Miért érzem úgy, hogy a párom a babán akar spórolni?
Megbeszéltük, hogy nem feltétlenül veszünk új dolgokat a babának, ha használtan is jó minőségűt tudunk szerezni. Nem azért mert nincs meg rá a keret, csak az később is jól jöhet még (házat szeretnénk majd venni). Még nem élünk együtt, most jönne el a költözés ideje, azaz most még külön kasszán vagyunk. Én jeleztem neki, hogy meg van a keret arra, hogy akár mindenből újat vegyünk, de nem feltétlenül szükséges elkölteni. Viszont úgy vagyok vele, hogy valami újat szeretnék. (talán a babakocsit, vagy az ágyat, persze nem a legdrágábbakat) A párom ismerősei viszont folyamatosan ajánlanak általuk már nem használt dolgokat. Mindent meg lehetne szerezni, a párom pedig ezen az állásponton van. Minek új, ha meg lehet szerezni olcsón, használtan. Azonban akkor semmi új nem lesz, és nekem ez olyan érzés, mintha nem adhatnám meg neki azt, amit szeretnék.
A párom sok mindenben így gondolkodik, de sok olyan dolog van, amire nem sajnálja a pénzt (a járművei, műszaki emberként a szereléshez szükséges dolgok, akár csak hobby szinten is). Akkor miért pont a baba az, aminél nem lehet semmi új, ha használtan is meg lehet szerezni? És amikor ez a kérdés előjön, azzal érvel, hogy ő semmibe nem szólhat bele. Pedig amikor nem arról van szó, hogy új, vagy régi, akkor hozzá se tud szólni, mert "nem ért hozzá".
Mi használtan vettük a babakocsit,a kiságyat,a pelenkázót is.Hordozót csak azért nem,mert nem kaptunk.Én egy percig sem bántam meg,h a fontosabb dolgokat kihoztuk 50ezer forintból.Míg más esetben a babakocsi ebbe már nem fért volna bele.Rengeteg babaruhát kaptunk,persze vettünk/veszünk is neki ezt-azt.Találtam egy nagyon jó babaruhást,ahol haszált rucik is vannak,és meg sem látszik rajtuk,h használtak,és nem baj,ha nem kerül több ezerbe egy body,mert úgy nőnek,mint a bolondgomba,és 1-2 hónapnál nem használják tovább.Sőt,kifogtunk olyan dolgot is,amit egyáltalán nem is használtak,csak megvették,vagy kapták,és bolti ár alatt simán eladták.
Én nem tartom sóherságnak,ha valaki nem akarja elkölteni egy autó árát a gyerekre.Most még jajj de szép,meg jajj,de jó,de amikor majd néhány év múlva 20on ezreket hagysz ott a tankönyvekért,és minden egyébért,főleg,ha házat akartok venni.Vagy azt a pénzt,amit pluszba költenél tedd majd be a babakötvényes számlájára.Ott is jó helyen lesz.
Nem hiszem, hogy a babán szeretne spórolni, egyszerűen arról van szó, hogy nem igazán mélyült bele a témába, talán a nők genetikailag felvilágosultabbak arról, hogy mire van szüksége a babának és milyenre, illetve mire nincs...
Nyugi, nálunk is volt hasonló, pedig mi már régen együtt éltünk, nagy a szerelem, összhang, tervezett baba és mindenki belerakja a közösbe a pénzt. Mivel mi is a baba születése után fogunk költözködni néhány hónappal, ezért én is úgy álltam hozzá, hogy nagyon erősen szétnézek használt cuccok között és azokból válogatok, ami azért még szép és jó és nem lestrapált. Mi külföldön vagyok, itt olyan dolgokat passzolnak el az eredeti ár tizedéért, hogy néha el sem hiszem. Szóval megállapodtunk arról, hogy feleslegesen nem költünk, csak abból veszünk újat, amiből a higénia miatt kell.
Ez egészen addig tartott, amíg a párom meg nem vett egy új monitort úgy, hogy van már kettő. Azt mondja, hogy neki az kell, mert fotós és azon élethűbbek a színek, meg hasonlók. Hát, én annyira értek ehhez a témához, mint ő a babakocsikhoz, nem éreztem szükségét a monitorvásárlásnak és abban a pillanatban közöltem vele, hogy akkor felejtse el, hogy én a babakocsin fogok spórolgatni, én is megérdemlem az újat és punktum. Belement természetesen, mert nem tud mást tenni.
Egy hét múlva lehiggadtam és rájöttem, hogy ezt csak a felháborodásom súgta, egyébként meg ha szép állapotban van használt, akkor inkább azt veszem meg és a maradék sok-sok pénzt az új házban lévő babaszoba berendezésére költöm, annak hosszabb távon a baba is örülni fog, míg két-három évesen már nem fogja érdekelni, hogy neki új babakocsija volt egykoron...
