Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor tartják meg a fejüket a...

Mikor tartják meg a fejüket a babák (hasonfekve)?

Figyelt kérdés
A kisfiam 9 hetes (6kg) és próbálja már tartani, de úgy látom nehéz neki. Le vagyunk maradva vagy még nem is kellene tartania? Amúgy az ölemben már szépen tartja a kis fejét.
2015. márc. 24. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
29%

rengeteget kell hason lennie, hogy erősödjön

én babám már 1 naposan is tartotta

2015. márc. 24. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Az enyémek (2van), mindkettő 3 hónapos volt, mikor azt mondhattam rá, hogy rendesen megtartja anélkül hogy inogna a kis feje. Nincs még lemaradva a tied sem, 3 hónaposan már illene neki megtartani, de ha 4 hónapos korára sikerül, akkor az is jó, az még belefér. Sokat legyen hason, ha nem tetszik neki akkor is legyen fél, majd 1, majd 2 percet. Az elején nem tetszik neki meg nem bírja, ezért nyüglődik, sírni kezd, de azért kell a fokozat. Hamar, 1-2 hét alatt is megerősödhet, és megtarja a fejét.
2015. márc. 24. 12:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Minden nap hasra teszem pár percre és próbálkozik a kis drágám, meg is emeli, el is fordítja csak még nem tartja, de akkor még van ideje. :)

Viszont inkább csak a jobb oldalra fordítja alvásnál a fejét. Kicsit már lapos is. Ki fogja ezt nőni? Természetesen forgatom neki, balra raktam már a játékokat a pelenkázón és a kiságyban is. Egy darabig nézi de aztán alvásnál megint jobbra fordul. Valami tanács esetleg?

2015. márc. 24. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:

az enyém keveset volt hason, azt is végig üvöltötte (szerintem ha napi 2*20 percet, azzal már sokat mondtam..)

kb. 4 hónaposan tudta ki nyomni magát. eléggé le is van maradva látszik hogy keveset volt hason. most tanulgat még csak mászni, 8,5 hós.

2015. márc. 24. 14:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 3 hónapos múlt, amikor stabilan, előre nézve megtudta tartani a fejét viszonylag hosszabb ideig, alkaron támaszkodva.

Most 5 hónapos, már kinyomja magát nyújtott karral, hosszabb ideig nézelődik hason, forgatja a fejét jobbra-balra, hátról hasra fordul.

Az természetes, hogy nehéznek érzi a fejét, és inog egy kicsit. Nem hiszem, hogy le van maradva, legyen sokat hason, majd alakul.

2015. márc. 24. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, nekem a nagyobbik lányom, ő le volt maradva. Ennyi idősen meg sem emelte a fejét. :(
2015. márc. 24. 15:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Az én kisfiam sincs többet hason mint napi 20 perc. Akkor gondolom többet kellene hasra fektetni a cél érdekében. Csak addig szoktam hagyni amíg élvezi, mindig dicsérem közben. Arra gondoltam ha jó élményként fogja fel akkor majd egyre több időt szeretne majd hason tölteni.
2015. márc. 24. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!