Ha terhesen házasodtam össze, de előtte 2 évvel már volt egy válásom, akkor a férjem nevére kerül majd a baba?
Most októberben házasodtunk össze, akkor 3 hónapos terhes voltam. A házassági anyagikönyvi kivonaton rajta van, hogy leendő gyerekeink vezetékneve a férjem vezetékneve lesz. Viszont bezavarhat, hogy már terhesen házasodtunk össze, és 2012-ben hivatalosan elváltam a régi férjemtől?
Mert férjem azt mondta megkérdezte az önkormányzatnál, és azt mondták be kell menni és az én válási kivonatomat vagy mit kérnek (ami már meg sincs szerintem). Nem akarom elhinni, miért kell ez? Talán csak félreértett valamit, miért ne az ő nevét kapná a gyerek ha házasok vagyunk??
Nem zavarhat be. Hiszen mikor összeházasodtatok már igazolva volt, hogy te egyedülálló vagy. Szüléshez meg 1 évnél nem régebbi házassági kivonat kell, az meg nektek meglesz, így az alapján fogják anyakönyvezni a babát.
Az előző házasságod akkor kavarhatna be ha nem házasodtatok volna össze és esetleg friss válásról lenne szó, mivel akkor ugye elvileg a volt férjedtől is lehetne a baba.
A teherbeesés pillanata nem az első házasságod ideje alatt történt. Ezért aztán a kettőnek semmi köze egymáshoz.
A válásról a papírt az önkormányzat egyszer már megkapta, anélkül nem is házasodhattál volna újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!