Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ő liberális én konzervatív,...

Ő liberális én konzervatív, ez már "váló ok"?

Figyelt kérdés
Párommal szeretjük egymást, sok mindenben hasonlítunk, leginkább az ízlésünk, de én nem látom a közös jövőnket. Szeretném látni, de a sok hasonlóság ellenére a gyereknevelésben ő egész másképp gondolkozik. (van már neki egy) Ő a gyerekének a haverja akar lenni, mindent ráhagy, nehogy sérüljön a kis lelke stb. Én ennél sokkal szigorúbb vagyok és elutasítom a liberális gyereknevelést. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy fakanállal várnám haza, ha 4-est kap, de lennének kötelezettségei (pl. sport, zene) sokat vinném koncertre, színházba, megkeresztelném, és példamutató szülő szeretnék lenni, akiben megbízhat, de nem a pajtása. Ő semmit se erőltetne, mert a gyerek majd eldönti, ha nagy lesz és szerinte egy gyerek legyen szabad és rossz. Ezt az álláspontot nem tudom elfogadni, ő se az enyémet, ezért nagyon úgy tűnik, hogy nincs közös út. (a jellemünk is ilyen, ő a laza én a fegyelmezett, kötelességtudó és hazudnék, ha azt mondanám ez nem okoz néha problémát) Ti mit gondoltok, butaság, vagy ésszerűség emiatt elengedni egymást?
2015. ápr. 6. 15:50
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ utolsó! Meg persze a többieknek is, ha esetleg még nem mondtam! Igen, bennem is ez a kérdőjel, hogy lesz-e nála ideálisabb. Mert nagyon sok szempontból az, de én meg hosszú távban tudok csak gondolkodni, esküvőt tervez(t)ünk, nagy családot szeretne ő is, én is, tehát fontos, hogy ebben jól tudjunk együttműködni. Egyelőre azonban egyáltalán nem tudunk, pedig sokszor beszélgetünk. Nem tudom mi lenne itt a helyes döntés, lehet szükség lenne még egy kis időre, megállapodás nélkül.
2015. ápr. 6. 17:49
 12/18 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 6. 23:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Elolvastam a cikket, nagyon érdekes volt.

A probléma ott van, hogy miért kéne egyik vagy másik nevelési elv mellett elköteleződni?

Az egyik nem tartja fontosnak a gyerek boldogságát, a másik igen, de rosszul közelíti meg. Egyik megoldás sem üdvözítő a gyerek szempontjából. Az ideális megoldás az arany középút (amit a kérdező által is említett kísérletben a "demokrata" nevelői attitűdnél láthatunk) lenne itt is, mint az élet majd' minden területén.

Legyen cél boldoggá tenni a gyerekünket, de tartsuk szem előtt, hogy még csak gyerek, nem tudja, mire van igazán szüksége. Ideális esetben a felnőtt az okosabb, ő van abban a helyzetben, hogy döntsön, irányítson, de természetesen mindezt a gyerek együttműködésével és ne pedig ellenében tegye.

10-es voltam.

2015. ápr. 6. 23:33
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is néztem azt a videót, a szívem szakadt meg a gyerekekért, mikor éppen zsarnok volt!

Meg van a link: https://www.youtube.com/watch?v=satfAW5Ksoc

2015. ápr. 7. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:
Két különböző értékrend nem fér meg egymással ha mindkét félnek bebetonozott elvei vannak.
2015. ápr. 10. 23:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező ne vállalj gyereket kérlek... és a párodat is inább engedd el, mert nem normális amit csinálsz. 1. döntésképtelen vagy és egy anonim oldalhoz fordulsz ami tele van olyan emberekkel akiknek fogalmuk sincs erről a témáról de szeretnek okoskodni illetve unatkoznak ezért írogatnak

2. ha szereted a párod, maradj vele... majd köttök kompromisszumokat, de szerintem te nem szereted őt és ez csak egy kifogás.

3. nagyon begyepesedett a gondolkodásod. szerintem meg sem hallgatod a másik oldalt annyira ragaszkodsz a saját álláspontodhoz..

ésszerűnek ésszerű lenne elhagyni ezért , de mivel nem csak a racionalitás az ember fő mozgatórugója, hanem vannak az érzelmek ( amik szerény véleményem szerint legalább olyan fontosak mint az ésszerűség, sőt) egy hatalmas butaság és legfőképpen gyávaság lenne ezért elhagyni a párod ( mellesleg ez csak kifogás.. nem szereted őt igazán. hagyd hogy találjon valakit magának aki nem ilyen makacs és nem problémázik mindenen)

2015. dec. 27. 10:44
 17/18 anonim válasza:

Nincs jogotok osztani az eszt hogy ne vallaljon gyereket.

Meg lehet nezni a liberalis orszagok tarsadalmat es a gyerekeket. Aggaszto hogy egyre tobb az agymosott ember.

En is a konzervativ ertekrendben hiszek, szo szerint amit a kerdezo kepvisel. Engem is igy neveltek es halas vagyok erte mert sikeres lettem. Akiket liberalisan neveltek, sokuk elkallodott, stb. Csak korul kell nezni es ott a valasz mindenhol.

2016. okt. 25. 10:17
 18/18 anonim válasza:
Liberális az egy nyálkás tévképzetekben élő csiga. Azonnal hagyd el.
2018. szept. 25. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!