Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvehetik tőlem a táppénzt ha...

Elvehetik tőlem a táppénzt ha az én orvosom javasolta terhesség alatt, de egy másik nem adta meg a javaslatot?

Figyelt kérdés
Január óta vagyok veszélyeztetett terhesen táppénzen. Jelenleg 10 hetes vagyok. Az orvosom zokszó nélkül megirja a javaslatot. Múlt hét kedden voltam nála és aznap le is adtam a háziorvosnak a papirt. Viszont következő hétfőn elmentem egy kórházba terhesgondozásba vetetni magam és az ottani orvos azt irta,hogy nem javasolja a táppénzt. Ezt a leletet kidobtam. Most nem tudom hogy ennek az idegen orvosnak mérvadó a javaslata vagy az számit amit én leadtam a háziorvosnak?
2015. febr. 4. 19:48
 1/4 A kérdező kommentje:
Még az érdekelne ezzel kapcsolatban,hogy ha pl nem adom le az elutasitó papirt,csak amiben javasolják továbbra is,akkor ezt vehetem semmisnek vagy van olyan nyoma az OEP-nél,hogy elveszik a táppénzem erre az időre? Esetleg kérjek a saját orvosomtól egy új javaslatot?
2015. febr. 4. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a nőgyógyász javaslata számít.de ha amúgy jincs különösebb okod,akkor inkább dolgozz,mert könnyen el lehet lustulni.nem beteg vagy,csak állapotos...
2015. febr. 4. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem annak idején úgy volt, hogy bizonyos időközönként kellett vinnem papírt a háziorvosnak, amin rajta volt hogy továbbra is indokolt a táppénz. Mondjuk Ő nem is foglalkozott vele, tudta hogy indokolt, mert elég sok problémám volt. Mi miatt vagy veszélyeztetett? Miért kell két orvoshoz járnod?
2015. febr. 4. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Csak egyhez kell,de váltani akartam mert akihez járok,nagyon messze van.Volt bevérzésem progeszteron probléma miatt,meg nagyon sokat hányok.Valamint nem tudok dolgozni sem,hiszen fizikai munkát végzem.Emelgetés,cipekedés stb. Nekem is időközönként kell vinnem egy papírt,amit rendszeresen szoktam is.Csak ez a másik orvos,akihez persze soha többé nem is megyek,nem adta meg a javaslatot,mert nem nyúltam mélyen a zsebbe....
2015. febr. 4. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!