Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért fizetnek hálapénzt az...

Miért fizetnek hálapénzt az emberek?

Figyelt kérdés

Tényleg nem értem... Ha valaki a munkaidejében a munkáját végzi (adott esetben szülést vezet le), azért miért fizet valaki még külön?

Azt megértem, ha valakinek fogadott orvosa van, és azt fizeti meg neki, hogy az az adott orvos foglalkozzon vele (feltéve, hogy az orvos adózik ebből, de amennyire én tudom, ezt sokan nem teszik meg). De azt nem értem, hogy ha valaki az akkor éppen a beosztása szerint dolgozó orvosnak szülés után pénzt ad. Miért? Ők a bankban is adnak pénzt az ügyintézőnek, ha elégedettek a szolgáltatással? Ha új személyi igazolványt csináltatnak, az okmányirodában is odadugnak párezret az ott dolgozóknak? Ha a gyerekük nagyobb lesz, a tanítónőnek is tolnak némi pénzt, ha jól tanul a gyerek?

2015. febr. 27. 07:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
Az én fogadott orvosom nem jött el a szülésre, még a telefont se vette fel. Császárral szültem az ügyeletes orvosnál. Adtam neki pénzt. Miért? Mert HÁLÁS vagyok neki. Végig aggódott a babámért, hogy esik a fájásoknál a szívhangja. Szuperül császározott, a hegem gyönyörű. Bejött hozzám az őrzőbe éjszaka. Másnap reggel az volt az első kérdése, hogy hogy vagyok. Egy hét múlva soron kívül fogadott a kórházban varratszedésre. Nem kapott a szülés után semmit, mégis fogadott a varratszedésre. És ezért adtam neki. Nagyon hálás voltam. A két szülésznőnek is adtam. Az egyiknek azért mert nagyon kedves volt, ott volt velem, elintézett ingyen egy kétágyas szobát, és az őrzőbe is sokszor bejött. A másik minden nap bejött hozzám megnézni, hogy hogy vagyunk. Emellett nagyon nagyon kedvesek voltak. Én ezért adtam.
2015. febr. 27. 14:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Én nagyon ellene vagyok! Ajándékot, sütit én is szívesebben adok, de pénzt azt nem.

Úgy gondolom én is, hogy ez megszokás az amberek részéről, valamint elvárás. Fura mód a férjem is az utóbbiak közé tarozik. Pedig neki senki nem ad hálapénzt amiért megmentette az életét. Igaz nem is fogadhatná el. No de nem is jut eszébe az embernek, hogy adjon. Még utólag sem, valami kis köszönőcsomagot... Én nem várom el, csak furának gondolom azt, hogy az egészségügyben terjedt el ez a hálapénz dolog, pedig más munkakörben is életeket mentenek!

2015. febr. 28. 14:18
 13/15 anonim ***** válasza:
annyira morbid, mikor a szülést levezető orvost összehasonlítják egy boltossal vagy épp bankárral... én speciel a boltosnak is ott hagyom azt a pár forintot, pedig ő nem az ÉLETEMet, a gyerekemet tartja a kezében. Igen, aki orvosnak megy, az azért megy, hogy segítsen, de éhen halni ő sem akar. Én például szociális munkás vagyok, gyermekvédelmis, diplomás, nettó 85e ft-ot keresek, de nekem kell kimenni olyan helyekre, ahol nem tudom, hogy kávéval vagy nagykéssel várnak, és ezt azért, mert én is segíteni szeretnék.És ha lenne rá lehetőség, én is eltenném azt a pénzt. Aki azt mondja nem, az hazudik.
2015. febr. 28. 23:06
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, akkor ezek szerint én is hazudok. Szintén szociális munkás vagyok, de eszembe sem jutna pénzt elfogadni a klienseimtől (mondjuk nekik se jutott még eszükbe, hogy adjanak, és ez így is van rendjén). Erről jut eszembe, volt olyan kliensem, akinek amikor megszületett a babája, még kiságyuk sem volt, se babakocsi, se semmi, pár rokonoktól örökölt ruhán kívül, de a szülést levezető orvosnak azért adott harmincezret, mert "azt muszáj". Most komolyan, ez így rendben van?
2015. ápr. 11. 07:37
 15/15 anonim ***** válasza:
nem, nem azt mondom, hogy tőlük elfogadnám. Nyilván nem. Az orvosokról beszéltem, hogy a helyükben elfogadnám. Nyilván van, akitől akkor sem, de aki ad, az azért nagyrészt tud miből adni
2015. ápr. 11. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!