Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan nagy dilemmám van, nem...

Olyan nagy dilemmám van, nem merem a férjemmel megbeszélni, ti hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos fiunk, és segítség nélkül neveljük őt, mert mindkét nagyszülő messze lakik vidéken. Így nem tudtunk még ketten elmenni valahova, mert nem tudjuk kire bízni arra a pár órája a fiunkat.

Most hétvégén jön fel anyósom, aki mondta, hogy menjünk el nyugodtan kettesben ő vigyáz addig rá. És hát bevallom őszintén nem akarom ráhagyni... Az a nevelési stílus ahogy mi nevelgetjük a fiunkat teljesen ütközik azzal amit ő követett anno a férjemnél és amit ő helyesnek tart.

Én pl sosem hagytam sírni őt, szabadon mászhat a lakásban 2 helyiség kivételével, nem rakom járókába, mert folyton figyelek rá. 2 "szigorú" szabály van, amit be "kell" tartani, az a 2 napközbeni alvás, mert csak így lehet őt időben este letenni. Ja és szigorúan követem a mai hozzátáplálási "szabályokat".

Ezzel szemben anyós már többször mondta, hogy hadd sírjon csak nem baj az, már mézet, meg mogyorót etetett volna fél évesen vele, ráadásul azért is beszólt, hogy miért turmixolom össze (holott még a foga sem nőtt ki még most sem neki). Meg mondja hogy majd alszik, nem kell altatni. Szóval ezek az indokaim.

Viszont párom már nagyon elvinne (én is vágyok rá nagyon!), és félek megsértődne ha kijelenteném hogy nem merem az anyjára hagyni, mert bár ismeri és tudja, hogy nagyon nehéz vele, nagyon szereti is őt. Kicsit néha mintha félne is tőle (na igen ez az ő nevelési stílusa miatt van..).

Szóval ha ti ebben a helyzetben lennétek mit csinálnátok?

2015. márc. 20. 15:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%

az fontosabb kérdés,hogy:egyáltalán ellesz e vele.mert ha csak ritkán látta akkor az úgy nem lesz jó a gyereknek.

Ha tegyük fel simán el van anyósoddal-akkor azért akármilyen nehéz adnék egy esélyt! hiszen neked/nektek is jobb ha később is tudjátok kire bízni.

Viszont ebben az esetben: határozottan mondd el hogy te mit hogy szoktál,és szeretnéd ha nem változatna a dolgokon. (persze normális stilusba)

2015. márc. 20. 16:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy nem a kérdésre válaszolnak emberek....

Tisztelet a mások viselkedésével kapcsolatban az zéró, és elfogadás..itt tart a társadalom. Bocsánat de az első pár válaszoló kihozta belőlem. Na szóval a kérdésre válaszolva, én is megbeszélném a párommal. Az utolsó válaszolókkal egyetértek.

2015. márc. 20. 16:44
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem légy egy kicsit rugalmasabb... így valóban sosem lesz esélyetek kimozdulni. Nem arról van szó, hogy mostmár a nagyi fogja nevelni, hanem pár óráról. Az én fiam 2 éves, legtöbbet egyedül vagyok vele, de ha épp jönnek a szüleim, eszem ágában sincs azon kattogni, ha épp kimarad a délutáni alvás, vagy 1 órával később fekszik le a gyerek. Inkább élvezem, hogy végre egy kicsit egyedül lehetek, mehetek el valahova, vagy épp a férjemmel kettesben megyünk valahova.

Egy alkalomba a gyerkőc sem fog belerokkanni, ha épp sírni hagyja. Én sem vagyok ennek a módszernek a híve, de azért azt sem tudtam megtenni, hogy mindig rögtön ugrottam a gyerekhez, akadtak olyan alkalmak, hogy sírt pár percet...

A kaját ki tudod neki készíteni, hogy mit adjon neki...

Az viszont kérdés, hogy a gyerkőc hogy fogja tolerálni, legalábbis a kisfiam ilyen idősen nem nagyon volt el olyan emberekkel, akiket nem látott rendszeresen..sőt.. ő még most sem nagyon van el, csak olyanra tudom bízni, akit legalább hetente-2 hetente lát..

