Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fülzsírt hogyan tudnám eltávol...

Fülzsírt hogyan tudnám eltávolitani?

Figyelt kérdés
Kislányom 18 hónapos és sokszor nyúlkál a fülébe. Voltunk orvosnál és azt mondta hogy sok a fülzsír. Valami házi praktika hogy hogyan tudnám neki kitisztitani a füléből? Válaszokat előre is köszönöm!
2015. ápr. 11. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Ha kevés babaolajat csöpögtetsz bele, az feloldja és utána kifolyik. De elötte picit melegítsd meg az olajat, akkor nem rossz a gyereknek.
2015. ápr. 11. 18:15
 2/10 anonim ***** válasza:
9%

Érdekes, gyerekkorom óta fülpucoló pálcikával van tisztítva fülem, soha nem dugult el. Háziorvosom fül-orr-gégész, sosem tapasztalt ilyet, soha nem kellett kimosni a fülemet, a hallásom is tökéletes, fülgyulladásom sem volt soha.

Szerintem a fülpucoló pálcikával ott tolják el sokan, hogy napokig (sőt hetekig) hagyják gyűlni, és akkor tényleg van mit hátranyomkodni, ami csomóvá áll össze.

Szóval a gyerekemnek is így csinálnám.

2015. ápr. 11. 18:45
 3/10 anonim ***** válasza:
15%
Az olaj ugyanugy zsiradek. Miert oldana egyik a masikat?? ami kifolyik ki kell torolgetni biztonsagi fultisztitoval, benyomni nem szabad, mert akkor gyulladast okozhat. Van olyan akinek tobb, minden nap ki kell torolni es semmi baja nem lesz.. termeszet
2015. ápr. 11. 20:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért oldja fel az olaj, mert zsiradékot egy másik zsiradék old a legjobban, hiszen minden mást, ami mondjuk víz alapú, azt taszítja, viszont a zsiradékkal el tud keveredni, fel tud "hígulni".

A fiamnak száraz a fülzsírja, nem is nagyon lehet házilag eltávolítani, ezért évente 3-4 alkalommal járunk a fülészetre, ott szedetem ki neki, mert különben egy dugót képez, és nem is hall egy idő után rendesen. Legalább is amikor először voltunk ott, így volt: arra lettem figyelmes, hogy újabban mennyire nem fogad szót a gyerek, mennyire nem is érdekli, ha rászólok. Aztán leesett, hogy nem hallja rendesen, amit mondok, csak ha hangosan beszélek. Akkor vittem először fülészetre, és egy marhanagy zsírdugót szedtek ki mindkét füléből. Amióta rendszeresen viszem fület tisztíttatni, azóta nincs ilyen gond :)

2015. ápr. 11. 20:43
 5/10 anonim ***** válasza:
parafin olajat ajánlottak nekünk a fülészeten (2 éves gyermeknek) szépen kihozta neki és a fül külső részéről meg letöröltem.
2015. ápr. 11. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
ja ehhez van valami csepegtető mármint a parafinolajhoz, így könnyen bejut az olaj a fülecskébe.
2015. ápr. 11. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Babaolajat ne, semmi olyat nem szabad, ami illatosított, mert begyulladhat a füle tőle.

Én olívaolajjal csinálnám vagy bármilyen más tiszta olajjal. A paraffinolajat szokták még fülzsír eltávolításához ajánlani. Bármilyen hihetetlen is egyeseknek, egy olaj felold egy másikat, mai már keményebb, összeállt. A melegítés jó ötlet.

Pár csepp olaj a fülbe és hagyni kell kifolyni, majd a fülkagylóból egy kis textildarabbal kitörölni, de csak a fülkagylóból.

2015. ápr. 11. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekünk régebben otipax-ot ajánlott a dokink, párszor cseppentettünk neki, amikor mondta hogy bedugult a füle, és rendben is lett.
2015. ápr. 11. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig a fülpiszkáló tényleg a lehető legrosszabb megoldás. Én sem hittem el, rendszeresen azzal tisztítottam a fülemet, főleg amikor éreztem, hogy kezd egyre inkább bedugulni. A végén sikerült olyan jól benyomkodni a trutymót, hogy majdnem tök süket lettem tőle, csak a fülészeten bírták kiszedni, de akkor sem volt egyszerű. Szóval soha többé fülpuci. Nekem is az olajat ajánlották. Meg hogy zuhannyal plusz 1 ujjal (de csak ujjal, mert az nem tud annyira mélyre menni, hogy bajt csináljon) óvatosan ki lehet mosni fürdésnél.
2015. ápr. 12. 11:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2015. ápr. 12. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!