Milyen fogamzásgátlást válasszak ezek után?
3 gyerekem van és 40 múltam. Az utolsó szülésem után elkezdtem fogamzásgátló gyógyszert szedni, melytől tartós fejfájásom és magas vérnyomásom lett. Fogamzásgátló helyett vérnyomáscsökkentőt szedhetek. Azóta rettegek minden hónapban, hogy megjöjjön, a férjem az óvszert nem bírja, gyógyszert nem szedhetek, mi van még? A hüvelygyűrű nekem macerás, a spirál mellett állítólag többször szült nők könnyen teherbe eshetnek, milyen megoldás jöhet szóba?
Ti hogyan védekeztek? Nekem 100 %-os megoldás kell!!!
100% az, ha nem csináljátok. Minden másban van kockázat, még a művi meddővé tétel sem 100%. Ahhoz képest, hogy most nem védekeztek, csak jobb lehet akármi.
A tények:
Pearl-index: fogamzásgátlási módszerek összehasonlítása
A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer, illetve a módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma. (Forrás: szexualpszichologia.hu)
• Nincs fogamzásgátlás - 85
• Megszakításos védekezés - 35
• Naptár-módszer - 14-40
• Spermicidek - 5-20
• Méhszájsapka - 7-11
• Óvszer használata - 3-4
• Női óvszer - 1-5
• Pesszárium spermiciddel - 2-3
• Hőmérőzés - 0.5-3
• Injekció - 0.03-2
• Hormonális IUD - 0.05-0.1
• Fogamzásgátló tabletta 0.1-0.5
• Sterilizáció - 0.1-0.3
Mi a macera a hüvelygyűrűben? Én is Nuvaringet használok szülés óta, és sajnálom, hogy előtte nem ismertem (akkor tablettát szedtem). És tényleg minimális a hormontartalma.
De 3 gyerek után 40 évesen tényleg elgondolkodhatnál a műtéti megoldáson is.
A műtéten gondolkodom. De ha most kérem, akkor is 6 hónapot várni kell. A párom műtéti eljárása nem jöhet szóba, ő mint a legtöbb férfi fél ettől. Sajnos a magas vérnyomás miatt a legkisebb hormontartalmú készítmény sem jöhet szóba, bár a nőgyógyászom szerint kipróbálhatnánk másik gyógyszert, de én nem kockáztatok. Két hónapja hagytam abba a gyógyszert, a mellékhatása még csak most kezd rendeződni, iszonyú folyamatos migrénes fejgörcsöm volt, napi 3-4 szem fájdalomcsillapítón éltem, most egy hete vagyok "tiszta", vagyis hogy nem fáj már a fejem.
A szexről meg annyit, hogy a férjem így rám sem nézhet, nem kockáztatok, alternatív megoldások vannak, de ezt így nem lehet hosszú távon kibírni. Ha nincs más csak a petevezeték-elkötés akkor megyek, de az még fél év!
Szóval nagyon el vagyok keseredve...
Akkor meg erőltesse meg magát a férjed és húzzon gumit!
Vagy spermicid megszakítással, szeirntem az is azért elég hatékony lehet.
Én is Nuvaringet használok most már 4 éve, és semmi bajom nincs vele. Kevesebb a mellékhatása, mint a szájon át használatos fogamzásgátlóknak.
Felteszed, 3 hét múlva leveszed, és ennyi. Ezzel nincs semmi macera a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!