Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted sok az olyan nagycsa...

Szerinted sok az olyan nagycsaládos, aki az anyagiak miatt vált azzá?

Figyelt kérdés
Nem egy bizonyos rétegre gondolok, hanem a magyar emberekre úgy általában, vagy az átlag magyarra. Normál, hétköznapi emberek között is vannak olyanok akik a juttatások (étkeztetés, gázártámogatás ilyenek) miatt döntenek a nagy család mellett?
2015. ápr. 6. 23:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%

szerintem jól fizető, stabil munkahely, stabil párkapcsolat mellett döntenek nagy család mellett.

régen a kutya volt státusszimbólum, manapság a nagy család..

2015. ápr. 6. 23:30
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
Én ismerek ilyet. Sajnos. És tartok tőle, hogy egyre több ilyen lesz.
2015. ápr. 6. 23:39
 3/18 anonim ***** válasza:
55%
5 gyerekes anyuka vagyok, és nem az anyagiak miatt. gyerek gyártásból nem lehet megélni. ja és magyar vagyok.
2015. ápr. 7. 01:00
 4/18 anonim ***** válasza:
Olyat már hallottam, hogy a kettőnél a három jobban megéri pont a kedvezmények miatt. De nem hinném, hogy általános.
2015. ápr. 7. 01:21
 5/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt nem lehet általánosítani.Hallani olyanokat, hogy van egy bizonyos réteg, amelynek anyagi előnyt és megélhetési forrást jelent a sok gyerek, de azoknak, akik tisztességes körülmények között nevelik és taníttatják a gyerekeiket, nem "éri meg" financiális szempontból.

A kedvezményekről meg annyit, hogy én a családi adókedvezményt tartom a legüdvözlendőbbnek, és egy olyan van, amiről szó esett már többször, és nagyon örülnék, ha bevezetnék: ez a nyugdíjjárulék bizonyos százalékáról a szülő javára történő rendelkezés. Az én szüleim is, és idők jártával magam is jól járnék vele, és motiválná azokat a szülőket, akiket kell arra, hogy tisztességesen dolgozó, jól kereső járulékfizetőket neveljenek.

2015. ápr. 7. 04:04
 6/18 anonim ***** válasza:
Szerintem aki kicsit tovább gondol, mint az első pár év, az nem az adókedvezmény miatt vállal mondjuk harmadikat. Mert azt a három gyereket 'ki kell taníttatni", elindítani az életben. Ehhez a gázártámogatás vajmi kevés.
2015. ápr. 7. 06:06
 7/18 Vree ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy egy pár kicsi sz&@os juttatás ellensúlyozza, amibe egy gyerek kerül...
2015. ápr. 7. 06:50
 8/18 anonim ***** válasza:
61%
Én speciel azért lettem nagycsaládos, mert spirál mellett fogant a harmadik csöppség. 3 gyereknél kb havi 10 ezer a plusz, szóval én nem hinném hogy ezért vállal bárki is harmadikat...
2015. ápr. 7. 07:14
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

Hát, akárhogy is számolom, csak az adókedvezmény plusz nyolcvanezer, nem tíz. És akkor még nem beszéltünk a többi juttatásról, kedvezményről.

De nem ezek alapján kell családot tervezni. Egyrészt ezek kormányok szerint jönnek, mennek, ha épp ahhoz van kedvük, elveszik. Másrészt még így sincs sehol ahhoz, amibe a gyerekek felnevelése kerül. Szóval a kérdésre válaszolva lehet, hogy van, akinél ez adja meg a végső lökést a második gyerek után, hogy legyen harmadik, de az nem józan mérlegelés eredménye, hanem egy már érzelmi alapon meghozott döntés megideologizálása.

2015. ápr. 7. 07:20
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha körmönfontan akarok fogalmazni, több ilyen szülő van, mint aki bevallja magáról, de jóval kevesebb, mint ahányról feltételezik.

Én magam 5 gyerekes vagyok, de mivel nagyok a korkülönbségek, 1-2 év múlva abban a helyzetben leszünk, hogy mire a kicsik iskolába mennek, a nagyok után már nem fog semmi járni, és nem is fogunk nagycsaládosnak számítani, és ez persze nem jelenti azt, hogy az ő tanulmányaikat nem kell tovább finanszírozni. Szóval nálunk nem az anyagiak játszottak.

2015. ápr. 7. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!