Gyed utáni szabijaim töltöm. Visszamehetek utána gyesre?
2 picim utáni szabijaim töltöm,ill az ez évre járókat is kiveszem így okt közepéig itthon vagyok.Nagyobb oviba megy de a kicsit nem vették fel bölcsibe,(magán bölcsit nem tudok fizetni....)
arra gondoltam járható út lehetne már amennyiben lehetséges visszamenni gyesre,és mellette úgy tudom lehet 4-6 órában dolgozni.
(de ha most kiveszem a szabijaim,akkor utána kilépek)úgy elmehetek gyesre?
Köszönöm a válaszokat.
Elsőnek:Gyesen lévők 6órában,tehát heti 30órában dolgozhatnak bárhol.
A Gyeden lévő nem dolgozhat sehol.
A másodikat nem értem, hogy miért tette a megjegyzését az első válaszolónak, mivel arról volt szó a kérdésben, hogy a GYED utáni szabijait tölti (tehát a GYED már lejárt), és utána visszamehet-e GYES-re.
Igen visszamehet. Azt a gyermek 3 éves koráig igénybe veheti úgy is, hogy nem dolgozik sehol, és úgy is, hogy a GYES (nem GYED!) mellett maximum 6 órában dolgozik valahol, és úgy is, hogy munkát kizárólag otthon végez munkaidő korlát nélkül.
Tehát nem GYED-ről volt szó...
Köszönöm a válaszokat!
csak azért kérdeztem..mert a 2 gyerkőc után nem akarok visszamenni oda dolgozni mert 70km oda +70 vissza,és ezt időben és benzinileg sem tudnám kivitelezni..viszont őket sem akarom gátolni abban hogy a helyemet tartsák..így elválnak útjaink,így a legtisztább,és attól még tudok ezek szerint gyes mellett itthon akár ész munkaidőben dolgozni.
Köszönöm még egyszer!
Első válaszoló vagyok. Azért írok ismét, mert úgy érzem néhányan félreértik azt, amit olvasnak.
GYES alatt otthoni munkát lehet végezni időkorlátozás nélkül. Tehát, ha olyan a munkád jellege, hogy otthon is el tudod látni (regényíró vagy, stb.), akkor nem kötik meg, hogy naponta hány órát dolgozhatsz, mivel otthon vagy, ahol a babuci is Veled van.
Ha a munkádat nem tudod otthon ellátni, akkor van az időkorlátozás, hogy TELJES munkaidőben nem dolgozhatsz GYES alatt. A teljes munkaidő = napi 8 óra. Tehát ennél rövidebb munkaidőben lehet dolgozni, ami maximum napi 6 óra lehet. Ez a részmunkaidő.
Vagy a harmadik varia, hogy egyáltalán nem dolgozol alatta, otthoni munkavégzést sem vállalsz, hanem minden percedet a babucidnak szánod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!