Anyukák, mit dolgozik a férjetek, hogy csak késő este jön? Nem tudtok ezen változtatni valahogy?
Nem értem a kérdésedet! Mi benne a furcsa? Ha valaki min. 8 órát dolgozik, akkor a munkába járással együtt már el is megy a napja. Nem csak az apukák dolgoznak különben, hanem az anyukák is, ha már visszamentek gyedről, gyesről. Onnantól meg logisztika, hogy mikor ki megy a gyerekért, gyerekekért a megfelelő intézményekbe.
Az átlag magyar családokban így van. Te hogy élsz kérdező, vagy hogy nőttél fel?
Az én párom jelenleg mezőgazdaságban dolgozik.Télen is van munkája,ezzel nincs gond.
A baba előtt reggel 7től este 7ig dolgozott.Ez várná a továbbiakban is,de sikerült megbeszélnie,hogy nem lesz így jó.( nagyon rendes a főnöke) Dolgozhatna a szakmájában is: víz és csőhálózat szerelőként,akkor meg az országban ide-oda utazhatna,talán hétvégén látnánk...inkább nem.
Én busz vezetőként hajnal 3/4 5 körül indultam itthonról a munkahelyemre és este fél 9-re értem haza heti 5 napon át+ a szombat néha,ami szintén 5 körüli kezdéssel és este 6-os végzéssel járt.Nincs messzire a munkahelyünk,15 perc autóval,ez szerencse.
Mióta megvan a baba,a párom csak 6 órában dolgozik,délelőttönként,én csinálok egy sulit délutánonként,hogy egyszer majd talán "normális" munkarendben dolgozhassak.
Nálunk én (anyuka) leszek az,aki alig látom a családot,ha vissza megyek dolgozni.Más lehetőség erre nem nagyon van,így is 100 ezernél alig keresek többet és napi 14-15 órát,havi 260-280 órát is ott vagyok...
Megértem az olyan családokat,ahol alig van otthon apuka.Nagyon rossz.Ránk is ez vár,csak fordított helyzetben...
Férjem délre megy dolgozni és este 10-re ér haza. Mi ezt szeretjük mert az egész délelőttöt együtt tudja tölteni a gyerekkel felkeléstől 11-ig. Amíg 9-5-ig dolgozott munka előtt egy órára látta meg utolsó fél órában esett haza fürdetésre én meg alig haladtam a házi munkával.
Most a délelőtt a gyereké, addig én minden háztartási dolgot megcsinálok,főzök v bevásárolok v csak kivisszük együtt a gyereket a játszótérre és ha még van valami akkor este 8-10-ig befejezem és este 10-12-ig van közös időnk is, vagy mindenki foglalkozhat a hobbyjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!