Meg lehetne oldani, hogy a gyerekek ne a saját vér szerinti családjukban nevelkedjenek?
# 18
Ha meg akarjuk érteni a természet működését, akkor nem véletlenszerű dolgokat akarunk csinálni, hanem tudatos jó döntéseket akarunk hozni. Ez az értelme a megértésnek, hogy a hibákat észrevegyük, és javítani tudjuk.
# 20
De miért hiányozna bárkinek is a vér szerinti utóda? Neked szokott hiányozni, amit lehúztál a wc-n wc-zés után? Ha nem lenne vér szerinti gyerek, akkor nem lenne, ami hiányozzon. A levegővel bokszoltok.
21: Nekem az a tudatos, hogy eldöntöm, hogy akarok-e gyereket vállalni.
Az a véletlenszerű, hogy csak úgy kapok egy gyereket, az enyém meg ki tudja hova kerül.
De egyébként hogyan oldanád meg, hogy kihez melyik gyerek kerül? Mondjuk ha szülök, rögtön kapok egy gyereket a sajátom helyett? Vagy várnom kell? És ha addig elapad a tejem, akkor mi lesz? :D
22: Te nagyon hülye vagy. Egy idegen gyereket sem hasonlítanék a sz_arhoz. Neked inkább ne legyen gyereked, se saját, se örökbefogadott :)
Hogy ne hiányozna az, aki 9 hónapig benned él, fejlődik, növekszik? A kötődés nem a születés után kezdődik csak.
# 23
Nem sok mindent tudsz eldönteni arról, hogy milyen vér szerinti gyereknek adj életet. Lehet, hogy te indítod el a folyamatot, de hogy a végeredményhez nem sok tudatos közöd van, az bizonyos.
Ilyen értelemben amit kérdezel, hogy lehet véletlenszerűen párosítani embereket, teljesen jó.
# 24
Felőlem lombiknak is nevelkedhetnek akkor a születendő csecsemők.
# 26
Jó de most ne szűkítsük le rám a problémakört. Én csak 1 vagyok a 7 milliárd potenciális adoptált gyerek nevelésben.
A 20. válaszoló jól beszél. :)
„Alacsony IQ-jú családokba is születnek magas IQ-jú emberek, akik szembenéznek ugyanezzel a problémával. És magas IQ-jú családokba meg születnek alacsony IQ-jú gyerekek.”
Sejtettem, hogy ebbe bele fogsz kötni. Igen, természetesen ez igaz. De tök már a saját kicsit butácska Pistikédnek magyarázni, és tudni, hogy ez a genetika furcsa fintora, mint más buta Pistikéjének, és közben arról ábrándozni, bezzek az általad szült Béluka egy kis zseni, akivel minden másképp menne.
Az pedig egy igen szűklátókörű elképzelés, hogy „a társadalom egészében” nevelkedjenek a gyerekek. Mert ki képviseli a „társadalmat”, ki dönti el, mi kell egy gyereknek? Te? Vagy én? :) Vagy úgy gondolod, vannak „gyerekszakértők”, akik minden gyerek számára megfelelő nevelést tudnának pontokba foglalni?
Akkor most elárulom a szülői tapasztalatok fundamentumát: nincs két egyforma gyerek, ezért nincs egy „bölcsek köve”, amivel minden gyerekek számára jó nevelési módszert lehetne megadni. A mai oktatási rendszerünknek is ez a rákfenéje. Sőt, az egész társadalmunké. A változatosság igen fontos az emberiség fejlődése és fennmaradása szempontjából, és az is az lenne, hogy el tudjuk fogadni az egyének közti különbségeket, és mindenki felfedezze, ő miben jó.
Ismerek örökbefogadó szülőket, akik azért fogadtak örökbe, mert úgy volt, hogy sajátjuk nem lehet.De annyira akartak sajátot is, hogy csak tovább próbálkoztak és végül csak összejött.Ha annyira annyira beérték volna államiból kivettel is, akkor nem csináltak volna sajátot.
Mert ösztönös dolog, hogy a sajátomat neveljem, ne a másét.Ez persze nem azt jelenti, hogy egy örökbe fogadottat nem lehet szeretni.Természetesen ők is szerethetők, csak hiányzik valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!