Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te tudod mit jelent ha egy...

Te tudod mit jelent ha egy baba korra mellé oda van írva hogy korrigálva?

Figyelt kérdés
Sajnos úgy làtom sokan nem èrtik, tènyleg ennyire szűk a làtókör ebben a tèmàban?
2015. márc. 2. 15:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
Én sem tudom, bár nincs babám, még a közeli ismerősöknél és rokonoknál sem.
2015. márc. 2. 15:35
 2/14 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy koraszülött babáknál korrigálnak.
2015. márc. 2. 15:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak az tudja ezt, aki foglalkozott a témával.

Akinek idöre születik a gyereke, az nem feltétlen ismeri a koraszülöttséggel kapcsolatos kifejezéseket.

Ez éppen olyan, hogy egy egészséges gyerek szülei nem ismerik a külöféle fogyatékosságokkal járó szakkifejezéseket (NEm azt akarom írni, hogy a koraszülöttek gyatékosok, csak hasonlóan nem általános dolog), mert nem foglalkoztak a témával, mivel öket nem érinti.

Nem értelek, milyen alapon várnád el nem érintett emberektöl, hogy ezzel foglalkozzanak? EZT nem tartom szüklátókörüségnek, legfeljebb informálatlanságnak.

2015. márc. 2. 15:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért szűk látókör ez? Aki soha nem olvasott még koraszülöttről részletes beszámolót, abszolút nem érintett a témában, miért kellene tudnia? Esetleg te ismered mondjuk a létező összes betegségben is a szakkifejezéseket? És az élet összes más területén is?
2015. márc. 2. 15:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A szűk látókör nem egyenlő az informálatlansággal. Attól, hogy bizonyos dolokat az ember nem tud, nem ismer, nem hallott még róla, attól nem szűk látókörű. Nem vagy tisztában a fogalmakkal...

"szűk látókörű" szinonimái:

begyepesedett, maradi, csökött, csökevényes, konzervatív, hagyománytisztelő, merev, rugalmatlan, bigott, korlátozott, vaskalapos, földhözragadt

Tehát nem, nem érzem magam begyepesedettnek stb azért, mert nem tudom, mi az a kor korrigálás.

2015. márc. 2. 15:51
 6/14 A kérdező kommentje:
Jó lehet erős volt a megfogalmazàs sőt biztos, de akkor is nekem nem koraszülött a gyerekem de mikor elkezdtük tervezni, elkezdtem olvasni persze nem minden betegsèget ismerek nem is lehet szerintem de alap dolgokkal tisztàban vagyok mert ez is hozzà tartozhatott volna a dolgok menetènek. Nagyon sok beszèlgetèsnèl tapasztalom hogy alapvető dolgokra is visszakèrdeznek anyukàk ès nem èrtem hogy mièrt nem tàjèkozódnak. Pl a a korrigàlt kor mèg logikus kifejezès is, kitalàlhatò...
2015. márc. 2. 15:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért alapból senki nem arra számít, hogy koraszülött lesz a gyereke. Miért kellene az össze létező kimenetelnek utánaolvasni? Meg is zakkannának az anyukák, ha a terhesség alatt minden eshetőségnek utánanéznének, gyakorlatilag az egész terhességet végig lehetne rettegni.
2015. márc. 2. 16:02
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
utolsónak igaza van.meg is kattantam volna,ha betegségekről meg koraszülésről olvasgattam volna. ennyi erővel mindenki vigyen a kórházba könyvet a bölcsőhalálról? a gyerek 17.szülinapján meg olvasgassunk autóbalesetekkról cikkeket?
2015. márc. 2. 16:09
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is rengeteget olvastam már azelőtt, hogy úton lett volna a baba. Egyrészt alapból is érdekelt a téma már kisebb koromban is, másrészt úgy gondoltam, tisztában szeretnék lenni azokkal a dolgokkal, amik zajlanak majd az én és a kisbabám testében. Mégis úgy tűnik, ez a korrigálás dolog hozzám nem jutott el, pedig biztos, hogy az átlagnál jóval több szakirodalmat olvastam. De ahogy már előttem leírták, én sem a betegségekkel foglalkoztam, mert bele is őrültem volna az aggódásba... Szóval szerintem az alap "tudásba" nem feltétlen tartozik bele pl ez. És őszintén szólva nem tartom magam butának, mégsem volt világos elsőre ez a korrigálás, szerintem nem 'logikus' - ahogy te írtad.
2015. márc. 2. 16:13
 10/14 anonim ***** válasza:
Csak azért tudom mit jelent, mert itt már elég sokszor olvastam. Időre született a fiam és a terhességem alatt én nem olvasgattam koraszülésről, szerintem felesleges előre ilyenekkel idegesítenie magát egy kismamának. Tényleg erősen fogalmaztál, nem szűk látókörű valaki attól, ha ezt nem tudja.
2015. márc. 2. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!