Próbáltatok úgy időzíteni, hogy az elképzelésetek szerinti évszakban szülessen a baba vagy mindegy volt?
Az elképzelés nálunk az volt, hogy november hónapban szülessen (mivel ez a hónap számomra minden szempontból ideálisnak tűnt).
De aztán mikor jött az érzés, hogy gyereket szeretnénk nem vártunk még 10 hónapot a próbálkozással, azonnal belekezdtünk :)
Nem vártunk rá éveket de nem volt lényeg hogy mikor érkezik a baba. Ugyanolyan jó télen-tavasszal-nyáron-ősszel anyává, szülővé válni. Szerinted miért kellene időzíteni?
Nekem ez olyan kiábrándítóan hangzik mint a meghatározott időben szexelés... :(
Én az első gyereknél elterveztem, hogy augusztusi lesz. Próbálkoztunk is, hogy hátha, de nem sikerült. Aztán emiatt azért nem toltuk el egy évvel a próbálkozást persze. Hát, 2 év után jött össze és már fél év után sem érdekelt, mikor fog születni, csak jöjjön már ugye. Ő tavaszi baba lett és úgy örültem neki, hogy így alakult, mert a tél vége/tavasz ezerszer jobb, mint a nyári dögmeleg 38-40 hetesen.
Erre most megkaptam a kistesót augusztusi születéssel :)
nálunk véletlenül alakult pont úgy, ahogy szerettem volna
szerettem volna ha abban a hónapban születik, amikor én (hát lehetett volna közelebb is)
és valahogy pont úgy is alakult a babavállalás
A fiamat nem terveztük, csak jött, amikor jönni akart, de így hét év távlatából örülök neki, hogy őszi gyerek lett :)
A tesóval már próbálkozunk egy éve, most már tényleg mindegy, mikor jön, de amúgy az elején is úgy voltunk vele, hogy mindegy, mikor születik, csak lehetőleg ne nyáron, a nagyfiúra való tekintettel, mivel nem szerettük volna, ha a kórházazás egybe esik a nyári szünettel, amit amúgy is mindig nagyon nehezen oldunk meg. Ilyen szempontból vagy a tavasz, vagy az ősz lenne a legtökéletesebb, de persze a tél is jó :) Ha viszont tavasszal születik a tesó, akkor nyári szünetre már kialakul a napi rutin, tudunk majd menni jobbra-balra ugyanúgy, ha meg ősszel érkezik a tesó, akkor nyári szünetben kezdem meg a táppénzt (ha amúgy nem kell már korábban elmennem tp-re), és akkor nincs gond abból, hogy ki legyen itthon. Mert amúgy a 20 nap szabimból elég nagy bűvészet megoldani a nyári szünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!