Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Próbáltatok úgy időzíteni,...

Próbáltatok úgy időzíteni, hogy az elképzelésetek szerinti évszakban szülessen a baba vagy mindegy volt?

Figyelt kérdés
Kérlek, a "4-5 éve próbálkozunk, mindegy, csak jöjjön" kommenteket ne írjátok, értem és sajnálom, de engem most a kezdeti állapot érdekel, amikor még a legelején van az ember.
2015. márc. 4. 17:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, és sikerült is ;)
2015. márc. 4. 17:51
 2/14 anonim ***** válasza:

Az elképzelés nálunk az volt, hogy november hónapban szülessen (mivel ez a hónap számomra minden szempontból ideálisnak tűnt).

De aztán mikor jött az érzés, hogy gyereket szeretnénk nem vártunk még 10 hónapot a próbálkozással, azonnal belekezdtünk :)

2015. márc. 4. 17:53
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Nem vártunk rá éveket de nem volt lényeg hogy mikor érkezik a baba. Ugyanolyan jó télen-tavasszal-nyáron-ősszel anyává, szülővé válni. Szerinted miért kellene időzíteni?

Nekem ez olyan kiábrándítóan hangzik mint a meghatározott időben szexelés... :(

2015. márc. 4. 17:57
 4/14 anonim ***** válasza:

Én az első gyereknél elterveztem, hogy augusztusi lesz. Próbálkoztunk is, hogy hátha, de nem sikerült. Aztán emiatt azért nem toltuk el egy évvel a próbálkozást persze. Hát, 2 év után jött össze és már fél év után sem érdekelt, mikor fog születni, csak jöjjön már ugye. Ő tavaszi baba lett és úgy örültem neki, hogy így alakult, mert a tél vége/tavasz ezerszer jobb, mint a nyári dögmeleg 38-40 hetesen.

Erre most megkaptam a kistesót augusztusi születéssel :)

2015. márc. 4. 18:05
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem a szüles idejét, hanem inkább azt szeretnénk, hogy ne is nagy melegben es ne is télvíz idején legyen nagy ( inkább hatalmas) a pocakom.. Persze, ha nem így alakul nem tragédia, de így időzínenénk
2015. márc. 4. 18:05
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem próbáltuk, másodiknál viszont jó lenne.
2015. márc. 4. 18:07
 7/14 anonim ***** válasza:

nálunk véletlenül alakult pont úgy, ahogy szerettem volna

szerettem volna ha abban a hónapban születik, amikor én (hát lehetett volna közelebb is)

és valahogy pont úgy is alakult a babavállalás

2015. márc. 4. 18:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Két gyerekünk van (őszi, és nyári). Elsőre sikerültek így nem nagyon jutottunk odáig, hogy melyik évszakot szeretnénk. :) Ha lenne szó harmadikról, bizony szeptemberben kezdenék hozzá mert az elsővel borzalmas volt a nyár. A másodikkal könnyebb volt.
2015. márc. 4. 18:14
 9/14 anonim ***** válasza:

A fiamat nem terveztük, csak jött, amikor jönni akart, de így hét év távlatából örülök neki, hogy őszi gyerek lett :)

A tesóval már próbálkozunk egy éve, most már tényleg mindegy, mikor jön, de amúgy az elején is úgy voltunk vele, hogy mindegy, mikor születik, csak lehetőleg ne nyáron, a nagyfiúra való tekintettel, mivel nem szerettük volna, ha a kórházazás egybe esik a nyári szünettel, amit amúgy is mindig nagyon nehezen oldunk meg. Ilyen szempontból vagy a tavasz, vagy az ősz lenne a legtökéletesebb, de persze a tél is jó :) Ha viszont tavasszal születik a tesó, akkor nyári szünetre már kialakul a napi rutin, tudunk majd menni jobbra-balra ugyanúgy, ha meg ősszel érkezik a tesó, akkor nyári szünetben kezdem meg a táppénzt (ha amúgy nem kell már korábban elmennem tp-re), és akkor nincs gond abból, hogy ki legyen itthon. Mert amúgy a 20 nap szabimból elég nagy bűvészet megoldani a nyári szünetet.

2015. márc. 4. 18:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Első gyermekem júliusban született. Akkor gondolkodtam rajta, hogy legközelebb jó lenne tavasszal szülni, mert akkor nem a 40 fokban lenne nagy pocakom, de már ki lehetne vinni korán a babát. De azért nem időzítettünk, és mivel másik júliusi lányom és decemberi fiam is nagyon hamar, első próbálkozásra sikerült, kimaradt a tavaszi szülés :)
2015. márc. 4. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!