Nyilvános szoptatás, igen vagy nem? Miért?
igen (pláza vagy nagyobb bevársárlo központ, auto, park,igen a kicsim az elsö és nem az hogy mást zavar e vagy sem.
mindig e van takarva
nem .... én úgy időzítenék hogy ne kelljen máshol megoldani, vagy fejt tejet vinnék magammal....
én buszon/ metrón tuti nem állnék neki szoptani, de mivel a babát sem akarnám éheztetni úgy időzítenék hogy ne is kelljen...
Kikába, ikeába van elkülönített baba/mama szoba, az teljesen más....utcán esetleg egy kietlen részen és olyan kendőben amiben amúgy nem látszana hogy mit csinálok...
Nyilvános helyen nem szoptatnék, engem zavarna. Ha útnak indultunk, úgy szerveztem bármelyik gyermekemmel szoptatós időszakban, úgy szerveztem, hogy a napirendjéhez igazodtunk, vagy megfelelő hely legyen. Pl. szoptattam már parkolóban a kocsi hátsó ülésén, ha úgy alakult.
Amit cikinek tartok, és példát láttam rá, az mind a kisebbség részéről volt: szoptatnak úton-útfélen, szülői értekezleten, boltban vásárolva, buszon ülve, mindezt úgy, hogy fél karjukon tartják a gyermeket, és közben ők vígan beszélgetnek, esznek, isznak, minden mást csinálnak nyilvánosan, nekem ez túl közönséges. Számomra a szoptatás mindig egy kis meghitt együttlét is, aminek varázsa van.
Az nem zavar, ha egy anyukának nyilvános helyen szoptatnia kell, de megpróbál valamennyire félrevonulni, nem a társaság középpontjában marad, hanem leül egy padra, hátrahúzódik stb.
Ez nem ugyanaz, mint amikor a boltban a pénztárnál sorban álló anyuka fél kézzel szoptat, másik kezével a pénzt szedi elő, közben nagy hangon veszekszik a gyerekre, hogy miért nem bír várni, mert legutóbb ilyet láttam.
Én sem vagyok híve a nyilvános szoptatásnak, sőt a párom se, valahogy mindig az jut eszünkbe, amikor a buszon a "nem ma barnult" nő velünk szembe minden takarás nélkül megszoptatja a gyerekét...Hát annál nincs gusztustalanabb látvány...
De egyébként, ha a rokonságban a kismama előttem szoptat, azt is kicsit kellemetlennek tartom (mármint én érzem magam kellemetlenül nő létemre)
Valahogy úgy kellene időzíteni, hogy a látogatás ne essen egybe a szoptatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!