lesz, csak ne dühöngj! :-)

2015. máj. 6. 23:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem érett még a kis agya, hogy az érzelmeit kontrollálni tudja, neked kell türelmesebbnek lenned. Neki is épp olyan rossz abban a szituban. Csak rád számíthat.

Nagyon sokan írnak másfél - 2 éves kezelhetetlen gyerekről, hát igen, ez a szülő próbája. Van aki utána olvas, hogy mit lehet tenni, megpróbálja a gyermeke kedvéért, van aki lepasszolja inkább másnak mert nem tud mit csinálni. Remélem az előbbi leszel.

Itt egy jó írás:

[link]

2015. máj. 7. 07:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Fú, ez a firkálós ügy nálunk is ment.

Az ágyunk felett ott egy nagy totoro aki mellett két pici áll. Eddig mindenki egy merev péniszt látott benne, két heregolyóval :)

Mi felnőttek, nem értjük a művészettet.

Óvónő szerint ezt ne hagyd elől. Ha rajzolni szeretne, vedd le a polcról, és ha már nem használja, tedd el. Oviban is el kell kérniük. Egy ennyi idősnek nem magyarázható meg, hogy a falra nem, csak papírra.

én azt "csesztem" el, hogy hagytam, hogy a reklámújságot széttépje. Aztán jöttek a még el sem olvasott napilapok, a könyvei, majd az én könyveim.

A dackorszak legjobb tanácsa: éld túl!

2015. máj. 7. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!