GYES/GYED kérdés: visszamehetek dolgozni 4 vagy 6 órában?
6,5 hónapos a kisfiam, egyszerűen nem bírom a bezártságot, sajnos sem segítségem sem barátnőim nincsenek a közelben, minden nap bőgök, nem látok más megoldást. Szeretnék 1 éves korától visszamenni dolgozni részmunkaidőben, ha nem változik az állapotunk, mert egy depis anyára nem hinném, hogy szüksége van a fiamnak, aki állandóan bőg...mármint én. Magánbölcsiben lenne ezeken a napokon, addigra szerintem a napközbeni szopikat (még anyatejes, nem nagyon akarja a hozzátáplálást) ki tudnánk váltani (tápszer/kajcsi) és a reggeli és esti szopi maradna.
Szerintetek ez megoldható, hallottam, hogy a munkával töltött napokra lehet szüneteltetni a gyed-et vagy csak a gyes-t lehet? OEP-nél kellene érdeklődnöm?
GYED alatt nem lehet dolgozni!
Akkor kérned kell a Gyest, és a mellett 4 vagy 6 órában dolgozhatsz.
Majdnem jól írtátok.
GYED-et munka mellett nem kapsz, mert az helyette van.
Ha dolgozol, akkor a GYESt a gyermek 1 éves kora után tudod igényelni, ha heti maximum 30 órát dolgozol.
OEP-nél érdeklődhetsz, de ők is azt mondják majd, hogy GYED-et így nem kapsz.
GYESről a MÁKnál tudsz érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!