Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mennyire vagytok...

Anyukák, ti mennyire vagytok tisztaságmániásak? Meg kell változnom nagyon, mire jön a baba, ugye?

Figyelt kérdés
Sose voltam valami tisztaságmániás, nem abban nőttem fel, de azért fejlődtem sokat, mióta férjhezmentem és saját háztartásom van. Fiatal koromban nyugodt szívvel néztem a kupit, nem zavart. Most már rendezettebb vagyok, de nem viszem túlzásba a dolgokat most sem. Takarítás heti 1szer, akkor porszívó, portörlés, tűzhely, hűtő, fürdőszoba, konyha. Felmosni csak 2-3 hetente szoktam. Ruhák terén se vagyok valami finnyás, pont itt olvastam valakitől, hogy az egyszer felvett nadrágot nem teszi vissza a szekrénybe, mert koszos lesz tőle a többi ruha Na nekem ilyen az életben eszembe se jutna. Miért lenne koszos? Miért lesz tőle koszos a többi ruha? Ablakot nem mostam legalább 1 éve, nem koszos. Ágyneműt csak 3 hetente- havonta cserélek. Függönyök se voltak kimosva vagy 1 éve (barna és narnacs függönyeim vannak, nem látszik rajtuk, hogy koszosak lennének). Szőnyeget is csak évente visszük mostani. Hallok ilyeneket, akik minden nap kidobják a mosogatószivacsot. Én csak hetente cserélem azt is. Törölközőt is csak 3 naponta cserélem. A ruhákat együtt mosom a fehérneműkkel. GYerek mellett se akarok esztelenül tisztaságmániás lenni, de azért úgy gondolom, hogy ennél többet kell majd takarítanom. Mire kell jobban odafigyeljek? Szerintetek?
2015. márc. 11. 19:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

én csak rendmániás vagyok,tisztaság nem

utálom,ha szét vannak szórva a cuccok,ezért mindig rendet rakok

viszont hetente csak egyszer takarítok,ami porszívózás,felmosás,portörlés

a wc-t viszont hetente 2-3 alkalommal takarítom,arra valahogy háklis vagyok

ágynemű hetente,törölköző kb 4 naponta,tehát heti kétszer

mosogatószivacs hetente

tűzhely minden főzés után(kerámialapos van,csak áttörlöm nedvessel,majd papírtörlővel)

ha megyek tömegközlekedéssel,én is többször használom a nadrágot,mást viszont minden nap tisztát veszek,és a fiam is

pizsi,hálóing csere nekem és a fiamnak heti kétszer,férjemnek egyszer(nem bírom többször rávenni,de már ez is eredmény a korábbihoz képest)

függöny,ablak évi kétszer

amíg kúszott,mászott a fiam jobban figyeltem,fel is sepregettem hét közben.de én inkább elvittem játszira pár órára,mint egész nap házimunka

2015. márc. 12. 09:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Kinek milyen igényei vannak. Nekem ez pl. keés, de talán egy kicsit mániákus vagyok. Nem a gyerekeim miatt, hanem talán kényszerességből.

Minden nap felporszívózom az egész lakást. Felmosás csak minden másnap van (sikeresen leszoktattam magam a napiról). Fürdő-wc 2-3 naponta teljes takarítás. Anlakokat kb. havonta mosok, vagy gyakrabban, ha öszeeri az eső. A kupit nem bírom, minden megy egyből a helyére.

Hogy mire kelene jobban odafigyelned? Szerintem a padló takarítására. Oké, hogy nem kell brokban nevelni a gyereket, de nem épp kellemes hajszálakat nyeln, megporcicákat nyaldosni :) Amúgy meg mindenki takarítson a saját igényei szerint ;)

2015. márc. 12. 09:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Világ életemben rumlis voltam, és most is eléggé az vagyok. Viszont amikor a fiam megszületett, muszáj volt felvennem egy olyan ritmust, amiben a rendszeres takarítás is benne van. Nem tudom, nekem ez valahogy annyira természetes is volt, hozzá tartozott a dologhoz, épp úgy, mint az alváshiány :D Ha belegondolok, azzal, hogy egy újszülött kisbaba anyukája lettem, a legnagyobb változás az volt, hogy lett az életemben egy viszonylag monoton, napi rutin, mert így tudtam mindent kézben tartani. Például az is a rendszer része lett, hogy minden este elmosogattam (meg kifőztem a cumisüvegeket - muszáj volt fejnem, nem tudtam máshogy szoptatni, emiatt az elejétől kellett az üveg), különben hajnalban nem tudtam volna miből tejet adni a fiamnak. Annak is beállt a rendje, hogy napközben mikor teszem be a mosást, mikor vasalok, mikor porszívózok, mert ezeket a fiam napirendjéhez kellett igazítani. Úgy voltam vele, hogy egy újszülött mellett azért tényleg muszáj egy-két naponta felmosni az előszobát, nem azért, mert leteszem a földre, hanem mert oda bemegyünk cipővel az utcáról. Meg úgy egyáltalán, akkor sokkal jobban figyeltem a rendre és a tisztaságra, mint korábban. Vagy mint pár évvel később :) Ma már eszembe sem jutna heti egynél többször felmosni, vasalni egyáltalán nem vasalok, a mosogatást is szoktuk halogatni :) De egy pici baba mellett nekem a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a napot ilyen feladatokra bontom le, meg hát nekem a babaillathoz a tisztaságillat is hozzátartozik, ahol baba van, ott nagyobb tisztaságnak kell lennie, mint amilyen baba nélkül lenne. Jó, ez nem vonatkozik nyilván a nálam kevésbé rendetlenekre :D Akik nem olyanok, mint én, azoknál szerintem alapból is olyan állapotok vannak, mint amilyen nálam volt akkor, amikor a fiam még pici volt.

Most már nagy, iskolás csemetém van, és jó régóta nagyjából visszalazultunk a korábbi szintünkre, hetente egyszer felmosunk, 3-4 naponta söprünk, van olyan polc, ahol szerintem egy hónapja nem töröltünk port, mert nem kellett onnan semmi, és nincs nagyon szem előtt, de majd a hétvégén biztos letörlöm, ha már így eszembe jutott :)

Majd ha végre lesz kistesó, akkor megint sokkal többet fogok takarítani, és pár évig azt is el lehet felejteni, hogy mindent csak úgy le lehet dobni az asztalra. Hú, de fura lesz, hogy megint mindent el kell pakolni az alacsony helyekről :D

2015. márc. 12. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!