Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mostani, jövendőbeli anyukák,...

Mostani, jövendőbeli anyukák, a ti gyerekkorotok milyen volt, voltatok nagyszülőknél, rokonoknál, a gyereketek szokott nagyszülőknél/rokonoknál lenni?

Figyelt kérdés

Olvasgattam egy-két kérdést, és tényleg nem értem, hogy ez az általános, hogy féltjük a gyereket, anyukán kívül más hozzá se érhet minimum 3 éves koráig, apukával se merjük hagyni, nagyszülők meg végképp szóba se jöhetnek, mert csak az anyjával lehet, senki mással...

Mi simán voltunk mamánál is, vigyázott ránk, soha nem volt ebből ilyen kardinális kérdés, hogy úristen ott merjem-e hagyni a gyereket. Vagy itt mindenkinek ilyen megbízhatatlan rokonsága van. :)

2015. febr. 23. 20:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
43%
Én is ezt látom sajnos, hogy ahol a nagyszülők nem bevonhatóak, vagy mert tehernek érzik a gyereket, vagy mert betegesek, vagy mert az anyuka nem bízik meg bennük, ott nagyon savanyú a szőlő. Persze felnőnek a gyerekek nagyszülőzés nélkül is, de össze sem lehet hasonlítani azzal, amikro a gyerek készül a több napos "nyaralásra" a nagyikhoz, meg amikro egy egy teljesn napot csak a nagyapával tölt és mennek nézni az állatokat meg szerelni az udvarra. Később meg majd amikro a szülők várják a vonatnál, mert hozza vissza a nagyi vidékről. Áh, hát én össze teszem a kezeimet, hogy a gyerekem ezt megkaphatja, mert mind a két oldalon szuper nagyszülők vannak :)
2015. febr. 24. 07:46
 12/24 anonim ***** válasza:
22%
Miért lenne savanyú a szőlő?! Mert babakorukban tudtunk segítség nélkül boldogulni? Nem volt szükségünk rá, hogy órákra leadjuk a gyereket, éjszakára másnál legyen az egy év alatti. Miért lett volna máshol? Most már nagyobbak, mamáznak, már valamennyire eljött a mi időnk is. Többet tudunk kettesben lenni. Tökéletes így.
2015. febr. 24. 07:52
 13/24 anonim ***** válasza:
54%
Azért savanyú, mert te azt gondolod, a nagyszülőzés az bizony segítséget jelent és elmondtad, hogy nektek erre bizony semmi szükségetek nem volt kisgyerekek mellett.
2015. febr. 24. 08:00
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
Neked fogalmad sincs, hogy mennyire jó a viszony a mamájukkal. Napi szinten beugranak hozzá, gyakran jönnek hozzánk családi ebédre. Ha neked tetszik ez a kifejezés, használd, de nem savanyú, hidd el:)
2015. febr. 24. 08:04
 15/24 sandrachnologic ***** válasza:
9%
En sokat voltam anno a nagyszuleimnel, imadtam oket, a Mai mapig imadom oket, par orara Rajuk bízom siman a 3,5 fiamat, es pici baba korától ia sokat volt dedikkel, nagyikkal. Ott alvasrol szo sincs, miert lenne? A gyereknek otthon van a helye a sajat agyaban, nem másutt. Megtehetném, elvallalnak de nem igenyeljuk. Masreszt azert sem, mert kesz atnevelotabor kell amikor visszakapjuk a gyereket csak 2-3 ora utan is... Tudom, hogy az a dolguk, hogy kenyeztessek meg minden, de nem szeretem ha szándékosan az ellentétet csinaljak annak, amit kérünk. Apukám meg mindig csúnyán beszel a gyerek előtt is, raadasul hülyeségeket is mond neki, pl ha nem veszes fel a mamuszt akkor rossz vagy... Na ezektol falnak megyek. Kesobb biztos lesz, hogy ott alszik, de én sem szükségesnek sem normálisnak nem tartom hogy 3 ev alatti gyerekek mashol ejszakazzanak, hacsak nem olyan esetről van szo, hogy valamelyik szülő pl kórházba kerul es a másiknak dolgozni kell, es nincs masra lehetoseg.
2015. febr. 24. 09:13
 16/24 anonim ***** válasza:
Sok igazság van abban, amit leírsz, de van a dolognak egy másik oldala is. Sok nagyszülő vagy azért mert dolgozik, vagy mert "csak", nem vállalja vagy nem tudja vállalni az uokázást. Plusz van még egy dolog: akkoriban nem igazán érdekelt bárkit, hogy mit akar a gyerek, ma azért a gyereknek nem kell egy hétig a nagyinál aludnia, ha nem akar, mert hiányzik az anyja-apja.
2015. febr. 24. 11:25
 17/24 anonim ***** válasza:
30%

"Miért lenne savanyú a szőlő?! Mert babakorukban tudtunk segítség nélkül boldogulni? Nem volt szükségünk rá, hogy órákra leadjuk a gyereket, éjszakára másnál legyen az egy év alatti."

Más is tud segítség nélkül boldogulni, ha KELL. De miért tenné, ha van segítsége és a nagyik örömmel unokáznak! Miért ne mehetne el a párjával pár órára, hogy a kapcsolatukat is építsék, ápolják? Vagy számodra megszűnt a magánélet a gyerekekkel? Vigyázz, mert drága hazánkban nagyon magas a sikertelen házasságok száma.

Senki nem mondja, hogy a babákat állandóan le kell passzolni, de azt sem, hogy a mamák csak ebben a helyzetben tudnak segíteni. Arra nem gondolsz, hogy a gyerekeknek az a jó, ha minél többen szeretik őket? Neked volt jóságos szerető nagymamád? Nekem igen! Életem egyik legboldogabb ideje volt, amikor náluk voltam. Ettől nem kellene a gyerekeket megfosztani!

Persze lehet egyedül is boldogulni, de minek?!

2015. febr. 24. 11:38
 18/24 anonim ***** válasza:
37%

Kedves utolsó:)

19 éves házasok leszünk, ma van éppen 25. évfordulója a megismerkedésünknek:) Boldog és kiegyensúlyozott a házasságunk, de köszönöm, hogy ennyire aggódsz miatta:))

2015. febr. 24. 11:43
 19/24 anonim ***** válasza:
én nekem a nagyszüleimröl csak jó emlékeim vanak ,de annyukámon kivül már nincs más ,és anyukám dolgozik is és ki jelentete hogy 3 gyerekre nem tud vigyázni egyszere.igy még ha akarnám sem tudnám másra bízni.
2015. febr. 24. 11:52
 20/24 anonim ***** válasza:
Én kiskoromban nagyon sokat voltam az anyai nagyszülőknél, egy ideig ott is laktunk. Imádtam a mamát, de ő sajnos már nincs közöttünk. A kisfiamat pedig nagyon sokszor hagyom anyuéknál (akik nem mellesleg elég fiatalon lettek nagyszülők :) ). Bennük 100%osan megbízunk. Na anyós már más tészta, a fiam 3 éves, de még sosem hagytam nála. Ami nem véletlen... ezzel a párom is tisztában van.
2015. febr. 24. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!