Árulja már el nekem vki, hogy lehet az, hogy itt mindenki 4-500 ezer ft ból él és még azt mondják szegénység van az országban. Mit dolgozik, aki ennyit keres és hol él, melyik megyében?
értem, na de akkor ez a ti választásotok...hogy ő sofőr és ennyit keres...csinálhatna saját vállalkozást, vagy lehetne pék külföldön, dupla ennyiért...de ő inkább sofőt.
Én nem rajongok a pénzügyi területért, szívem szerint horgász ellenőr volnék, nade abból nem lehet megélni, ezért egy olyan pénzügyi képzésen veszek részt, ami hiányszakma és megtudom vetni benne a lában.
a jó keresetnek ára van sajnos. akik itt sokat keresnek, jó részüknek nem az álom szakmájában indult a karrierje, hanem valahol elkezdett valamit csinálni, és elég motivált volt hozzá hogy megszeresse és fejlődjön benne.
Két kicsi van otthon, részmunkaidőben keresek 80t, mint asszisztens(fősuli, szeptembertől elkezdek plusz pü képzést). 8órában kezdő fizum nettó 160-200cégtől függően.
Férjem fizuja passsz, amit hazaad az 90ezer. Ebből élünk meg.(fősuli, alkalmazott)
Ezen már én is gondolkodtam...
Mi Szabolcsiak vagyunk,a férjem 220.000-et keres,ehhez jön a családi.Egy gyerek van,én munkanélküli vagyok jelenleg,nem tudtam szülés után visszamenni az előző helyemre.Gyes alatt elvégeztem egy tanfolyamot,most szeptembertől tervben van egy újabb,ha indítják,illetve munkát is keresek.Férjemmel lehet belevágunk egy kisebb vállalkozásba ha összejön.Próbálkozunk,hátha valami összejön nekem is,mert nagyon nem egyszerű egy folyton dolgozó férj mellett,nagyszülői segítség nélkül,egy állandóan betegeskedő 4 évessel.
Mert neki nagyon nagy szerencséje van ezzel az állással,minimálbérrel kezdte,de nagyon "bedolgozta" magát úgymond,korrekt a vezetés stb,de én soha nem fogok nőként itt ennyit keresni.Napi 10 órát dolgozik,heti 6 nap.Az én mindkét szakmám olyan,hogy minimálbéres fizetést adnak érte,hiába van érettségim is.Én nem tudok elhelyezkedni,az ismeretségi körömben őrült nagy a munkanélküliség,aki itt megkeres 100.000-et az össze teszi a kezét.Az emberek ölik egymást egy takarítói vagy gyári munkáért.
Hát ezért hihetetlen sokszor számomra,de nem irigylem senkitől,többnyire azok akik ennyit keresnek azok nagyon tanultak,én nem megyek pl.pénzügyi főiskolára,mert nem menne,mert nem érdekel.Nekem már egy minimálbéres állás is jó lesz.A legtöbb ismerős család 200.000 ezer körüli összegből él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!