2015. márc. 20. 16:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.. bocsi, a lényegi rész lemaradt: ha végképp nem akarod ráhagyni, akkor ülj le és mondd el a férjednek. Légy vele őszinte.. biztos nem fog jólesni neki, de ha így érzel, akkor mást nem tudsz tenni. Én megmondanám neki a helyedben. De ha "szerencséd van" a gyerkőc sem lesz el a nagyival és akkor foghatod arra is, hogy nem lehet otthon hagyni olyannal, akit alig ismer..
2015. márc. 20. 16:50
 15/20 anonim ***** válasza:
nem olvastam végig a válaszokat, de így nem hagynám rá a picit. mi is ritkán megyünk a nagyihoz, kb 1-2 havonta olyan 2-3-4 napra. még kettesbe sem hagyom vele míg nem látom hogy a fiam biztonságban érzi magát. 1x 4 hósan voltunk lent, szuper volt, kis mosolygós volt, ugyan olyan napi renddel mint itthon, igaz nem mentünk sehova a férjemmel, de szemrebbenés nélkül lementem a boltba kb 1 órát voltam el. 2jára kb 5-6 hósan voltunk káosz volt. nagyon "hevesen" fogadta a nagyi és az összes nap nagyon nyűgös volt, nem érezte jól magát. 7 hósan megint voltunk és szintén fél-1napot végig figyeltem hogy jön ki a nagyival, és minden jó volt simán rá mertem volna hagyni. tehát azt akarom mondani, hogy úgy hogy beesik hozzátok a nagyi és ráhagyjátok a kicsit, biztos nem tenném. legyetek négyesben egy pár órát, legyen a nagyinál, de úgy hogy ha gond lenne ott vagy. meglátod hogy a pici hogy viselkedik jól van e a nagyi kezében. amúgy én biztos nem hagynám vele, nem tudnék kikapcsolódni...
2015. márc. 20. 17:02
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
Az enyem 8 hos, de nem hagyom masra. Nem hinnem, hogy kikapcsolodni csak baba nelkul lehetne...meg tul pici, es neki a nagyi csak egy idegen. Sztem mond el a ferjednek mit erzel.
2015. márc. 20. 17:11
 17/20 A kérdező kommentje:
el van vele. már többször volt fent a mama, és így hogy itt voltunk az ő kezében is elvolt.
2015. márc. 20. 17:12
 18/20 anonim ***** válasza:

15ös vagyok.

akkor lazíts :) írj napirendet. csináld meg a kajákat, beszél a pároddal hogy beszéljen, vagy beszéljetek hármasban hogy neked/nektek fontos hogy be legyen tartva mert a baba is így van jól. és menjetek el szórakozni :)

2015. márc. 20. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:

9es vagyok, ahogy olvasom itt a vàlaszokat, szóhoz sem jutok, azt hiszem àldott jó gyerekem van.

Èn mèg nem tapasztaltam hogy baja lenne bàrkivel is, ha jön valaki először bújik hozzàm gyanusan nèzi elkerüli kb 1 óra mulva màr semmi baja...

Legutóbb igaz 1óràra muszáj voltam ràhagyni a nagynènire akit mèg sohasem làtott mert Spanyolban èl, èszre sem vettenhogy elmentem.

Mindkèt nagyi 200km -re lakik a fèlen nem utaztunk vele ïgy 5hónap utan làtogattunk el anyósomèkhoz, ott is 1 óa csöndes megszeppenès, majd sikitós tombolàs simàn elörjöngött mintha ifthon lenne søt talàn jobban is èlvezte hogy új dolgokat fedezhet fel, este alvàsnàl volt gy kis nyügi de cak addig mèg nem kerestünk neki èjjeli fènyt.

Nàluk a napirend is olyan hogy ő alakítja, mondjuk 5hónapos koràtól óràt lehetne hozzà igazítani, de ha mèis elcsúszunk mert mondjuk ügyet intèztem vagy jött a baràtnőm, szepen megoldja ès vissza is àllítja, szerintem így hogy sajàt igenyeit ő alakítja sokkal nyugodtabb, nins ràerøltetve semmi...

2015. márc. 20. 20:10
 20/20 anonim ***** válasza:
A nagyszülők szerető engedékenysége nélkül félkarú óriás lesz a gyermek:) Egy gyereknek is kell a lazítás. [link]
2015. ápr. 7. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!