Ha a te pénzed is benne van és nem kell spórolni, nem kell a pénzt felhasználni valami sokkal-sokkal fontosabbra (mondjuk arra, hogy hó végén ne szűköljetek), akkor vegyél újat abból, amit akarsz. Ha a lelkednek jó, vagy nem találsz olyan használtat, amit elég megfelelőnek érzel, akkor persze, vegyél újat. Ha csak részedről is egy kis ellenkezés van, ami bennem is volt, akkor viszont gondold át higgadt fejjel, hogy van-e olyan dolog, amire az így megmaradt pénzt költheted és hosszú távon az hasznosabb, vagy fontosabb (és most nem a párod járműveire gondolok) és dönts e szerint.
Én sem úgy gondoltam, hogy mindent újonnan, de amikor arról van szó, hogy lesz egy kislányom, és most egy ismerős felajánlott egy babakocsit (szürke, 2 gyerek már végigkoptatta, és nem ingyen, hanem eladásra), akkor azért legyen olyan választási lehetőség, hogy megveszem azt, vagy inkább egy újat (amit pl. 40000-ért láttam akciósan). A párom viszont már teljesen úgy kezeli a dolgot, hogy az a babakocsi már meg van véve.
Különben a ruhák szinte egytől egyig turisak, kivéve az akciós TESCO-s bodykat.
Na hát nálunk kb majdnem ugyanez volt, van.
Mi úgy oldottuk meg hogy van 1-2 használt cucc, de van ami meg új. Pl a kiságyat használtan vettük, az ő javaslatára pedig én már kinéztem egy újat, árba nem sok különbség volt, mégis mondtam hogy jó, legyen. De a babakocsinál én ragaszkodtam hozzá hogy új legyen, meg a hordozó azt is kinéztem már, megmutattam neki majd elmegyünk megvenni. Vettünk már 1-2 babaruhát, annak a fele új a fele pedig használt. Plussz még kapunk majd rokonoktól, barátoktól is tehát végülis több használt lesz abból is mint új.
Ja a babakocsiról még annyit, hogy egyik nap hazaállított egy kollegájától kapott kocsival, ami a padláson hevert náluk 3 évig, 2 gyerek nőtt fel benne és tiszta por volt. Na gondolhatod mit reagáltam rá, vissza is vitettem vele.
Szóval én azt javaslom hogy kössetek kompromisszumot, hogy ne minden legyen használt meg új se, hanem fele-fele arányban vagy ahogy szeretnétek. Döntsd el neked mi a fontos hogy mi legyen új, nézd ki, közöld vele hogy ez van és kész.
Egyébként nekem is néha olyan érzésem van hogy a babán akar spórolni, mert mindig mondja hogy na már megint mit vettem meg minek ez, meg minek az. Azt meg kell mondjam hogy eddig 1-2 rugit, meg bodyt vettem, kistakarót, textilpelust, vízhőmérőt meg apróbb dolgokat amik tényleg kellenek! Tehát egyik se felesleges. Csak egyszerűen nem értenek hozzá és amikor mondom neki hogy kell, akkor nálunk is ez van hogy ő nem dönthet soha semmiről meg nem jó soha amit ő mond. Na ezen felbuzdulva mondtam neki, hogy akkor mondja ő miből mit hogy szeretne, miből mennyi kell, arra már az volt a válasza hogy végülis én leszek többet a gyerekkel, szóval neki mindegy meg én jobban tudom.
Dehogy kínos elutasítani az ismerős ajánlatát. Ha én lennék az ismerősöd, akkor nekem inkább az lenne a kínos, hogy egy szürke agyonhasznált babakocsit kívánok eladni egy kislányos párnak, ráadásul nem is a maga árában...
Én is adtam már el használt dolgokat más témában, veszek is használtakat rendszeresen, de azért illik képben lenni azzal, hogy hogy mit, mennyiért adok/veszek.
Ha felkínálnak valamit és nem érzed jónak, vagy nem érzed azt, hogy az valóban annyit ér, amennyiért ajánlják, akkor nyugodtan mondd, hogy nem kéred. Esetleg pendítsd meg, hogy dobják fel a vaterára, vagy a tesz-veszre, hátha ott el tudják adni.
na én is terhes vagyok,és mmég csak 12. hétnél tartok.Pont ez a bajom nekem,hogy szeretnék ujat mindenböl,de tudd én ugy oldom meg hogy màr amiota tudom hogy terhes vagyok,mindig veszek egy-egy uj darabot.A Vàsàrlolistàn ott àll a kenyér meg a tej és a szalàmi,alatta meg a csoki,meg a felesleges chips.Na akkor a csoki meg a csipsz àràbol vettem egy bodyt.
De ezelött cigiztem,lemondtam rola,és annak àràbol is mindig veszek aprosàgokat.
a lényeg,ha annyira ujat akarsz,akkor egyesével iktass be valamit(persze babaàgy,meg pelenkàzo nàlam is hasznàlt lesz,de a ruhàkat egyesével meg lehet venni,és nem tünik nagy kiadàsnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!