Milyen madarak vannak a "Jó éjszakát gyerekek" mesében?
ara papagáj (bár lehet, hogy tucan)
kakadu
guinea turaco
a kis kékeket nem tudom
(egyébként mind túl van kicsit csicsázva)
én is úgy érzem, és hat éves fiam mégis megőrül érte, pedig egyébként teljesen normális gyerek ... szóval ebben a filmben pszichológus is közreműködött :)
a kedvence a makapaka - vagy mi -, a másik meg a három csíkos testű és pöttyös nadrágot viselő - általam lityilotyinak nevezett - valaki ... és együtt röhögünk mikor a kék púposfejű csónakos a végén mikor már mindenki alszik egy laza mozdulattal hanyatt dobja magát ... és együtt utáljuk az általunk hápszidézinek nevezett majmot (profi módon tudom már mondani: ááááááá ápszidézi)
a kis kékek meg talán a hegyi kék madár csak leette magát tejföllel [link]
kedvencem a dalszöveg:
Makka Pakka Akka Wakka Mikka Makka Moo! Makka Pakka Appa Yakka Ikka Akka Ooo! Hum Dum Agga Pang Ing Ang Ooo, Makka Pakka Akka Wakka Mikka Makka Moo!
Anyám!! Már a kettesnek is zuhan a színvonala.
Mi nem ismertük, de múltkor véletlenül belenéztünk. mindketten szájtátva bámulták egy darabig, aztán a 6 éves lányom reakciója:
- Anya, ezt a mesét ütődöttek csinálták?
5 éves öccse: - Neeem is! Ez a triciklisgumumacimajom tök cuki!... vagy nem majom. Nemtommi. Na, ez a dagi kis puklifejű, ez itt, a makkapakkaizéke.
- Látod, öcsi, két percet néztél belőle és máris ütődött lettél te is!
- Mit csinál a kövekkel?.... Lemossa??? Télleg ütődött!
(- Na ugye!)
- Anyaaaa, kapcsold át légysziiii!
Hát részünkről ennyi volt ez a mese, de azóta is emlegetik, a "makkapakka" kifejezés szinonímája lett náluk az elszúrtad/vacak/nem tetszik stb mindenféle negatív megnyilvánulásnak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!