Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy kis lelki támasz hiányzik?...

Egy kis lelki támasz hiányzik? Tönkremegyünk?

Figyelt kérdés
Van két gyerekünk, harmadik pocakban. Tervezett baba, nagyon vártuk, hogy megfoganjon. Viszont az első hónapban egy hatalmas kiadásunk lett, az utolsó fillér tartalékunk odalett, minden. Úgy gondoltuk megbírkózunk vele, összeszedjük magunkat. Erre nyilván nem számítottunk, hisz az ember nem úgy tervez h egy összegben óriási összeget kell kiadni, nálunk felélni. Veszélyzetett terhes lettem, munkától eltiltott az orvos, jött a tél és baj baj hátán. Ma már azt mondtam valahol megértem, aki a vonatot vagy a 10-dikről ugrást választja. Félelmetes, ahogy egyik napról a másikra süllyedünk. És ma odáig jutottunk, hogy a család adott némi segítséget. Emiatt én úgy, de úgy szégyellem magam. Szerintem ez még rosszabb, mint az anyagi gond. A szégyen. :( :( Nem tudom mit várok, csak írjatok pár szót :(
2015. febr. 12. 17:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Örülj, hogy van család, aki tudott segíteni. Szedd össze magad, az anyagiak majd rendeződnek remélhetőleg. Addig pedig a meglévő gyerekeidre gondolj, hogy ők a lehető legkevésbé érezzék a feszültséget. Kitartás
2015. febr. 12. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Szívből sajnálom!

Először is, ha valaki mögött van egy segítő család, az ÁLDÁS, és az ő segítségük nem szégyen.

Másrészt legyenek terveitek a férjeddel, hogy keveredtek ki a gondokból! Külön-külön beszéljétek át az egyes problémákat és a lehetséges megoldásokat. Tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy mi a pontos gond, honnan indult, hogyan kerülhetitek el. Mondjuk úgy nehéz okosnak lenni, hogy nem tudom, mi történt. És fogjatok össze a pároddal! Ilyenkor könnyebb összeveszni, ha mindenki feszült. De ti dolgozzatok össze, és merítsetek egymásból erőt!

Azt ugye mondani sem kell, hogy a gyerekek a lehető legkevesebbet érezzék a gondokból, a magzat is ide tartozik. Szóval csak nyugi!

2015. febr. 12. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Várandósan átélni még nehezebb az ilyen helyzetet, őszintén sajnállak miatta.

Tudom, milyen érzés, egyik napról a másikra maradtam magamra a gyerekeimmel.

Azt sem tudtam, hogyan fogom megoldani a munkábajárást, nem volt mögöttem támogató család sem.

Télapó napján óránként ellenőriztem a bankszámlámat, és amikor 4 óra körül megérkezett rá a pénz, bőgve vettem el, mert mégis jöhet a Mikulás. Akkor már két napja tojást ettünk, mert csak az volt otthon.

Nehéz volt, de túlestünk rajta, ahogyan a legtöbb ember megoldja, ha valóban mindent megtesz.

A főnököm rugalmassá tette a munkaidőmet, tolerálta, ha táppénzre kellett mennem a gyerekekkel. Sokszor hazaengedett úgy, hogy vittem magammal a melómat.

Elvállaltam a lépcsőház takarítását is, a szomszéd néni meg felajánlotta, hogy addig vigyáz a gyerekekre.

Sokszor főzött is nekünk. Először szégyelltem ezt, de elmondta, hogy neki öröm, ha gondoskodhat valakiről.

Hétvégenként számítástechnika korrepetálást vállaltam, olyan felnőtteknek, akik vizsgára készültek.

Szóval mindent megtettem. Te most nem tudsz fizikailag sokat tenni, de gondolom a férjed igen. A te feladatod az, hogy támogasd őt, és próbálj kiegyensúlyozott maradni a gyerekeid és a babád miatt.

