2 anyanyelvū kisgyerek esetében, hogyan kellene tanítanunk, hogy mindegyik nyelvet szépen megtanulja?
A Fülöp-szigeteken élünk, férjemnek a helyi nyelv az anyanyelve, nekem a magyar, egymás között angolt használunk.
Arról már sokat olvastam, hogy elvileg megtudja tanulni a pici mindhárom nyelvet, mégha az elején keveri is, csak lesz egy, amit a legjobban beszél, amit a legtöbbet hall.
Viszont a kérdésem inkább arra irányulna, hogy hogyan tudjuk mindegyik nyelvet megtanítani neki?
Ha majd az apukája lesz vele a helyi nyelven szól majd hozzá, ezt hallja az utcán is, én pedig magyarul beszélek majd hozzá, napközben természetesen velem lesz a legtöbbet... közben hall angolt is...de ha együtt vagyunk hármasban, hogyan kellene megoldani? Egymáshoz is beszélünk, közben mindketten hozzászólunk majd a picihez, eléggé zavaros lehet.
Hasonló helyzetben lévõk hogyan oldották meg? Várok mindenféle tanácsot, ötletet, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!