Ti mit szóltok az ilyen szülőkhöz?
Édesanyám gyermekorvos.Ezt hétvégén mesélte nekem:
Helyettesít az egyik községben,ahol nincs gyermekorvos jelenleg.Van egy "hölgy" a körzetében,aki elég problémás személy.
Együtt élt egy roma emberrel,akitől van 7 (7!!)gyereke!
Két éve otthagyta a családját,mert megismerkedett egy férvival.
Három hónap után terhes lett ettől a férfitól.
Szóval a 8. (!!) gyermekét várta már.
Nagyon szegény körülmények között éltek.
Mellesleg leírom,hogy akkor a harmadik albérletven laktak már,mert fizetés nélkül jöttek el mindenhonnan.
Beválalta a 8. gyerekét úgy,hogy a párja életében nem dolgozott soha.
Éhezett terhessége alatt,nem volt egy kisruhája sem,sem pelenka,szóval nem volt felkészülve a babára.
A gyermekjólétiseknél szedtek neki össze ruhát stb...
A védőnő es a gyermekjólétis semmit nem csinált a gyermekért,pedig nagyon jól ismerik a kedves " anyukát"!!
Megszülte a fiát 2,3 kg-al,hazajött kiment a védőnő,látta,hogy koszosak,büdösek ennek ellenére csak annyit mondott,hogy mossák át a gyermek ruháit...
Jó nem???
Aztán kb. 4 hónapra megint terhes lett valami csoda folytán.
Azóta 4. alberletben éltek,azaz 4 hónap alatt a 7.-ben.
De a védőnőt nem érdekli.
Koraszülött lett a gyermeke a sok cigitől és persze az éhezéstől.
8 hónaposan mindössze 1,4 kg-os volt a baba.
Elszökött friss császárral a kórházból még aznap.
Azóta nem látta a gyermeket kb. 1 hónapja.
Úgy van vele,hogy majd 2 kg-osan hazahozza.
Még semmit nem szerzett be a kicsinek,ha odaadják neki..
Piszkosak,lusták büdösek persze..
A kislány is piszkos,kócos.
Az "apuka" nem dolgozik persze.
Sajnáltatja magát,körbejárja a rokonságot,ki tud neki kaját vagy cigit adni..
Kérdezem én,hogy az ilyen miért nem adja örökbe a gyerekét? Anyukám beszélt is a védőnővel,hogy miért nem szól a gyámügynek. A védőnő pedig azzal vágott vissza,hogy inkább nőljön fel egy intézetben?
Csak a pénz miatt szül könyörgöm,hogy ne kelljen dolgozniuk.
Minek neki a gyerek,ha nem törődnek vele? Lehet,hogy ha lemondanának róluk,normális szülőkhöz kerülnének.
Fontosabb a cigi a családi,mint a saját gyerekenek a jövője????
Igen, az ilyen embereknek fontosabb a pénz, mint a saját gyereke/i!
Ez van, nem kell vele foglalkozni, mert te egymagad (mivel nem vagy olyan munkahelyen, pozícióban) úgysem fogod megoldani a dolgot, se megváltoztatni.
Ha az édesanyádnak problémája van vele (jogosan nyilván), akkor tegyen lépéseket és próbálja meg megoldani, hogy a gyermeket eltudják helyezni a megfelelő helyen.
Ebben az esetben már nem lehet azzal érvelni,hogy mindig a szülőnél van a gyermeknek a legjobb helye...
Ha csak rájuk ijesztenek az sem segít. Ha valaki nem dolgozott soha,nem a gyereke miatt fogja elkezdeni..
Szerencsétlen gyermekeket sajnálom. Ezek rosszabbak még az állatoknál is, mert az legalább törődik a gyerekével.
Én sajnos személyesen találkoztam egy ilyen anyának nem nevezhető valakivel. Koraszülött kislányommal voltam bent a kórházban, amikor Ő is bekerült koraszülés miatt. 3 nap után lelépett a kórházból, de addig egyszer sem fürdött, nem volt semmije, még 1 tiszta bugyogója sem. Annyit ért el a 3 nap alatt, hogy az intenzívre behurcolt valami fertőzést, a saját gyerekén kívül még 1 baba meghalt, karanténba került az egész részleg. Hiába könyörögtünk, hogy ne engedjék be, de a főorvos szerint neki is joga van bemenni a gyerekéhez.
Undorodom az ilyen férgektől, akik arra sem méltóak, hogy embernek nevezzem Őket.
Ez nagyon durva.
Nekem is van egy gyermekem és átérzem a gyermekei helyzetét!
Gusztustalan lehetett az az anyuka..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!