Miért van még mindig benne az emberekben ez a homokba dugom a fejem, nem az én dolgom, ha nem tudom, nem fáj hozzáállás?
Miért hiszik néhányan, hogy normális, ha a szomszéd veri a gyerekét, vagy alultáplált a gyerek, vagy egész nap sír, vagy ordenárén beszél a szülő a gyerekével. Miért normális úgy tenni, mintha észre se vennénk, hogy a szülő alkoholista és le se szarja a gyerekét?
Se az óvónő, se a védőnő, se senki nem csinál semmit. Vagy ha a gyereknek van fedél a feje felett, meg nem hal éhen, akkor már minden rendben lehet? Arra nem gondolnak, hogy ezek a gyerekek felnőnek, a társadalom részei lesznek?
Mert mégis mit tud csinálni?
A gyerek - bármennyire is hihetetlen- de így is szereti, ragaszkodik a szüleihez. Ha kiveszik onnan, azzal is csak sérüléseket okoznak neki.
És aztán hova kerül az a gyerek? Nagyihoz? Hát nem biztos, hogy ideális megoldás, tekintve, hogy VALAMIÉRT a szülők is olyanok lettek, amilyenek.
Hivatásos nevelőszülőkhöz tizedik gyereknek perkopf díjért? Ezt sem hiszem, hogy jót tenne a gyereknek.
Megkérdezhetem kedves kérdező, hogy te szoktál-e tenni, és mit, ha ilyet látsz?
Szerintem azért nem tesznek semmit, mert ahol ilyen gyerekek vannak, ott általában alkoholista, agresszív szülők vannak, az emberek félnek tőlük, nem mernek beleszólni, féltik magukat és a családjukat.
Meg szerintem nem is nagyon van mit tenni, mert max. állami gondozásba kerülnek a gyerekek, az sem jobb semmivel sem.
Talán az segítene, ha esetleg nevelőszülőkhöz kerülnének, de az ilyen emberek biztosan nem járulnak hozzá, hogy a gyerek elkerüljön tőlük és nevelőszülőkhöz adják (ha jól rémlik ehhez bele kell egyezniük).
Igen, az sajnálatos tény, hogy ezeknek a szegény gyerekeknek a nagy részéből ugyanolyan vagy hasonló emberek lesznek mint a szüleik (tisztelet a kivételnek, én ismerek olyan férfit, aki már 50 év körüli, állami gondozásban nőtt fel, és teljesen normális életet él, de szerintem ez ritka eset).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!