Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok azért a nagymamán...

Ti szólnátok azért a nagymamának, hogy ne tegyen fel a FB oldalára naponta töménytelen mennyiségű képet a gyereketekről?

Figyelt kérdés
A férjem szerint hagyjuk, nem árt vele senkinek, túlreagálom. Engem zavar. Én nem vagyok a naponta 50 kép megosztásának a híve. Ha szólnék, akkor viszont 100 % hogy megsértődne, ismerem. Érdemes ezért sértődést kockáztatni, vagy szerintetek is túlreagálom és hagyjam, had csinálja?
2015. ápr. 28. 14:25
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Én sem adok (illetve adok, de nem ennyit), de imád fényképezni, és amikor találkoznak annak kb. minden pillanatát megörökíti szó szerint. A vicces, hogy tőlünk kapta a digitális fényképezőt karácsonyra, mert ment külföldre üdülni, nem gondoltuk, hogy ennyire rákap.

Igazatok van, azt hiszem valahogy diplomatikusan megpróbálok szólni, nem tudom hogyan, mert eléggé érzékeny főleg rám... A férjem sajnos azt mondta, hogy nem szól neki, mert őt nem zavarja, had csinálja... Szóval tartok attól, hogy még ő is meg fog haragudni... Ti mit mondanátok?

2015. ápr. 28. 14:57
 22/34 anonim ***** válasza:

Oké, hogy a nagyinak be van kötve a net és fészbukozni is megtanult, de én szólnék neki, hogy nem tehet ki ennyi képet, mert csak annyit ért hozzá valószínűleg, hogy hogyan kell feltölteni a képeket, de ahhoz már nem, hogyan kell megtenni a biztonsági beállításokat.

Ha sértődős, ne adjatok a nagyinak töménytelen mennyiségű képet, csak pár darabot, amit nem gond, ha megoszt. Vagy esetleg megbeszélni, h csak azokat oszthatja meg, amit ti kiraktok. Minden más kép maradjon meg neki privátban.

2015. ápr. 28. 15:00
 23/34 anonim ***** válasza:
A digitális kor kihívásait nem mindenki tudja kezelni. Néha keresgélek a facebookon kislány képeket, sok publikusat látok. Régen a családi fotóalbum nem volt publikus.
2015. ápr. 28. 15:06
 24/34 A kérdező kommentje:
Az is jó ötlet, hogy a beállításokat megváltoztassuk, majd ezt mondom a férjemnek, ezzel anyósomnak se lehet baja.
2015. ápr. 28. 15:13
 25/34 anonim ***** válasza:
Én szólnék. A többiek leírták, miért. Ha megsértődik, megsértődik. Első a biztonság.
2015. ápr. 28. 16:35
 26/34 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a férjeddel nem vagytok egy állásponton!

Nekem egyszer kellene megemlítenem neki, hogy szóljon ezért az anyjának.

Vegye figyelembe a kérésedet, hogy zavar.

Teljesen felesleges telerakni naponta képekkel az oldalt!

2015. ápr. 28. 16:48
 27/34 Vilcsianyuja ***** válasza:
97%

Lehet, hogy mindjárt a fényképezéssel kellene kezdeni a lelkibeszédet. Mégis mi a jó abban, ha vele van az unoka, mindig köztük van az a q...va gép? Most akkor az unokája érdekli, vagy az, hogy közzé tegye? Senki nem fog utólag végignézni töméntelen mennyiségű képet évek múlva, viszont ha készülne havonta egy pár, azt már igen. És nem azért kell élni, hogy le lehessen fotózni minden mozdulatot, aztán később meg lehessen nézni.

A fészbuk feltöltésnél pedig gondoljon bele, ő végignézné-e hasonszőrű anyuka vagy nagyi napi szintű képfeltöltéseit, és nyomogatná-e lelkesen a lájkokat, mert különben a másik még megsértődik.

Én ezért is neheztelek kissé a megosztásmániás ismerősökre, függetlenül attól, hogy épp a gyerek a téma vagy a kutya vagy bármi más. Mert ezzel arra "kényszerítik" az imerőseiket, hogy lájkoljanak, különben még szarul érzik magukat, mert megsértik a töltögetőt...

Vendégségben is kínos tud lenni, mikor valaki végig akarja nézetni a vendéggel az összes létező rokona összes fényképalbumát. Mit tud csinálni a vendég, végignézi és hümmög, hogy jaj de cuki, de aranyos. Közben halálosan unja. Szóval mértékletességre kellene nevelni a mamát, már ha ez lehetséges. Mert ha havonta-hetente feltesz 1db képet (nyilván nem a fürdős-félmeztelen fajtából, mert az szigorúan tilos), attól még senkinek semmi baja, de ne osztogasson mértéktelenül!

2015. ápr. 28. 16:52
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen szólnék. Tegyen fel magáról ha akar. Az egész fb a kukába való!
2015. ápr. 28. 17:18
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van.

Mondjuk engem itt biztos hülyének néznek, de én meg a férjem, sőt még az anyám meg anyósom is(!) úgy vagyunk vele, hogy teljesen normális az is, hogy a gyerek semmilyen formában nem szerepel az interneten, amennyiben mégis, akkor csakis olyan képen, amin nem látszik az arca.

Én még a megszületésekor sem írtam ki a szokásos posztot arról, hogy Kis-Kovács Jóska 2013 02 15-én, 13:27 perckor 4250 grammal megszületett.

Legalább személyesen van mit megnézni, van miről beszélni, ha messze van emailben, skypeon tudok neki küldeni akármit, akivel meg nem szoktam amúgy sem beszélni, azt meg mit nézegesse, meg mit mutogassák egymásnak? Van pl. olyan ismerősöm, akinek olyan ismerőse is van, akit én utálok, nekem ne mutogassa a gyerekemet, meg mindent neki, amikor mondjuk átmegy hozzá stb.

Mi még keresztszülőt is úgy választottunk, hogy ossza ezeket a nézeteket is, így pl. lemondtunk egy rokonról, akire gondoltunk, mert teljesen beszippantotta a facebook, folyamatosan nyomja fel a képeket egy másik keresztgyerekéről válogatás nélkül, múltkor olyan képet tett fel, hogy vendégségben voltak nálunk a keresztgyerekkel a szülők (a férj polgármester egyébként), és anyuka kezében volt, anyukán bikini és lehajolva sétáltatta a gyereket, hát épp nem estek a dinnye méretű mellei a gyerek fejére, és akkor felrakja ezt a képet publikusan... Nem is értem, nem is nézi, hogy ki szerepel azon a képen, milyen minőségben, nem érdekli milyen helyzetbe hozhatja vele, hogy egyetért-e vele vagy sem, a lényeg csak annyi, hogy hadd dobja már fel gyorsan a facebookra, hogy lássák neki keresztgyereke van, aki volt nála...

2015. ápr. 28. 18:11
 30/34 anonim ***** válasza:
95%
Örülök, hogy ennyien így gondoljuk, én az egész fb-ot a pokolba kívánom, most regisztráltam csak pár hete, mert létre hoztak egy csoportot az ovis csoportnak és ott áramlik az információ, de magamról és a családról semmi információt, nemhogy fényképet eszem ágában sincs föltenni... Ebből megtanultam a következőt: óvodás, iskolás csoportban FOGNAK felkerülni képek (zárt csoportban) a gyerekről. Amin az arca is látható lesz ráadásul.
2015. ápr. 29. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!