Ő liberális én konzervatív, ez már "váló ok"?
Elolvastam a cikket, nagyon érdekes volt.
A probléma ott van, hogy miért kéne egyik vagy másik nevelési elv mellett elköteleződni?
Az egyik nem tartja fontosnak a gyerek boldogságát, a másik igen, de rosszul közelíti meg. Egyik megoldás sem üdvözítő a gyerek szempontjából. Az ideális megoldás az arany középút (amit a kérdező által is említett kísérletben a "demokrata" nevelői attitűdnél láthatunk) lenne itt is, mint az élet majd' minden területén.
Legyen cél boldoggá tenni a gyerekünket, de tartsuk szem előtt, hogy még csak gyerek, nem tudja, mire van igazán szüksége. Ideális esetben a felnőtt az okosabb, ő van abban a helyzetben, hogy döntsön, irányítson, de természetesen mindezt a gyerek együttműködésével és ne pedig ellenében tegye.
10-es voltam.
Én is néztem azt a videót, a szívem szakadt meg a gyerekekért, mikor éppen zsarnok volt!
Meg van a link: https://www.youtube.com/watch?v=satfAW5Ksoc
Kérdező ne vállalj gyereket kérlek... és a párodat is inább engedd el, mert nem normális amit csinálsz. 1. döntésképtelen vagy és egy anonim oldalhoz fordulsz ami tele van olyan emberekkel akiknek fogalmuk sincs erről a témáról de szeretnek okoskodni illetve unatkoznak ezért írogatnak
2. ha szereted a párod, maradj vele... majd köttök kompromisszumokat, de szerintem te nem szereted őt és ez csak egy kifogás.
3. nagyon begyepesedett a gondolkodásod. szerintem meg sem hallgatod a másik oldalt annyira ragaszkodsz a saját álláspontodhoz..
ésszerűnek ésszerű lenne elhagyni ezért , de mivel nem csak a racionalitás az ember fő mozgatórugója, hanem vannak az érzelmek ( amik szerény véleményem szerint legalább olyan fontosak mint az ésszerűség, sőt) egy hatalmas butaság és legfőképpen gyávaság lenne ezért elhagyni a párod ( mellesleg ez csak kifogás.. nem szereted őt igazán. hagyd hogy találjon valakit magának aki nem ilyen makacs és nem problémázik mindenen)
Nincs jogotok osztani az eszt hogy ne vallaljon gyereket.
Meg lehet nezni a liberalis orszagok tarsadalmat es a gyerekeket. Aggaszto hogy egyre tobb az agymosott ember.
En is a konzervativ ertekrendben hiszek, szo szerint amit a kerdezo kepvisel. Engem is igy neveltek es halas vagyok erte mert sikeres lettem. Akiket liberalisan neveltek, sokuk elkallodott, stb. Csak korul kell nezni es ott a valasz mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!