Kedves (leendő) Anyukák, lányok, asszonyok (és apukák és férfiak)! Van olyan nevetek, ami örök kedvenc (mondjuk gyerekkorotok óta) amit szívesen adnátok, vagy adtatok is az aprótalpútoknak, divatosságtól függetlenül?
Nekem például örök szerelmem az Anna név, csakhogy én meg Hanna vagyok (immár 30 éve), és tartok tőle, hogy keveredés lenne a megszólításnál.
(Persze ez lehet csak az én agyszüleményem)
Fiúban a Mirkó (Mirkó királyfi után a meséből :)
Lányban a Rege :)
de lehet, hogy nem adnám a gyerekeimnek :)
1 fiam van, Ő Alex
Én még kamasz vagyok, de nagyon szeretem ezt a név témát, már kölyökkorom óta élveztem elnevezni minden héten máshogy a játékaimat, meg hasonlók. :D
Örök kedvenc lánynevek közül a Johanna és a Norina, illetve mostanság nagyon megtetszett a Bernadett és a Rita. :) Fiúnevek közül a Richárd, Ádám, Milán és Zalán a kedvenceim. (Csak véletlen egybeesés, hogy mindkét kategóriából négy név tetszik.:D)
Szerintem amúgy nem fura az Anna-Hanna név, sőt.:)
lány:Lia,Natasa
fiú:Noel,Olivér,Maxim,Benjámin
Nekem a gyerekkori nagy kedvencek a Johanna, Emília, illetve fiúban a Patrik. Mára a Patrikot kevésbé szeretem, a lányok még mindig tetszenek -bár szinte mindenki leszólja őket :( -
Mostanában úgy fiú-lányban a Levente Dániel és a Liliána Léna név villant be. Meg a Kálmán-Kamilla. Nem tudom, hogy miért :)
Szerintem amúgy nem lenne akkora keveredés belőle, lehet teljesen más hangzású becenevet kitalálni az Annához. Az egyik barátnőm például Nusi. De ha ez Titeket zavar, akkor választhattok másikat. Nekem végeredményben az a véleményem, hogy ha úgy érzitek, hogy ez_A_NÉV, akkor egy ilyen miatt nem érdemes ejteni.
Sok boldogságot a babához! :)
Én most vagyok a 12. héten, még nem tudni hogy fiú lesz, vagy lány :)
Mindketten a rövid nevekért vagyunk oda, így a lány neveink a következők: Aisa, Lelle, Noa és az Elíz. Régi kedvencem a Magdaléna, de olyan hosszú a vezetéknevünk, hogy szegénykém kifáradna, mire kimondaná a nevét :)
A fiú nevek közül a Bende, Teó, Endre az esélyes, de zárójelben hozzátenném a Ront és Piót, ez a kettő a férjemnek nagyon tetszik, én pedig egészen rábeszélhető vagyok, mert nem rossz nevek, csak nekem túl külföldies a hangzása, igazából ennyi a kifogásom ellenük.:)
Én személyszerint így képzelem el a leendő gyermekeim neveit:
Fiú: Vezetéknév Lecsó Bánya
Lány: Vezetéknév Lecsó Bányina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!