Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért unnak rá a...

A szülők miért unnak rá a gyerekre pár év után? Csak addig cuki, okos, ügyes amíg kicsi, de 6-8 éves kortól már elmúlik a rajongásuk.

Figyelt kérdés
Ez minden családban jellemző viselkedés. Amikor megszületik a baba, mindegy hogy első, vagy már többedik, ő a szülők szemefénye. Folyton róla beszélnek, hogy mit csinál, jajj már ezt is tudja, meg azt is, milyen ügyes... Folyton fotókat posztolnak róla facebookra is. Ez folytatódik évekig, később jön az hogy milyen vagány az oviba, megtanult biciklizni, lett első szerelme, ma volt az első napja az iskolában... Na de aztán miután iskolás lesz a gyerek, utánna mintha elvágták volna a rajongást, és elkezd visszafele fordulni a dolog. Már csak a mindennapok vannak, a szülők dolgoznak, el vannak foglalva saját magukkal, a gyerekkel hétköznap csak 2 mondatot váltanak. Próbálják őket lerázni, hogy minnél kevesebbet zavarkodjanak, mert valahogy már nem cuki drágaságok, hanem önálló személyiséggel rendelkező emberek. Ezért különórákra, sportra íratják be őket, hétvégékre sokszor a nagyszülőkhöz, barátokhoz küldik, nyáron pedig táborba, vagy rokonokhoz, csak hogy megszabaduljanak tőle. Az sem érdekli őket ha a gyerek ezeket kimondottan nem szeretné, pl nem akar táborba menni idegenek közé. Ahogy idősödik, egyre kevésbé fordulnak hozzá szeretettel, a szeretet helyét átveszi a kihasználás, parancsolgatás, az oknélküli tiltás, és a nemtörődés.
2015. márc. 20. 16:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ez jó nagy butaság, remélem te is tudod!
2015. márc. 20. 21:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy Te amit látsz micsoda.. hát én is látok olyan családokat, ahol a kisgyereket ajnározzák, mikor nagyobb lesz nem annyira. Akiknél ilyet láttam az egyrészt egy természetes leválás eredménye másrészt kisebb-nagyobb kommunikációs hiba. Mindenkinél azt láttam, hogy ugyanúgy szereti a gyerekét, csak sokaknak nehéz lavírozni az én édes kicsi gyermekem és a készítsük fel az életre, ne lógjon mindig rajtam között.
2015. márc. 21. 08:53
 13/13 anonim ***** válasza:

8 éves lesz nemsokára a fiam. Napi szinten dicsérem, pl.rajzért, feladat elvégzésért. Mert az is van neki már. Nem csak a játék. Meg ugye iskolás is.....

Szeretgetem amig még engedi....és Ő is ezt teszi még.

Viszont egyre többször szeretne már egyedül lenni.....

Szóval a gyerekek önállósodnak és már hiába akarunk ugyanannyi időt velük tölteni.....

Gondolom ez nem csak nálunk van így hanem igen sok családnál.

Ja sportolni együtt járunk :-)

Röviden ennyi.

2015. márc. 21. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!