Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszamehetek így dolgozni?

Visszamehetek így dolgozni?

Figyelt kérdés

Kislányom most múlt két éves. Jövő hónap közepén mennék vissza dolgozni, ő pedig megy bölcsibe.

Azonban ma pozitívat teszteltem és nem tudom, hogy visszavesznek-e munkába így, hogy hamarosan megint gyeden leszek. Külön nehezíti a helyzetet, hogy az első terhességemet szinte végig táppénzen töltöttem, de az orvosom akkor azt mondta, hogy nem feltétlenül leszek veszélyeztetett terhes másodjára is.

Mindenképp szeretnék dolgozni. Egyrészt a gyes összege nagyon kevés. Másrészt a kislányomat mindenképp szeretném bölcsibe vinni a közösség miatt is. Nagyon kell neki a gyerektársaság. Így én egyedül unatkoznék itthon.

2015. márc. 28. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:
azt nem írtad mit dolgozol,az is számít gondolom
2015. márc. 28. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:

"Azonban ma pozitívat teszteltem és nem tudom, hogy visszavesznek-e munkába így..."

Esetleg nem kell tudnia a munkáltatónak, hogy volt egy pozitív teszted.

2015. márc. 28. 20:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Első: bolti eladó vagyok

Második: átverni nem merem őket. Meg nem is szeretném :(

2015. márc. 28. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha szeretnél dolgozni, szerintem menj vissza nyugodtan. De ha jófej akarsz lenni, akkor tényleg időben beszéld meg a munkáltatóval, hogy arra ne számítson, hogy most évekig ott leszel, mert jön a tesó. Tudom, kicsit szokatlan helyzet, mert a legtöbben nem mennek vissza, ha már gyes alatt terhesek lesznek, de elméletileg semmi akadálya nincs annak, hogy terhesen menj vissza dolgozni, és dolgozz addig, amíg nem indokolt, hogy táppénzre menj. A főnöködet sem kell becsapni, ki úgysem rúghat, ha terhes vagy, más kérdés, hogy kicsit neki bonyolult lesz a dolog. Hiszen a te munkádat most nyilván más végzi, ha te visszamész, rá gondolom nem lesz szükség. Viszont az az idő, amit te most munkával el fogsz tölteni, csak hónapokban lesz mérhető, tehát vagy elmegy az az ember, aki eddig a te munkádat végezte, és néhány hónap után kereshetnek a helyére mást, ami nem túl jó megoldás, vagy ebben az x hónapban ketten vagytok ott, miközben csak egy munkájára van szükség, ami szintén nem túl szerencsés. De majd megoldják valahogy.
2015. márc. 28. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!