Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól engednétek...

Hány éves kortól engednétek el a gyereket egyedül a mamájához a helyemben?

Figyelt kérdés

Kb. 300 m lakik tőlünk, de másik utcában, így nem tudom szemmel végigkísérni az útját, míg odaér.

Egyébként 7 éves és mama nyüstöl mindig azzal, hogy engedjem el egyedül is, nem kicsi már.

2015. febr. 22. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Falu? Város?

Át kell menni forgalmas úton?

Ismerik a gyerekedet az útvonalon lakók?

ÉS: Mennyire megbízható a gyereked?

2015. febr. 22. 15:46
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

Mi az agglomrációban lakunk, 10 000-es város. 7 évesen egyedül kellett iskolába járnom, mert senki nem tudott elkísérni. 1,5 km-re laktunk az iskolától. Az első héten anyu még elkísért, után már nem (reggel 7-kor már Pesten kellett lennie a munka miatt). A 800 m-re lakó barátnőmhöz is egyedül jártam. Meg boltba is elküldtek (100 illetve 500 m). Soha nem történt semmi baj. Persze így belegondolva én is félteném a gyerekemet.

Párszor kísérd el, aztán egyre nagyobb távokat hagyj neki, hogy egyedül menjen.

Pesten nem biztos, hogy elengedném, de egy faluban igen.

2015. febr. 22. 15:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Kis városban lakunk, de én akkor is féltem.

Nagyvárosban nőttem fel, és én is egyedül jártam már 6 évesen a kb. 1 km-re lévő iskolába. Akkor más világ volt.

2015. febr. 22. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Milyen más világ volt?

Akkor is voltak autók, amikre oda kellett figyelni a közlekedésnél. Kisvárosban más veszélyforrást ilyen rövid úton nem tudok elképzelni.

2015. febr. 22. 16:20
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Nem volt más világ, csak nem volt divat a 12 éveseket is kísérgetni.
2015. febr. 22. 16:27
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Első vagyok.

Én egy 4500 fős faluban lakom.

Az ovi tőlünk is kb ilyen messze van.

Péntek du. volt ott a néptánc, oda elengedtem egyedül.

Az útvonal derékszögű. Kimentem a ház elé, megvártam, amíg átmegy az úttesten, integettünk és bementem a kishúgához (mindig akkor kómázott be).

Rettentően büszke volt magára. 5,5 éves volt akkor.

Én meg egy merő ideg, amíg haza nem ért. :)

2015. febr. 22. 16:34
 7/11 anonim ***** válasza:
18%
de igen más világ volt,nem volt annyi perverz meg pedofil!
2015. febr. 22. 17:34
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

Gondoltam, hogy le leszek pontozva, mert elengedtem a gyerekem egyedül.

Megtenné az a hülye, hogy az első választ is lepontozza? Az is én vagyok.

2015. febr. 22. 17:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Gyerekfüggő, hogy engedném-e, ha velem szabályosan közlekedik és megfontolt, ha nem kell forgalmas úton átmennie, akkor én tennék egy próbát, 300 m az semmi. Mondjuk ennyi erővel te is átugorhatsz vele, vagy nagymama átugrik érte.
2015. febr. 22. 18:16
 10/11 anonim ***** válasza:
a következő utcában már ott a nagymama? mert ha igen, felhívod, mikor indul a gyerek, te látod a sarokig, ő meg a saroktól. Bár nem igen értem, hogy mitől félsz. Nyilván szólna neked a mama, mikor odaér, meg mikor elindul.
2015. febr. 22. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!