Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi joga van az apukának a...

Mennyi joga van az apukának a beleszoláshóz?

Figyelt kérdés
A 3 éves fiamat szeretném ki hozni külföldre, 1 éve már h külön vagyunk az apukával,nem fizet gyerektartást nem is látogatja, bírósági papírom van róla h nagy részében én vagyok a gyerek gyámja,

2015. márc. 12. 21:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A beleszóláshoz minden joga megvan! :D :D
2015. márc. 12. 21:12
 2/10 A kérdező kommentje:
És az aláirása is kell?
2015. márc. 12. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Én is elvaltam és nálam van elhelyezett a fiam, de a bíróságon is mondták és a vegzesben is benne van, hogy ha külföldre szeretnék költözni, akkor kell az apuka engedélye. Vicces. Osztrák határ mellett lakunk. 50 km messze nem költözhetek osztrákba, de 450 km messze pl Debrecenbe mehetek az engedélye nélkül
2015. márc. 12. 21:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kell az írásos engedélye. Ha nem adja beleegyezését, akkor fordulj a gyámhivatalhoz, ahol a gyermek tartózkodási helyének kijelölését kell kérned.
2015. márc. 12. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Kell a beleegyezése, és ilyenkor úgy tudom neked kell haza hordani láthatásra. De javítsatok ki, ha nem így van!
2015. márc. 13. 07:36
 6/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, nálunk olyan döntés született, hogy én viszem a gyerkőcöt Magyarországra, de apukának fizetnie kell az útiköltség felét. Viszont évente 4x jöhet úgy hétvégére látogatni a fiát, hogy akkor az útiköltségét én állom. (mivel messze élünk, így hétvégékre nem is tudom a gyereket vinni, csak a suliszünetek vannak, ezért is jöhet látogatóba apa az én költségemen) Kőbe vésett szabály amúgy erre nem igazán van, többféle megoldást hallottam már a kapcsolattartásra. A leginkább attól függ ez, hogy a kijelölt meghallgatásra elmegy-e az apa, és ott mennyire látják azt rajta, hogy ragaszkodik a gyermekéhez. Szóval kérdező számíts költségekre és utazásokra akkor is, ha az apa nem fizet gyermektartásdíjat.
2015. márc. 13. 07:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Ettől féltem leginkább,h az apuka aláírása szükséges,felfoghatatlan,magyarhoz képest mindehól jobb....köszönöm a kommenteket
2015. márc. 13. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Ahhoz is kell az engedélye,hogy csak pár napra kividd az országból,mert joga van tudni,hogy hol van a gyereke,még ha nem is érdekli,főleg mivel ha esetleg valami baj történik veled amíg kint vagytok,ő lesz a hivatalos gyámja. Másik példát tudok mondani,de a húgom apja pl. egyszer nem szólt anyának,hogy elviszi Szlovákiába a tesómat és útlevél nélkül ("átcsempészte") a határon. Iszonyat nagy botrányt csinált anya,érthető módon. Ijesztő dolog,hogy így át lehet vinni egy gyereket a határon...Ez már jó 11-12 éve volt,de ugyanúgy az egyik szülőnek tudnia kell arról,hogy a másik hova viszi a gyereket.
2015. márc. 14. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá,hogy igazából mivel neked ítélték a gyámságot,nem tehet ellene semmit,ha kiviszed,de úgy tudom,hogy a bíróságnak kell ilyen esetben eldöntenie,hogy az apukának "joga" van-e ahhoz,hogy esetleg itt tartson titeket.
2015. márc. 14. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó 2 vagyok. Így egyszerűbb szerintem.

[link]

2015. márc. 14. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!