2015. febr. 12. 18:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindent megteszek itthon! Eddig sem szórtuk a pénzt, szerencsére mi ilyenek vagyunk. De most aztán amin csak lehet spórolok itthon. Úgy főzök, hogy ne kerüljön sokba, szerencsére állataink vannak, így hús könnyen kerül az asztalra. A rezsin is spórolok, mindenki után kapcsolom a villanyt. Fűteni is csak amikor hazajönnek a gyerekek. Persze nem fagyunk meg, azért erre figyelek. Férjemnek annyi dolga van, hogy dolgozzon, márciustól plusz munkája is lesz. ezeket az anyagi dolgokat nem is akarom folyton a nyakába varrni, próbálom megoldani itthon magam. De én meg beleőszülök. Viszont az se lenne jó, ha ő úgy menne dolgozni nap mint nap, hogy bizonytalan a mindennap. Ráadásul a babával is gondok vannak, ez óriási lelki teher mindkettőnknek. Ebben nem spórolunk, a legjobb orvoshoz járunk, muszáj. A gyerekek sem sokat észlelnek az egészből, hisz mivel eddig sem szórtuk a pénzt, nem tűnik fel nekik. Amikre eddig jártak, ezután is fizetjünk, bár nagyon nehéz, de nem akarom elvenni tőlük. De nehéz, nagyon nehéz. És a vicc, hogy ilyenkor tényleg csőstül jön a baj, olyan hirtelen kiadások jelennek meg, mint pl a gáztűzhely sütője most ment tönkre. Pedig kétnaponta sütök, imádják és olcsó is. Szerintem ez volt az utolsó csepp a pohárba, amikor így is minden rossz. És most esély sincs a javításra, vannak ennél fontosabb kiadások. :( :(
2015. febr. 12. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Most próbáljátok átvészelni, de ezért is fontos szabály, hogy legyen mindig 6 havi tartalék, ami tényleg vészhelyzetre van.

Váratlan kiadásra, arra, ha neadjisten a férjed munkaképtelenné válik, ilyesmik.

"Erre nyilván nem számítottunk, hisz az ember nem úgy tervez h egy összegben óriási összeget kell kiadni"

De, sajnos kell ezzel számolni, ezért is vésztartalék.

2015. febr. 12. 18:29
 6/11 A kérdező kommentje:
2,2 millió repült. Szerintem ez szép vésztartalék. És ez úgy repült , hogy még fizetésünkből is kellett mellé rakni. Képtelen vagyok most egyik napról a másik napra félretenni 6 havi fizetést! Ha a férjem nem tudna most dolgozni, akkor oda minden. Vége. Most ez a helyzet :( :( :(
2015. febr. 12. 18:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom. :(

A mai világban bárki ebbe a helyzetbe kerülhet, sajnos. Úgy látom azért a sarkadon állsz, és igyekszel megoldani mindent, jó, hogy ennyire nem dobod el Magad, mármint hogy igyekszel jobbá tenni mindent a gyerekek nem éreznek belőle semmit, és látod a férjednek még plusz munkája is lesz,hidd el igy meg fognak oldódni a dolgaitok. A lejtő után már hegymenet fog jönni! :)

A pocakodban lévő babával van gond, jól értem?

2015. febr. 12. 18:36
 8/11 A kérdező kommentje:

Dehogynem! Szívem szerint fetrengenék a földön és üvöltenék :( :(Konkrétan 4 hónapja csak baj vaj hátán. Az igaz, hogy kívülre nem mutatom. De nem is igen vagyok szociális hangulatomban, alig beszélgetek valakivel, mert panaszkodni nem szeretek (látszat ellenére ugye), de biztos, hogy bárkivel beszéltem a bajaival jött, ez nekem most nem fér bele. Alaphangulatom rossz és terhelni sem akarok másokat ezzel.

A babáról nem szeretnék írni ha nem gond, jövőhéten vizsgálja genetikus, rettenetesen félek, de bízok benne, hogy az én csapásaimat a Jóisten nem veri rá, hisz ő nem tehet semmiről :(

2015. febr. 12. 18:47
 9/11 anonim ***** válasza:
71%

Jesszus, mire kellett ennyit kiadnotok? :O

mi is voltunk egyszer nagyon vacak helyzetben... lebetegedtem, mellhártya gyulladáson és tüdőgyulladásom volt, 40 fokos lázzal fetrengtem otthon napokig. majd a férjemnek kibírhatatlan fájdalmai lettek, elment orvoshoz és már nem is engedték haza, egyből vitték a kórházba, 2 nap múlva már műtötték. a gyerek így ment a nagyszülőhöz, pedig soha nem volt ott egy éjszakát se... gondolj bele, a férjemnek még csak ruhákat se tudtam bevinni, mert felkelni se tudtam, én is ellátásra szorultam, persze mikor kijött az orvos, engem is kórházba küldött. egyikünk se dolgozott, a tp-m iszonyú kevés volt, férjemnek meg semmi, mint kiderült, be sincs jelentve és persze ki is rúgták... ezek után jött az igazi pofon, férjemnek 4 hónapig kellett feküdnie, én kb. 2 hónap alatt épültem fel, a tartalékainkat gyakorlatilag gyógyszerre költöttük és meghalt a nagymama akit el kellett temetni... :( (le se írom mennyibe kerül)

még a jegygyűrűket is be kellett adnunk a zaciba, szó szerint 0Ft-unk volt... vagyis mínusz, akitől tudtunk, kölcsön kértünk. utána még egy fél év volt mire visszafizettünk mindent, borzalmas időszak volt :(

kitartás nektek, most már csak vége lesz a rossz szériának!!!

2015. febr. 12. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Kitartás! Biztos minden rendeződni fog!
2015. febr. 12. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!