A fülzsírt mivel lehet eltávolítani/megszünetetni, hogy ne legyen látható, és ne zavarjon? Mit lehet tenni, hogy ne legyen fülzsírdugó?
Sajnos elég sok termelődik, és emiatt sokszor rosszul hallok, vagy zúg a fülem, születésem óta hajlamos vagyok a fülzsírdugóra,nem tudom mivel távolíthatnám el, mert az orvos szerint belül nem szabad használni, nekem viszont belül van.
Mivel belül nem ajánlott használni a fültisztító pálcát, már csak azért sem mert esetleg dobhártyasérülést okozunk.Akkor mivel tisztítsuk?
Egyáltalán minek alálták ki a fültisztító pálcát, ha nem lehet vele belül tisztítani??
mert régebben a fültisztítóval tisztítottuk, bár azzal enm szabad
Régebben voltam párszor a fülészeten mosatni a fülemet, mert a fültisztító pálcával benyomtam a zsírt, és bedugult a fülem! A doki kimosta, és azt mondta, majd ezután minden évben találkozunk mosatáson!
Vettem magamnak a patikában egy fülmosó labdát, és havonta egyszer-kétszer kiöblítem magamnak langyos vízzel, azóta nincs ilyen gondom! A csomagban benne van a használati útmutató. Óvatosan kell vele bánni, de nem ördöngősség!
Az orvosi rendelőben kimossák a füledet, ha kéred. Merd kérni bátran, hiszen egészségügyi problémáról van szó!
De lehet patikában is kapni olyan készletet, ami fülzsíroldó folyadékot + pici csöves gumilabdát tartalmaz. Oldalra fekszel a füleddel felfelé (a fürdőkádban pld.), a gumilabdából kinyomod a levegőt, a csövét belemártod a folyadékba, felszívod a folyadékot a labdába, majd belenyomod a folyadékot füledbe és vársz 5 percig. Utána a füleddel lefelé fordulsz, vizet szivatsz fel a labdába és azzal kiöblíted a füledet párszor. De alapból nem kell speckó zsíroldó, akár szappanos vízzel is műxik a dolog. Hihetetlen sárga dugókat képes kihozni! :)
A vattapálcát azért nem ajánlják, nehogy véletlenül megsértsd a dobhártyádat - ez egy teljesen jogos óvatosság. A fülre vigyázni kell!
Köszi a a választ mindenkinek!!!
Arra is gondoltam hogy elmenjek fülgyertyázásra állítólag az is segít.
szia!
én is hallottam róla hogy a fültisztito pálca megsértheti a dobhártyát ,és egy-egy ismerösön tapasztalom is ,hogy kevésbé hall,de most már van spray-s megoldás is,én kiprobáltam és jo,belefujod a füledbe és kifolyik magátol.gyogyszertárban lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!