Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg szüksége van a gyereke...

Tényleg szüksége van a gyerekeinknek drága készségfejlesztő játékokra? Azok már semmit sem érnek amikkel mi játszottunk anno?

Figyelt kérdés

Az én kislányom még nagyon pici,de nem vettem neki semmit, mindent magam készítettem eddig.Varrtam aranyos plüssöket és szerencsére megvannak még a régi játékaim is,mint a búgócsiga, a csattogó tologatós lepke, hintalovacska, babák, barbie babák minden ami szem szájnak ingere,csak épp régi kiszerelésben.

Az én szüleim nagyon szerettek,bármit megvettek volna mégis nekem az volt a legnagyobb kincs amit ők készítettek.

Szerintetek rosszul fogom tenni, h nem árasztom el a kislányom millió számra babával hanem hagyom,hogy azokkal játszon amik az enyéim voltak? Én úgy gondolom jól teszem.

Persze nézelődöm és ami a korának megfelelően fejleszti (mondjuk egy formabedobó) megveszem,de abból sem a legdrágábbat.

Nem akarok rossz anya lenni és úgy gondolom nem azon múlik a szeretet és az ész,hogy a legszuperebb játékokat kapja,hanem azon,hogy mennyire kreatív az anyuka és a baba (modjuk tintás nyomda helyett én készítek krumpli nyomdát tinta helyett céklalé stb) és mennyire fejlesztjük mi magunk őt.

Én még elég fiatal vagyok a 21 évemmel és jó nagy adag gyerek maradt bennem,hálistennek művész is vagyok (vagy vmi olyasmi) így könnyen megy minden olyan amit én készíthetek el neki és szerencsére gyerek fejjel tudok gondolkodni:)

Ne értsetek,szó sincs olyasmiről,hogy hippi vagyok,óvjuk a környezetet (oké azt is akarom:D), vagy,hogy beskatulyázzam a kislányom, csak nem akarom,hogy ebben az anyagias világban elvesszen:S

Rosszul teszel? Szerintem nem.Ti mit gondoltok erről? ^^

2010. febr. 18. 21:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mesekönyvvel nincs gond sőt játékokkal sem,mert olyan csuda jü gyerek voltam,hogy 20 évvel ezelőtti játékok épen egészségesen megmaradtak :))

Írjatok csak, holnap reagálok is ^^de megjött az uram...most mi játszunk kicsit:D

2010. febr. 18. 22:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát akkor én vagyok itt a korral haladó anyuka!

Én nem vagyok művész és kézügyességem egyenlő a nullával, úgyhogy én modern játék párti vagyok.

Ha lenne kézügyességem meg időm, biztos én is szívesen készítenék játékot, de sajna mindkettőből hiányban szenvedek.

Ennek ellenére nagyon jó ötlenek tartom, hogy Ti így nevelitek a gyerekeiteket, és kicsit irígykedek is, dee ez van. Nekünk maradnak az FP játékok és hasonlók. És én nem látom hátrányát ezeknek a játékoknak. A lányom 2 éves lesz és imádja őket, a Tanuló kutyit mindenhova visszük és már tudja az össze mondókát, persze nem tökéletesen, de a maga módján elmondja őket.

Szóval én nem tartóm őket haszontalan, drága vacakoknak. Szerintem nagyon sokat lehet belőlük tanulni. De mielőtt bárki is megvádolna, elmondanám, hogy én is szoktam a gyerekkel játszani, mondókázni, rajzolni, mint bárki más. Csak néha van más dolgom is és ilyenkor bizony jól jönnek a "haszontalan, méregdrága" játékok, hogy lekössék a figyelmét egy-egy órára, míg én a dolgomat végzem. Sajnos vagy nem az én lányom soha nem játszott huzamos ideig ásványvizes flakonokkal, meg Wc papír gurigával, valahogy nem kötötte le, viszont a csörgő, zörgő, zenélő, éneklő, beszélő játékok annál inkább.

Úgyhogy szerintem gyereke is válogatja. Van aki soha nem játszik a drága játékkal, valakinek pedig évekig nagy kedvenc egy ilyen.

2010. febr. 19. 14:55
 13/13 A kérdező kommentje:

Örülök a te véleményednek is:) Jó,hogy van aki másképp gondolja mert kell ez is:)

Mondóka nekünk nem kell,én az összesre emlékszem még oviból ^^

Az enyém 2 hónapos szóval még nemigen kell neki mindenféle cucc,de mondókázok neki én is (most Így ketyeg az óra tikk-takk jár megy:D), mesélek fejből,énekelek:)

Úgy szoktam pl hogy amikor eszik,vagyis szipizik nah:D akkor a Dzsungel könyve: Kell egy-két jó falatot éneklem, ha fürdünk akkor Az Ariel a kishableányból a Ringat a víz megy:), este alvás előtt pedig A Szomszéd Sztori Hősnő nyitó dalát éneklem:D(csak mondjuk félek rászokik,h az japán:S)

Egyébként most is ügyködöm:)Babaházat készítek barátnőm kislányainak szülinapjára ^^

2010. febr. 19. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!