Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? (...

Mit tennétek a helyemben? ( bővebben lent )

Figyelt kérdés
A szitu a következő: Panelban lakunk 3.em-en, van egy örökmozgó 8,5 hós babánk. Alattunk idős házaspár lakik. A kisfiam egyik kedvenc játéka, hogy a játékait főleg a Playskool golyólabdacsait, kiviszi a szőnyeg szélére és dobálja a parkettára, élvezi ahogy gurul rajta a golyó ő meg mászik utána. Ezzel naponta többször is játszik reggel 9 óránál előbb soha és este 19 óránál később sem. Az alattunk lakó nő, minden egyes alkalommal felzörög a radiátoron, jelezvén hogy zavarja őket a zaj. Már többször leállt velünk a lépcsőházban vitatkozni, mondta, hogy hagyjuk abba a " golyózást ". Mondtam neki, hogy egy kisgyerek általában zajjal is jár, meg hogy nem fogom neki megtiltani, hogy ne játsszon a golyóival. Egyébként nem csak erről van szó, hanem mindenféle kisebb zajjal járó tevékenység miatt állandóan beszólogatnak, nem lehet egy képet felszegelni a falra, mert az is bajukra van, de még sorolhatnám. Hozzáteszem, hogy jelenleg nem újítunk lakást, nem tartunk házibulikat stb., tehát semmi olyat nem csinálunk amit fel lehetne róni nekünk. Adjatok tanácsot! Mit lehet nekik mondani, ti mit reagálnátok a zaklatásaikra?Már nagyon el vagyok keseredve miattuk. Bocsi, ha kicsit hosszú lett, de nagyon bánt a dolog!
2010. febr. 16. 18:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
35%
Nem gondolod hogy tényleg zavarja a dolog és rossz neki? A panelban bizony nem lehet azt és akkor csinálni amikor jólesik...
2010. febr. 16. 18:47
 2/20 anonim ***** válasza:
79%

Bár tökéletesen megértelek,mert alattunk is egy hasonló házaspár lakik,de mégis azt mondanám,h a SZÁNDÉKOS zajongást próbáld másfelé terelni.Tegyél oda habtapit,vagy valamit,ami tompítja a zajt.Nagyon jól tudom mekkora zajjal jár egy gyerek-nekünk négy van-,és minket is minden zizzenésért cs.szegetnek az alsó szomszédok,de legalább tudom,h azok véletlen zajok.

Fölöttünk is kisgyerek lakik,és hidd el,borzalmasan rossz reggel-délben-este hallgatni,ahogy 10-20- percen keresztül tologat egy széket a lakásban,de nem szólok,mert mint írtam,tudom,h egy gyerek zajjal jár.

Azt akartam ebből kihozni,h ha te odafigyelsz,h a kisfiad ne zajongjon szándékosan-mert a gurigatás sajnos az-,akkor tiszta lelkiismerettel mondhatod nekik,h véletlen amit hallottak,mert ennél jobban nem tudod korlátozni a gyereket,de odafigyelsz rá.

2010. febr. 16. 18:50
 3/20 A kérdező kommentje:
Lehet hogy zavarja, de szerinted mit csináljak?Hiába veszem el a fiamtól a golyókat, akkor megfog egy másik játékot és azt dobálja. Egyébként meg, azért vagyok elkeseredve, mert ez a " golyózás" csak egy dolog. De az elkövetkező években még biztosan fog a gyerek olyan dolgokkal játszani és olyanokat csinálni ami hangos, tudom, mert felettünk is felnőtt 2 gyerek, most is lakik felettünk egy kisgyerek, mi sem szóltunk soha nekik, hogy ne futkározzon,ne dübörögjön, ne építőkockázzon, ne kiabáljon, ne sikítozzon, ne tologassa a kisautóit, ne gurigassa a játékait stb. pedig ezek mind-mind nagyon is lehallatszanak.
2010. febr. 16. 18:57
 4/20 A kérdező kommentje:
2.válaszolónak írnám: A habtapit még megpróbálom, de nem tudom " behabtapizni " és beszőnyegezni az egész lakást. A lakás többi részében járólap van, ha leejt valamit a gyerek az is olyan hangos mint a fene. Te mit szoktál mondani nekik, mikor szólnak nektek?
2010. febr. 16. 19:06
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

2. vagyok.Nálunk amit nem szabad,az a szándékos szaladgálás-tehát pl fogócskázni-,vagy ugrálni,főleg nem a bútorokról a földre.Ha egyéb hangos dolgot csinálnak ami értelmetlen-pl a játékok hajigálása-azért is szólok.De pl az előszobában labdázhatnak-jó hosszú előszobánk van-,az nem hallatszik le a szobákba annyira.

