Nyilvános szoptatás, igen vagy nem? Miért?
Sosem szoptattam nyilvánosan.
Amúgy nem vagyok szégyenlős, de ilyen téren igen, el sem tudnám képzelni, hogy bárhol elővegyem a mellem.
Esetleg autóban ahol nem látnak, de autónk nincs, így ez kilőve.
Kendővel hordozom a lányom, de abban a pozícióban lehetetlen szoptatni, fogalmam sincs, más hogy oldja meg, hiszen a feje kint van, ráadásul a mellemtől magasabban. (fektetve meg balesetveszélyes hordozni, soha eszembe nem jutott).
Ha tudtam, hogy 1-2 órától több ideig leszünk távol és nem lesz lehetőségem szoptatni, mindig vittem lefejt tejet.
Nálunk előfordult, hogy elmentünk egész napos programra a kisgyerekkel, és ezért beleesett szoptatás is természtesen, de ilyenkor félrevonultam, illetve olyan ruhát hordtam (esetleg kendőt terítettem), hogy véletlenül se nyomjam a mellem mások orcájába.
Igen, nekem is intim dolog a szoptatás, és azt gondolom, ahogy az ember felnőttként is megadja a módját valamennyire az evésnek (én speciel nem szeretek BKV-járműveken kajálni sem), úgy a gyereknek is nyugi kell hozzá, nem a bolti sorbanállás közben kell ezt intézni.
Nekem legalábbis sosem okozott gondot, hogy félrevonuljak, mindig meg tudtam oldani.
A családunkban viszont van „szabadabb szellemű” anya, aki nagycsaládi vacsi közben is rácuppantja a gyereket a mellére, és nem igazán ügyel arra, mi látszik, s mi nem. Nekem ez fura, pedig azt hittem, nem vagyok prűd, de eszerint mégis, mert nem érzem társaságba valónak.
Összefoglalva: azt gondolom, a szoptatás az élet természtes része, azonban másnak a mellét nézni nem biztos, hogy mindenki számára kívánatos élmény.
Ennyi álszemérmes nőt...:(
Az anyaság része a szoptatás! Mindenki így kezdte.
Aki szégyelli, az nincs tisztában az anyaság büszkeségével! A szoptatós kismama a legjobb és a legszebb reklám a gyerekvállaláshoz, a szégyenhez és a szexualitáshoz semmi köze!
Ettől az idióta álszemérmességtől már tele van a hócipőm!
Az anyaságot és annak megnyilvánulásait aki szégyelli, az elképesztően álságos és álszent! Számomra elfogadhatatlan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!