Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok azért a nagymamán...

Ti szólnátok azért a nagymamának, hogy ne tegyen fel a FB oldalára naponta töménytelen mennyiségű képet a gyereketekről?

Figyelt kérdés
A férjem szerint hagyjuk, nem árt vele senkinek, túlreagálom. Engem zavar. Én nem vagyok a naponta 50 kép megosztásának a híve. Ha szólnék, akkor viszont 100 % hogy megsértődne, ismerem. Érdemes ezért sértődést kockáztatni, vagy szerintetek is túlreagálom és hagyjam, had csinálja?
2015. ápr. 28. 14:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én sem teszek fel a gyerekről egy képet sem, sőt ezt az egész facebook felhajtást nem értem. Lassan már élni nem lehet nélküle.

Én két dolgot javasolnék:

1. A férjeddel kellene megbeszélni, hogy támogasson. Ő könnyebben beszél a saját anyjával.

2. Ha ez nem megoldható, akkor viszont az anyósnak kellene mutatni néhány cikket a neten, amiben erről van szó. Nem kell rögtön nekiesni a fényképfeltöltés miatt, hanem inkább ébreszd rá, hogy nem feltétlenül jó az, amit csinál. Ha magától rájönne, nem sértődik meg. Van rengeteg cikk a neten, hogy miért nem szabad össze-vissza gyerekfotókat feltölteni.

Szerintem ha normális hangon beszélsz vele, és elmondod az érveidet, csak nem fog megsértődni. Nem kell megtiltani neki, csak mondd, hogy másokat is jobban érdekelnének a képek, ha csak havonta egyet tesz ki.

2015. ápr. 29. 10:33
 32/34 anonim ***** válasza:

Küldd el ezt a mamának.

[link]

2015. ápr. 29. 10:43
 33/34 anonim ***** válasza:
30-as igen, ezért én is mérges voltam, főleg, hogy nem is csak zártba fog felkerülni. Hanem majd mikor lesz ovis ballagás (ami mondjuk eleve hülyeség szerintem, de most mindegy) vagy akármilyen rendezvény, akkor tuti, hogy minden csoportban lesz egy-két szülő, aki akkor sem a gyereke csodálásában fog elmerülni, hanem folyamatosan fényképez és rakja fel a képeket majd a facebookra, meg sem kérdezve, amúgy nem-e zavar valakit. Múltkor egy ismerős anyuka volt felháborodva, hogy a lánya barátnőjének az anyja nyilvános youtube videót is szerkesztett olyan fotókból, amin az ő gyereke is szerepel és linkelgette mindenhova facebookon. És akkor nem értette, hogy ez vajon miért zavar bárkit. Mindenki a saját gyerekéért felelős, azt gondol a facebookról, amit akar, de én egyszerűen fel nem foghatom, hogy mégis milyen alapon rakosgatja bárki, bárhova fel más gyerekét egyetlen szó, egy engedély nélkül? Én egy szemét vagyok, mert mikor rólam is rakosgatnak fel mindenféle képet kérdés és kérés nélkül mindig szólok, hogy vegye le de rohadt gyorsan. Múltkor vendégség volt nálunk, két nap múlva arra eszméltem, hogy a rokon felrakott hetven valahány nálunk készült képet publikus albumba, kiírta, hogy Kovács Janiéknál 2014 09 27-én, és akkor a képek alapján gyakorlatilag meg lehetett volna rajzolni a házunk alaprajzát és látható volt az összes értékünk műszakicikkünk. Mi szoktunk velük nyaralni menni, most akkor képzeld el, hogy egy ilyen album van neki fent úgy, hogy bárki láthatja és neki azt is szokása publikusan közvetíteni, hogy hova megy, mikor kivel és meddig. Tehát mondjuk azt is kiírná, hogy útban vagyunk a Kovács Janiékkal a Balatonra, remélem nektek és szép hetetek lesz. Épp csak azt nem írja ki, hogy a galériám második albumában láthatjátok miknek az ellopására van egy hetetek, ha betörtök. Használjátok a teraszajtót, amint látható egy szomszéd ablaka sem néz rá, és rács sincs meg semmi, szép napot!
2015. ápr. 29. 11:43
 34/34 anonim válasza:
a facebook sikeresen prezentalja a tarsadalom tobbsegenek foemlosi tudatszintjet.
2016. márc. 15. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!