Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Tenyérnyi gyerekek című...

A Tenyérnyi gyerekek című film korhatára miért 18as? (koraszülött babákrók szól)

Figyelt kérdés

Ez lenne a film:

[link]

Erre a filmre mi a bánatnak 18as karika?

(már írtam a filmes témába, ott nem válaszoltak, hátha innét többen látták)

2015. ápr. 21. 22:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nincs igazából infóm erről vagy nem néztem utána, de nem hiszem. Egyrészt közalkalmazottként nem is feltétlenül fogadhat el pénzt azért, hogy a munkájáról nyilvánosan beszéljen. Biztos kismillió engedély kellene hozzá. Másrészt meg, aki még a munkáját sem jövedelemszerzés céljából végzi (kis iróniával), anak talán eszébe sem jutna egy nyilatkozatért pénzt kérni. Nem is az e a dolog célja, nem is ez a lényege. De ha kaptak, biztos rájuk fért....
2015. ápr. 22. 12:58
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

A film szereplői ezt bevállalták??? Az ember minden vagyonát + a 1/2 kezét odaadná, csak ne legyen ilyen tenyérnyi gyermeke. Itt nem a szereplés a lényeg, hanem az, hogy az emberek jobban megértsék, átérezzék ennek a lényegét.

Ha 21 vagy, és így fogod fel, lehet hogy a 18-as karika is kevés ehhez a dokumentumfilmhez.

2015. ápr. 22. 13:00
 13/32 anonim ***** válasza:
Ugye ezt nem kérdezted komolyan?!Legalább is remélem....én 21 évesen egy 1 éves fiúcska anyukája voltam.....
2015. ápr. 22. 13:41
 14/32 A kérdező kommentje:
Igen, a legkomolyabban kérdeztem, miért mi a baj vele? Én még nem tervezek gyereket 10 évig biztos. De ne térjünk el a tárgytől, ha lehet.
2015. ápr. 22. 15:54
 15/32 anonim ***** válasza:
Nem tértünk el,úgy látszik ezt sem érted....a gondolkodásbeli különbség végett írtam....van,aki már 21 évesen megérik dolgokra(felfogásilag is)van,aki nem.Nincs ezzel gond,az pedig kifejezetten felelősségteljes gondolat,hogy jó ideig nem akarsz még szülővé válni!Jó lenne,ha sokan gondolkoznának így!
2015. ápr. 22. 18:09
 16/32 anonim ***** válasza:
91%

Néztem egy ilyen filmet, nem tudom, ez az a film- e. De el tudom képzelni, hogy ha nem is, akkor kábé olyan. A 18 as karika kell oda.

Úgy írod, mintha hollywoodi filmet vártál volna. Ez a valóságról szól, a valóság pedig "ennyi" ha neked ez kevés, nézz mellé még pár horrort.

2015. ápr. 22. 20:57
 17/32 A kérdező kommentje:
Azért köszi annak, aki válaszolt. Nem, nyilván nem hollywoodi filmet vártam, de azért kíváncsi lennék, aki ezt rendezte, annak mennyi köze van ehhez a világhoz, mármint a filmeshez, mert az igényesség az kb = 0. Nem kell horrorokhoz hasonlítgatni (kül is utálom őket), de dokumentumfilmekben is vannak fényévekkel jobbak, pl nem értem miért pont csak a SOTE-n forgattak, az ország többi osztályára is benézhettek volna, vagy ja mert a Bp az "isten" ja... marha széles látókörű lehetett a kedves rendező. Vagy csak kifogyott a pénzből. Látom vmi díjat is kapott, ja hát itthon nálunk amennyi filmet rendeznek, az a saját viszonylatunkban lassan mind díjas. Na mindegy is, én választottam rossz filmet magamnak.
2015. ápr. 22. 21:41
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha több helyen forgattak volna, szétcsúszik az egész. Nem tudom, mennyi pénz van egy ilyen film finanszírozására, de gyanítom, nem sok. A SOTE remek hely volt a forgatáshoz, és nem azért, mert Pest a világ közepe, hanem azért, mert valóban magas színvonalú ott a koraszülöttintenzív-ellátás. Itt nem az a lényeg, hogy több kórházat bemutassak, hanem maguk ezek a tenyérnyi életek a lényegek. Ne a kórházat, a színvonalat, a kivitelezést nézd, hanem azt, amiről, AKIKRŐL szól. A film lényege, hogy tudassa az emberekkel, hogy viszonylag gyakran fordul elő koraszülés, és hogy mennyire nehéz helyzetek, sorsok alakulnak egy-egy ilyen tenyérnyi élet mentén. Ez az a film, amiben abszolút a tartalmat, és nem a formát kell nézni. Tényleg nézd meg tíz év múlva, most meg ne pörögj rajta tovább (és ezt teljesen jóindulattal írom).
2015. ápr. 22. 23:28
 19/32 anonim ***** válasza:

Elképzelhetőnek tartom, hogy más városba, más PIC-re nem engedték volna be a forgatócsoportot.

Ahol mi voltunk, még az anyukák is csak naponta 6x 1/2 órára mehettünk be a babához. Ide biztosan nem mehettek volna be forgatni.

Meg ez a dokumentumfilm nem a koraintenzív osztályokat hívatott bemutatni, hanem magát a túl korán indult életeket, azokat akik erejükön felül is megtesznek mindent a picike babákért, a szülők szenvedéseit, örömeit minden egyes túlélt nap miatt, .... és még sorolhatnám.

2015. ápr. 23. 09:53
 20/32 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, hogy inkább csak Te nem érted a filészítők "eszközeit". Annyira rossz nem lehet a film szakmailag, ha kivétel nélkül minden szülőt ennyire megráz. Ez egy dokumentumfilm vagy riportfilm vagy mi. Valóban nincsenek benne látványelemek meg porhintés. Felteszem, szándékosan!!!!
2015. ápr. 23. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!