Szerinted sok az olyan nagycsaládos, aki az anyagiak miatt vált azzá?
szerintem jól fizető, stabil munkahely, stabil párkapcsolat mellett döntenek nagy család mellett.
régen a kutya volt státusszimbólum, manapság a nagy család..
Szerintem ezt nem lehet általánosítani.Hallani olyanokat, hogy van egy bizonyos réteg, amelynek anyagi előnyt és megélhetési forrást jelent a sok gyerek, de azoknak, akik tisztességes körülmények között nevelik és taníttatják a gyerekeiket, nem "éri meg" financiális szempontból.
A kedvezményekről meg annyit, hogy én a családi adókedvezményt tartom a legüdvözlendőbbnek, és egy olyan van, amiről szó esett már többször, és nagyon örülnék, ha bevezetnék: ez a nyugdíjjárulék bizonyos százalékáról a szülő javára történő rendelkezés. Az én szüleim is, és idők jártával magam is jól járnék vele, és motiválná azokat a szülőket, akiket kell arra, hogy tisztességesen dolgozó, jól kereső járulékfizetőket neveljenek.
Hát, akárhogy is számolom, csak az adókedvezmény plusz nyolcvanezer, nem tíz. És akkor még nem beszéltünk a többi juttatásról, kedvezményről.
De nem ezek alapján kell családot tervezni. Egyrészt ezek kormányok szerint jönnek, mennek, ha épp ahhoz van kedvük, elveszik. Másrészt még így sincs sehol ahhoz, amibe a gyerekek felnevelése kerül. Szóval a kérdésre válaszolva lehet, hogy van, akinél ez adja meg a végső lökést a második gyerek után, hogy legyen harmadik, de az nem józan mérlegelés eredménye, hanem egy már érzelmi alapon meghozott döntés megideologizálása.
Ha körmönfontan akarok fogalmazni, több ilyen szülő van, mint aki bevallja magáról, de jóval kevesebb, mint ahányról feltételezik.
Én magam 5 gyerekes vagyok, de mivel nagyok a korkülönbségek, 1-2 év múlva abban a helyzetben leszünk, hogy mire a kicsik iskolába mennek, a nagyok után már nem fog semmi járni, és nem is fogunk nagycsaládosnak számítani, és ez persze nem jelenti azt, hogy az ő tanulmányaikat nem kell tovább finanszírozni. Szóval nálunk nem az anyagiak játszottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!