A lányaim 1,5 évesek voltak mikor ideköltöztünk,persze így egyszerűbb volt,mert nagyobbak voltak.Sajnos a panel ilyen,minden nesz áthallatszik,én igyekszem arra nevelni a gyerekeket,h próbálják a túl hangos dolgaikat moderálni.

Esetleg próbáld meg a gyerekszobát teljesen "szigetelni" habtapival,az nagyon sok hangot felfog.

(A mi alsó szomszédaink azt is megcsinálták,h este 8 óra 10 perckor feljöttek,az ajtót verték amíg ki nem nyitottam,h közöljék velem,hallják,h még nem alszanak a gyerekek,pedig 8-kor már ágyban a helyük.Gondolhatod.Nem vagyok betojva tőlük,pedig fenyegetőztek,h feljelentenek,mondtam,nyugodtan.Erre a pasi elkezdett ordítani,h én csak ne értsek egyet vele.:DDDD)

2010. febr. 16. 19:13
 6/20 anonim ***** válasza:
75%

Most láttam a 2. kommentet.

Én megmondtam nekik,h kisgyerekeket nem lehet az asztal mellé ragasztani-szerintük egy 1,5 éves gyereket le kéne ültetni az asztalhoz,és foglalkozni vele,akkor órákig üldögél ott,és addig sem zajong.:DDD,és a hangoskodás miatt rájuk szólok,de azért nem fogom levágni a lábukat,mert néha átszaladnak egyik szobából a másikba.

Aztán néhány alkalom után mikor este 9-kor! jöttek fel verni az ajtót-amikor már aludtak a gyerekek-azt is megmondtam,h ha még egyszer hozzányúlnak az ajtónkhoz,hívom a rendőrséget, h egy részeg állat éppen próbálja ránktörni az ajtót,és négy kisgyerekkel vagyok egyedül.Akkor magyarázkodjon majd.(A férjem sokszor dolgozik vidéken,és olyankor ott is alszik.)Azóta érdekes módon nem olyan hangosak a gyerekek.:)

2010. febr. 16. 19:18
 7/20 A kérdező kommentje:
Húúh,akkor a ti szomszédaitok is nagyon durvák... Tényleg megpróbálok ezentúl minden " szándékos " zajt kerülni, meg rakok fel habtapit.
2010. febr. 16. 19:25
 8/20 A kérdező kommentje:
Hozzánk is fel szoktak jönni, nyomják a csengőt mint az állat és pampognak, én meg próbálok higgadt maradni. Abba bele se gondolok, mi lesz ha már a kisfiam is futni fog majd... a felettünk lakó kisgyerek ezekben a percekben is éppen fut egyik szobából a másikba... na mindegy.Köszönöm a válaszokat! Nektek is kitartást kívánok!
2010. febr. 16. 19:35
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
Én biztos megmondanám a magamét!Nehogy már a gyereket lekötözzem mert ő síri csendbe akar lenni!Egy gyerek zajjal jár!És az hogy egy gyerek szeret vmivel játszani, leköti!Biztos pont azt nem venném el tőle!
2010. febr. 16. 19:50
 10/20 anonim ***** válasza:
43%
Kedves utolsó nem ő akarta a gyerekedet. És nem ő zajongott... Ha panelben laksz vegyél vissza büszkeségedből és próbálj minnél kevesebb gondot okozni. Nem úgy van az hogy húúú neked Gyereked van akkor mások tűrjék mert ő gyerek, a te gyereked, mit képzelnek mások hogy zavarja őket a zajongása, hát akkor húzzanak el...
2010. febr. 16. 19:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!