Szerintetek megvalósul a családi pótlék tervezete, vagy csak mende-monda?
Akkor fordítsuk vissza a kérdésre. Ha minmálbér kolompárék 3 ezerrel többet keresnek és elvesszük a "gazdagoktól", a különtanároztatás lehetőségét akkor az majd esélyegyenlőséget jelent?
Szerintem nem...
Amúgy ha egy cigánygyerek tanul simán kap egy halom lóvét, a szakmunkásépzőben havi 30 ezret, leérettségizhet és mehet egyetemre, ahol szintén egy halom szociális juttatásra jogosult.
Én meg kapjam be, mert nálunk az egy főre eső jövedelem 50 ezer és nem 44500 ft... Mi büdös kulákok vagyunk, nem jár se szoctám se semmi.
jó neked, engem csak simán leszartak a szüleim, inkább vádaskodtak meg pereskedtek egymással az egyetem alatt
de legalább az a két ügyvéd jól megszedte magát :)
A kérdésre a valasz;hogy a név alapján ,hogy "családi pótlék" ,bizony reálisabb lenne,ha az,akinek kevesebbje van,több "pót".ot kapjon,és viszont.
Másrészről,a diplomás vagy nem és miért és hogyan,stb.problémához azért figyelembe kellene venni azt is,hogy elég sok olyan ember van,akik egész egyszerűen nem születtek olyan adottságokkal,hogy reális lenne tőlük diplomát ,annyi tanulást elvárni,amennyi egy diplomához kellene.
És azok,akik több ilyen adottságot kaptak a természettől,nem tettek azért semmit,hogy többet kaptak.SEm a szüleik;csak úgy adódott.
Ettől még nem lehet örök hátrányban egy intellektuálisan kevesebbet kapott ember,akiben más olyan értékek vannak,amik számokkal -egyelőre- nem mérhetőek.
Akinek többje van,örüljön,hogy adni tud a többjéből másoknak,akiknek nem jutott annyi mint neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!