Hány éves kortól engednétek el a gyereket egyedül a mamájához a helyemben?
Kb. 300 m lakik tőlünk, de másik utcában, így nem tudom szemmel végigkísérni az útját, míg odaér.
Egyébként 7 éves és mama nyüstöl mindig azzal, hogy engedjem el egyedül is, nem kicsi már.
Falu? Város?
Át kell menni forgalmas úton?
Ismerik a gyerekedet az útvonalon lakók?
ÉS: Mennyire megbízható a gyereked?
Mi az agglomrációban lakunk, 10 000-es város. 7 évesen egyedül kellett iskolába járnom, mert senki nem tudott elkísérni. 1,5 km-re laktunk az iskolától. Az első héten anyu még elkísért, után már nem (reggel 7-kor már Pesten kellett lennie a munka miatt). A 800 m-re lakó barátnőmhöz is egyedül jártam. Meg boltba is elküldtek (100 illetve 500 m). Soha nem történt semmi baj. Persze így belegondolva én is félteném a gyerekemet.
Párszor kísérd el, aztán egyre nagyobb távokat hagyj neki, hogy egyedül menjen.
Pesten nem biztos, hogy elengedném, de egy faluban igen.
Kis városban lakunk, de én akkor is féltem.
Nagyvárosban nőttem fel, és én is egyedül jártam már 6 évesen a kb. 1 km-re lévő iskolába. Akkor más világ volt.
Milyen más világ volt?
Akkor is voltak autók, amikre oda kellett figyelni a közlekedésnél. Kisvárosban más veszélyforrást ilyen rövid úton nem tudok elképzelni.
Első vagyok.
Én egy 4500 fős faluban lakom.
Az ovi tőlünk is kb ilyen messze van.
Péntek du. volt ott a néptánc, oda elengedtem egyedül.
Az útvonal derékszögű. Kimentem a ház elé, megvártam, amíg átmegy az úttesten, integettünk és bementem a kishúgához (mindig akkor kómázott be).
Rettentően büszke volt magára. 5,5 éves volt akkor.
Én meg egy merő ideg, amíg haza nem ért. :)
Gondoltam, hogy le leszek pontozva, mert elengedtem a gyerekem egyedül.
Megtenné az a hülye, hogy az első választ is lepontozza? Az is én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!