Meg lehetne oldani, hogy a gyerekek ne a saját vér szerinti családjukban nevelkedjenek?
Mi a bajod az ösztönökkel? Mi a bajod a természetes születéssel? Mi bajod van azzal, hogy a legtöbb ember saját gyereket szeretne?
...
Én saját gyereket szeretnék, és csak akkor gondolkoznák el az örökbefogadáson, ha nincs más lehetőség. Nem szeretnék műgyereket. Azt akarom, hogy a gyerekeim (ha lesznek majd a jövőben) természetes úton szülessenek, mivel szerintem a szex nem undorító. A megszülető gyermek áldás, soha sem átok.
Lehet, hogy te másként vagy vele (ellentétben más normálisan gondolkozó emberkekel), de én nem tudnám szeretni az örökbefogadott gyerekeimet, ha érte le kell mondanom a saját testemről és véremről.
,,,
"de én nem tudnám szeretni az örökbefogadott gyerekeimet"
De, szerintem tudnád szeretni.
Szerintem a kèrdező csak provokál.
Ennyire értetlen valaki nem lehet.
Képzeld én nem bírom elviselni más gyerekét, nem hogy még neveljem is.
Szerintem módosítani kellene a definíciókat.A saját vér szerinti családban is vannak különböző személyiségű emberek az azonos genetikum ,a vérrokonság ellenére.
Ma már kevésbé -mert nem olyan népesek a családok- ,de régebben minden nagyobb családban voltak olyan családtagok,akik így vagy úgy alapvetően mások voltak,mint a legközelebbi rokonaik,a szüleik pl.
Szerintem az ötlet jó,csak nem születéskor,és idegenekhez helyezéssel,hanem ahogy már látszik,hogy milyen lesz egy gyerek személyisége.És akkor átadni inkább ahhoz a rokonhoz -akinek lehet,hogy saját szűkebb családja sincs- ,aki az illető gyereket legjobban megérti -vagy egyáltalán megérti - a vérszerinti szülei helyett.
Persze,biztos,hogy egy kihasználható,jólelkű,szorgalmas gyerekhez "ragaszkodnának" a szülei ,míg a lusta,másokat kihasználó ,gonosz gyerekhez egyáltalán nem.
Probléma lenne persze azzal,hogy ki dönti el,hogy melyik gyerek melyik rokonhoz kerül.
Meg lehet azzal is érvelni,hogy a nevelés csodákat tehet.Ami nem igaz.
De érdekes játék a gondolattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!