Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális hogy 7 éves lányom...

Normális hogy 7 éves lányom még alszik déluzán?

Figyelt kérdés
Az oviban csak ő alszik délután, 1-től 3-ig. Itthon 3-tól 6-ig (3 óránál hamarabb nem alszik el, de ha utána nem engedem aludni pl. játszunk, ülve bealszik). Legkésőbb 9-kor alszik és 7-kor kel. Szeptemberbe megy iskolába, addig le kéne szoknia az alvásról, de ha délután nem alszik akkor nagyon-nagyon álmos.
2015. márc. 24. 15:22
 1/9 A kérdező kommentje:
*délután
2015. márc. 24. 15:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Normális.
2015. márc. 24. 15:25
 3/9 anonim válasza:
A 10 éves húgom cumiból issza a tejet. Na ez a nem normális. Amúgy meg persze, normális, én is szívesen aludnék délután még :)))
2015. márc. 24. 15:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Fektesd le este korabban. A lanyom ilyen idosen este 7kor mar aludt. Iskola miatt tenyleg nem szerencses.
2015. márc. 24. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Ilyen az alvásigénye. Tedd le este hamarabb aludni, mondjuk alhat már 8-kor is vagy akár fél 8-tól is ágyba kerülhet, ha ilyen jó alvó. Amíg óvódás, ne szokasd le a délutáni alvásról, ha igényli, majd esetleg a nyári szünet vége felé, iskolakezdés előtt. És ha majd iskolába kerül, és úgy látod, fáradékony, álmos délutánra, akkor mindenképpen nagyon korán fektesd le este aludni, hogy reggelig kialudja magát.

Most a tavaszi fáradtság is rátesz, én is álmos vagyok délutánra, adj a lányodnak bőven vitamint, c vitamint, napközben ihat neki való frissítő teákat, pl. rooibos teák.

2015. márc. 24. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Este 7-7:30 között tedd le aludni. Kisiskolásként akkor megnézhettünk a TV macit és alvás volt. Este nyolckor már soha nem voltunk fenn.
2015. márc. 24. 15:47
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Későinek tartom az este 9 órai elalvást. Húgom 13 éves és max fél 9ig maradhat fenn. Nálam is így volt, 12 éves korunkig meg fél 8-8kor volt alvás. Fektesd le este előbb, ha úgy sem javul, elviheted vérvételre, mert ez sok alvás már.
2015. márc. 24. 16:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam már hamarabb lefektetni de 9-ig forgolódik. Én 6 óra után érek haza a munkából, gyorsan kèszitek vacsit. 7-kor fürdünk. 8-kor megy a 2 èves aludni, még a 16 éves nővérèvel játszik azután megy aludni
2015. márc. 24. 18:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, normális. Ha elvégzi a dolgait, kötelességeit, előtte vagy utána, miért ne aludhatna. Ilyen típus, én is ilyen voltam. Szerencsére áldott jó szüleim voltak, ebben is engedtek, hagytak aludni. Én is hagyni fogom a gyerekeimet, a nagyobbik szerintem örökölte ezt a dolgot. Rengeteg fáradt kamaszt látok, jó lenne nekik is pihenni. Van, akinek ez nagyon fontos lenne.

Ezért sem gyerekbarát az oktatási rendszer. Többek között...

2015. márc. 24. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!