Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? (...

Mit tennétek a helyemben? ( bővebben lent )

Figyelt kérdés
A szitu a következő: Panelban lakunk 3.em-en, van egy örökmozgó 8,5 hós babánk. Alattunk idős házaspár lakik. A kisfiam egyik kedvenc játéka, hogy a játékait főleg a Playskool golyólabdacsait, kiviszi a szőnyeg szélére és dobálja a parkettára, élvezi ahogy gurul rajta a golyó ő meg mászik utána. Ezzel naponta többször is játszik reggel 9 óránál előbb soha és este 19 óránál később sem. Az alattunk lakó nő, minden egyes alkalommal felzörög a radiátoron, jelezvén hogy zavarja őket a zaj. Már többször leállt velünk a lépcsőházban vitatkozni, mondta, hogy hagyjuk abba a " golyózást ". Mondtam neki, hogy egy kisgyerek általában zajjal is jár, meg hogy nem fogom neki megtiltani, hogy ne játsszon a golyóival. Egyébként nem csak erről van szó, hanem mindenféle kisebb zajjal járó tevékenység miatt állandóan beszólogatnak, nem lehet egy képet felszegelni a falra, mert az is bajukra van, de még sorolhatnám. Hozzáteszem, hogy jelenleg nem újítunk lakást, nem tartunk házibulikat stb., tehát semmi olyat nem csinálunk amit fel lehetne róni nekünk. Adjatok tanácsot! Mit lehet nekik mondani, ti mit reagálnátok a zaklatásaikra?Már nagyon el vagyok keseredve miattuk. Bocsi, ha kicsit hosszú lett, de nagyon bánt a dolog!
2010. febr. 16. 18:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Aki panelba költözik annak tudatában kell lennie hogy nem mindig lesz "siri csend",mond meg neki ha nem tetszik költözzön családi házba ott nem fognak a feje felett zörögni
2010. febr. 16. 20:11
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Szerintem sem lehet egy gyerekkel zajtalanul élni(gyerek nélkül sem!!), persze az ember elkövet mindent, hogy a lehető leghalkabban élje a saját kis életét, no de minden kis zajért felcsattogni már zaklatás!! Ezt meg is mondhatod neki nyugodtan! Fel is lehet jelenteni ha úgy adódik. Amit nappal csináltok, csinál a gyerek "decibel"-en belül az nem csendháborítás, ellemben az ha rátámaszkodik a csengőre és téged már zavar az már zaklatás. Mondd meg neki.

Mi az elsőn lakunk és az én lányom is mindíg földhözcsapja ami a keze ügyébe kerül, mondom neki, hogy nem szabad, de még nem fogja fel.

Nekünk a fölöttünk lakó él hangosan néha, de már szóltam, kicsit visszább vettek, de azért hallom a bútortologatást éjfélkor meg hogy jól bevágja az erkélyajtót ha kimegy cigizni. Most mit tudnék tenni? Ez egy társasház, minden ember zajjal jár, ha kimegy a budira hajnal egykor klumpában, lecsapja az ülőkét, jó hosszan lehúzza, hát ez van. Tűrni kell, vagy kertesházba költözni!Ezt üzennén az alsó szomszédodnak is!

2010. febr. 16. 20:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy a többség azért hasonlóan gondolkodik mint én! Amennyire lehet megpróbálom a fiamat fegyelmezni a későbbiekben is, de sajnos muszáj lesz nekik előbb-utóbb elfogadni, hogy kisgyerekes család lakik felettük. Mi lesz ha megszületik a kistesó? Nem tudom mi a jobb megoldás, ha jól beolvasok neki legközelebb vagy az ha egyik fülemen beengedem amit mond a másikon pedig ki?? Lehet, hogy felesleges nekik megmondani mit gondolok, mert annyira korlátolt emberek hogy az hihetetlen. Ja, már nem is köszönnek nekünk a lépcsőházban. Egyébként itt a házban szinte senkivel sem beszélnek.A redőny a nap 24 órájában le van náluk húzva az erkélyen is és mindegyik szobán is...nem tűnik fel nekik hogy velük nem stimmel valami.
2010. febr. 16. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi hasonló miatt elköltöztünk téglaépületbe, földszintre. Mindenki jól járt:)))
2010. febr. 16. 23:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Az is egy megoldás...de egyelőre még nem szeretnénk elköltözni, nem csak azért mert nagyon jó helyen van a lakásunk, hanem azért is, mert ha már költözünk akkor családi házba szeretnénk menni, de ahhoz még nincsenek meg az anyagiak sajnos. Ha Ti elköltöztetek, akkor ott már elég durva lehetett a helyzet.
2010. febr. 17. 09:01
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó vagyok. Az alsó szomszéd már akkor feljött, ha a muskátli öntözésekor lecsepegett pár csepp víz. Bátyámat 20 éve felpofozta, mert hangosan zenélt állítólag.

Nekem nem kell az idegeskedés!

Még párszor visszamegyünk a régi lakásba, erre jön a lifttel, hogy hallja, hogy már szalad a fiam.

Mondom neki, hogy ezt most nagyon benézte, mert december elején elköltöztünk......válasza: tényleg????

Ennyit róluk....

2010. febr. 17. 10:14
 17/20 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Ezen jót nevettem...kicsit beégett a " kedves szomszéd ".
2010. febr. 17. 17:12
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerencse, hogy mi az elsőn lakunk, és alattunk pince van, de sokszor én is félek, hogy jönnek, mikor a gyerkőc úgy ordít, hogy a 10.-en is hallani. Főleg mikor kisebb volt, és éjjel is ordított órákat...

Én is azon a véleményen vagyok, hogy én is elviselem, hogy más dübörög, csapkodja az ajtót stb este 8 után, meg reggel 7-kor már kopácsol, akkor mások is tűrjék el, ha a gyerekem zajong. A 3.ra új lakó költözhetett, mert kb. 5 hónapja tele az erkény cigihamuval. Előtte sosem volt. Gondolkodtam azon, hogy felviszek neki egy hamutálat, hogy abba hamuzzon... de mit tehetnék. Csak a gyerkőcöt nem fogom tudni nyáron kitenni... Nem tud az ember ilyenkor mit csinálni.

Próbálkozhatsz különböző módszerekkel, de azért ne nagyon korlátozd a gyerkőcöt, mármint zajongási időben.

Nálam az verte ki a biztosítékot pár éve, hogy az öreg néni a ház előtt játszótéren labdázó gyerekekre szólt rá, hogy ne pattogtassa a labdát, mert zavarja, nyáron este fél 8-kor....

2010. febr. 17. 21:21
 19/20 A kérdező kommentje:

Annyira azért nem fogom szegény gyereket korlátozni, hiszen ő most fedezi fel a világot, nem lehet neki mindent megtiltani. Azzal sem tudok mit kezdeni, hogy most abban a korszakban van, hogy mindent ledobál és várja hogy felvegyem neki.

Ja, nyáron ők is kikiabáltak az ablakon, mert zavarta őket délután 3 órakor, hogy a ház előtt ugat a szomszéd kutyája.

2010. febr. 17. 21:31
 20/20 A kérdező kommentje:
3 évvel ezelőtt költöztek fölénk új lakók, a pasi állandóan behamuzott az erkékyünkre, egy darabig tűrtük. Egyszer mikor a tisztán mosott ruháim kint száradtak és csupa hamu lett az összes, és bedobta a csikket az erkélyre, kiégett a műpadló is ( azóta már járólap van ), akkor szépen megkértem rá, hogy egy kicsit figyeljen már oda, azóta soha nem hamuzik az erkélyünkre.
2010. febr. 17. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!