Miért adja oda sok anya a gyerekének a kiflit, kekszet stb. mielőtt még kifizetné a kasszánál?
Az utolsó válaszolóval egyetértek és hogy befejezzem a történetet....Azt válaszolta az anyuka a kislányának, hogy azért ehet a kislány a boltban, mert az anyukája nem tudja hogy ezzel rossz példát mutat, meg látod hogy hisztizik a lány, de te okos vagy tudod, hogy csak kint ehetsz és nem is szoktál hisztizni.
Szóval egyrészt szerintem, ha nem éhes csak azért mert hisztizik nem kell adni neki semmit, hisz akkor azt fogja gondolni hisztivel mindent megkaphat, másrészt, gondolom többnyire megoldható hogy ne farkaséhesen vigyük magunkkal a gyerkőt vásárolni és egy három év körüli gyerek igen is megérti, hogy mikor mit szabad és mit nem, láttam olyant is hogy vitte a kis kezében a pénzt és odaadta a pénztárosnéninek és büszkén mondta, most már megehetem, de nem eszem meg csak otthon anyuval.
Megkérdeztem édesanyámat. Én is megettem a boltban a kiflit.
Most mégsem eszem, csak otthon. Szóval azért, mert 2 évesen megtehettem, most nem teszem, ráadásul tudatos emlékem sincs róla, hogy megtettem volna, amiből egyértelmű, hogy később, nagyobb koromban már én sem ettem a boltban.
Ebből én levontam azt a következtetést, hogy azért, mert valaki a kicsi (a lényeg: kicsi) gyerekének megengedi, hogy egyen a boltban, azért ugyanaz a gyerek nagyobb korában még nem fog lopni, de fizetés előtt enni sem.
Az egész kicsik esetében én igenis rugalmassabban kezelem azokat a szabályokat, amiket még nem értenek. Ha ettől bunkó vagyok, akkor legyek.
Tudom, hogy le fogtok pontozni, de a véleményem ettől nem változik, a fiam meg kiegyensúlyozott, boldog baba, aki ismerni fogja a szabályokat is, de soha nem lesz szemellenzős, merev, tudni fog csintalanul összekacsintani velem, de nem fog bántani senkit, vagy kárt okozni bárkinek.
Sziasztok!
Kisfiam imádja a kiflit és ha meglátja a boltban, kér. Ilyenkor szoktam neki adni, miért tagadjam meg tőle???? Ki lehet fizetni a pénztárnál és egyáltalán miért lenne ez rossz dolog???? Biztosan nem véletlenül vannak kajáldák a nagy áruházakon belül sem, ahol pizzaszeletet, grillcsirkét stb. lehet enni. Ugyan azokat ott helyben kell kifizetni, de valószínűleg bent esszük meg, tehát ez is rossz példa?
Amúgy valószínűleg sokan nem tapasztalták még, hogy egy nagybevásárlás akár 2-3 óráig is eltarthat! Anyósom ennél rövidebb idő alatt képtelen bevásárolni és ha kénytelen vagyok én vinni őt, akkor én is szoktam bent enni, különben megőrülnék :)))
Na nyugodtan le lehet pontozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!