Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit szóltok az ilyen...

Ti mit szóltok az ilyen szülőkhöz?

Figyelt kérdés

Édesanyám gyermekorvos.Ezt hétvégén mesélte nekem:

Helyettesít az egyik községben,ahol nincs gyermekorvos jelenleg.Van egy "hölgy" a körzetében,aki elég problémás személy.

Együtt élt egy roma emberrel,akitől van 7 (7!!)gyereke!

Két éve otthagyta a családját,mert megismerkedett egy férvival.

Három hónap után terhes lett ettől a férfitól.

Szóval a 8. (!!) gyermekét várta már.

Nagyon szegény körülmények között éltek.

Mellesleg leírom,hogy akkor a harmadik albérletven laktak már,mert fizetés nélkül jöttek el mindenhonnan.

Beválalta a 8. gyerekét úgy,hogy a párja életében nem dolgozott soha.

Éhezett terhessége alatt,nem volt egy kisruhája sem,sem pelenka,szóval nem volt felkészülve a babára.

A gyermekjólétiseknél szedtek neki össze ruhát stb...

A védőnő es a gyermekjólétis semmit nem csinált a gyermekért,pedig nagyon jól ismerik a kedves " anyukát"!!

Megszülte a fiát 2,3 kg-al,hazajött kiment a védőnő,látta,hogy koszosak,büdösek ennek ellenére csak annyit mondott,hogy mossák át a gyermek ruháit...

Jó nem???

Aztán kb. 4 hónapra megint terhes lett valami csoda folytán.

Azóta 4. alberletben éltek,azaz 4 hónap alatt a 7.-ben.

De a védőnőt nem érdekli.

Koraszülött lett a gyermeke a sok cigitől és persze az éhezéstől.

8 hónaposan mindössze 1,4 kg-os volt a baba.

Elszökött friss császárral a kórházból még aznap.

Azóta nem látta a gyermeket kb. 1 hónapja.

Úgy van vele,hogy majd 2 kg-osan hazahozza.

Még semmit nem szerzett be a kicsinek,ha odaadják neki..

Piszkosak,lusták büdösek persze..

A kislány is piszkos,kócos.

Az "apuka" nem dolgozik persze.

Sajnáltatja magát,körbejárja a rokonságot,ki tud neki kaját vagy cigit adni..

Kérdezem én,hogy az ilyen miért nem adja örökbe a gyerekét? Anyukám beszélt is a védőnővel,hogy miért nem szól a gyámügynek. A védőnő pedig azzal vágott vissza,hogy inkább nőljön fel egy intézetben?

Csak a pénz miatt szül könyörgöm,hogy ne kelljen dolgozniuk.

Minek neki a gyerek,ha nem törődnek vele? Lehet,hogy ha lemondanának róluk,normális szülőkhöz kerülnének.

Fontosabb a cigi a családi,mint a saját gyerekenek a jövője????

2015. febr. 16. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy van ilyen, de a védőnő hozzáállása is.
2015. febr. 16. 13:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az ilyen embereknek fontosabb a pénz, mint a saját gyereke/i!

Ez van, nem kell vele foglalkozni, mert te egymagad (mivel nem vagy olyan munkahelyen, pozícióban) úgysem fogod megoldani a dolgot, se megváltoztatni.

Ha az édesanyádnak problémája van vele (jogosan nyilván), akkor tegyen lépéseket és próbálja meg megoldani, hogy a gyermeket eltudják helyezni a megfelelő helyen.

2015. febr. 16. 13:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nem emberek, hanem állatok. Mirt nem veszik el tőlük a gyerekeket még idejekorán??? Anyi család áhítozik egy kisbabaára! Rendes, dolgos, értelmes, szerető emberek!
2015. febr. 16. 13:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem,hogy mért a rendes családokat bántják,mert pl nekünk is volt egy rosszakarónk, kijött hozzánk a családvédelmi körülnézett, kérdezősködött, de mindent rendben talált, de hány gyerek éhezik, nincs fűtés stb... ott mért nem tesznek semmit? nekem ne mondja senki,hogy a gyereknek jobb egy fűtetlen lakásban élni ahol éhezik,mint nevelőszülőknél vagy gyermekotthonban ahol melegben van és rendesen kap enni, inni, ruhát stb...
2015. febr. 16. 13:23
 5/14 A kérdező kommentje:
Tudjátok nem most a roasz,hanem amikor elkezd cseperedni és csúfolni fogják a körülményei miatt.
2015. febr. 16. 13:23
 6/14 A kérdező kommentje:

Ebben az esetben már nem lehet azzal érvelni,hogy mindig a szülőnél van a gyermeknek a legjobb helye...

Ha csak rájuk ijesztenek az sem segít. Ha valaki nem dolgozott soha,nem a gyereke miatt fogja elkezdeni..

2015. febr. 16. 13:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsétlen gyermekeket sajnálom. Ezek rosszabbak még az állatoknál is, mert az legalább törődik a gyerekével.

Én sajnos személyesen találkoztam egy ilyen anyának nem nevezhető valakivel. Koraszülött kislányommal voltam bent a kórházban, amikor Ő is bekerült koraszülés miatt. 3 nap után lelépett a kórházból, de addig egyszer sem fürdött, nem volt semmije, még 1 tiszta bugyogója sem. Annyit ért el a 3 nap alatt, hogy az intenzívre behurcolt valami fertőzést, a saját gyerekén kívül még 1 baba meghalt, karanténba került az egész részleg. Hiába könyörögtünk, hogy ne engedjék be, de a főorvos szerint neki is joga van bemenni a gyerekéhez.

Undorodom az ilyen férgektől, akik arra sem méltóak, hogy embernek nevezzem Őket.

2015. febr. 16. 13:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Ez nagyon durva.

Nekem is van egy gyermekem és átérzem a gyermekei helyzetét!

Gusztustalan lehetett az az anyuka..

2015. febr. 16. 13:36
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A rendszerrel is baj van. Nàlunk normàlis a vèdõnõ. 2 hasonló eset volt nemrèg az èn közsègemben. A vèdõnõ mindent elkövetett, hogy ne adják haza a babákat. A fõnöke reakciója az volt, hogy legyen egy kicsit elfogadóbb. A babákat hazaadtàk. Az egyik csalàd az ÁNTSZ-t vasvillàval zavarta el, mert csalàdi tetûírtást akartak csinàlni, a màsik csalàd házfalát meg szètrágták a patkányok. Ezt kell elfogadóan kezelni, mert a hozzáállàs szerint jobb családban felnõni. Szerintem is jó csalàdban, de ilyen körülmènyek esetèn inkàbb az intèzet. A szomszèdom miatt èn is szóltam a családvèdelmisnek, mert az meg zühöli õket, de nem csinált semmit, mert màr vèdelem alà vannak vève (nem tudom Ez mit jelent), enni kapnak, ez volt a vàlasz. Sajnàlom ezeket a gyerekeket, mert akkora hàtránnyal indulnak az èletnek, hogy azt el sem tudom kèpzelni.
2015. febr. 16. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem nagyon gyorsan töröltesd a kérdést, mert ez (szerencsére) nem olyan gyakori eset, hogy ne lehetne ráismerni. Anyudat fel is jelenthetik miatta.
2015. febr. 16. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!