Fülzsírt hogyan tudnám eltávolitani?
Érdekes, gyerekkorom óta fülpucoló pálcikával van tisztítva fülem, soha nem dugult el. Háziorvosom fül-orr-gégész, sosem tapasztalt ilyet, soha nem kellett kimosni a fülemet, a hallásom is tökéletes, fülgyulladásom sem volt soha.
Szerintem a fülpucoló pálcikával ott tolják el sokan, hogy napokig (sőt hetekig) hagyják gyűlni, és akkor tényleg van mit hátranyomkodni, ami csomóvá áll össze.
Szóval a gyerekemnek is így csinálnám.
Pont azért oldja fel az olaj, mert zsiradékot egy másik zsiradék old a legjobban, hiszen minden mást, ami mondjuk víz alapú, azt taszítja, viszont a zsiradékkal el tud keveredni, fel tud "hígulni".
A fiamnak száraz a fülzsírja, nem is nagyon lehet házilag eltávolítani, ezért évente 3-4 alkalommal járunk a fülészetre, ott szedetem ki neki, mert különben egy dugót képez, és nem is hall egy idő után rendesen. Legalább is amikor először voltunk ott, így volt: arra lettem figyelmes, hogy újabban mennyire nem fogad szót a gyerek, mennyire nem is érdekli, ha rászólok. Aztán leesett, hogy nem hallja rendesen, amit mondok, csak ha hangosan beszélek. Akkor vittem először fülészetre, és egy marhanagy zsírdugót szedtek ki mindkét füléből. Amióta rendszeresen viszem fület tisztíttatni, azóta nincs ilyen gond :)
Babaolajat ne, semmi olyat nem szabad, ami illatosított, mert begyulladhat a füle tőle.
Én olívaolajjal csinálnám vagy bármilyen más tiszta olajjal. A paraffinolajat szokták még fülzsír eltávolításához ajánlani. Bármilyen hihetetlen is egyeseknek, egy olaj felold egy másikat, mai már keményebb, összeállt. A melegítés jó ötlet.
Pár csepp olaj a fülbe és hagyni kell kifolyni, majd a fülkagylóból egy kis textildarabbal kitörölni, de csak a fülkagylóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!