Babakötvény? Minden újszülöttnek nyitnak, de mi szeretnénk a férjemmel Start számlát nyitni és arra gyűjteni a gyereknek. Hol tudok utána érdeklődni hogy megnyitották-e már a babkötvényt? MÁK? OEP?
Én babám majdnem 2 hónapos volt, mire megjött ez az értesítő levél.
Még legyél türelemmel.
Az adókártyával együtt érkezik a levél. Két éve az első lányomnál még egy 6 oldalas tájékoztatót küldtek, most meg kiszúrták a szemünket 2 sorral, hogy menjünk be az általunk választott bankhoz.
A számlanyitáskor a személyes adatigazolókon kívül kell a gyerek adókártyája, anyakönyvi kivonata és az igazolás a családi pótlék megállapításáról. Ha minden megérkezett a postán akkor lehet elindítani :-)
Nálunk a baba adókártyáját már 2 hetesen megküldték, míg a babakötvényes papírt 3 hónaposan.
Akkor írtam a MÁK-nak, hogy küldjenek a családiról igazolást, hogy utalják, hogy megnyithassuk a számlát.
Tegnap nyitottuk meg a számlát, bár nem ott ahol szerettem volna...
És ha valaki ért kicsit hozzá erre nézzetek már rá léci.
Én az ERSTEnél szeretném megnyitni, mert ott van folyószámlám, de úgy tűnik az OTP jobb kamatot ad.
Jól látom?
Én nem kötném az OTP-nél, mert a kamat nagyon alacsony, ha nem fizetsz be semmit: "A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 0,15% "
Erste: "A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 1,5% "
CIB: "A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 4% "
Budapest bank: "A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 5,25% "
K&H: "A Start-számlán lévő betétre fizetett kamat (szülői vagy egyéb magánszemély által teljesített befizetés nélkül): 6,66% "
Úgyhogy az OTP a lehető legrosszabb választás!!! A többi bank, ha nem tudsz befizetni semmit se, akkor is jóval nagyobb kaatot ad. Ha jobban elolvasod az OTP ajánlatát, akkor elveted hamar az ötletet, hogy ott nyitsd meg.
Az a 10.5% jól hangzik, mint kamat, de ott van zárójelben, csak havi 10000ft befizetés mellett. "EBKM: A természetes személy által adott évben befizetett összeg 10%-ával, de legfeljebb 6.000 Ft/év állami támogatással számolva, havi rendszeres 5.000 Ft befizetés mellett 15,00%, havi rendszeres 10.000 Ft befizetés mellett 10,50%. "
A másik pedig a számlavezetési díj: "Start-számla éves számlavezetési díja évtől függetlenül az első évben: díjmentes 2010.02.28-ig, jogszabály alapján a számlán lévő követelés 1%-a"
Egyik bank sem kér számlavezetési díjat, csak az OTP egy év után évente. Inkább nyitsd az Erstében, mert az OTP 18 év alatt lenyúlja a pénzedet, mivel a gyerekéhez nem nyúlhat, majd neked küldené ki a számlát évente a számlavezetésért.
tegnap 23:22 vagyok
Igaza van az elöttem szólónak, azért is másoltam be, hogy nem szabad bedőlni az OTP-nek. A leglehúzósabb bank.
Én is sokat olvasgattam utána, hogy hol kössem meg. Először a CIB-nél szerettem volna, de ott követelték a gyerek személyi igazolványát (holott nem kötelező, mert a MÁK-nak direkt írtam, mielőtt útra kelek a babámmal, hogy ne menjünk potyára... , mégis sikerült...), így ott hagytam őket, utána pedig a Budapest bank mellett döntöttem (ott nem kértek baba személyit)
Én is sokat olvastam utána, mielőtt kiválasztottam az esélyes bankokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!