Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz a 39 hét után? Bővebbe...

Mi lesz a 39 hét után? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Az Egyesült Királyságban élek. Jelenleg itthon vagyok a 6 hós kisfiammal. A munkáltatóm 39 hétig fizet, utána 13 hétig fizetetlenül lehetek itthon. Így jön össze az 52 hét Maternity Leave. Ha ezután nem megyek vissza dolgozni, felbontják a szerződésem. De az utlsó 13 hétben ki fizet? Mert gondolom csak nem hyagyják a kismamát "étlen-szomjan"?És ha közben teherbe esnék, akkor mi lenne? És ha nem tudok visszamenni dolgozni, akkor munkanélkülire mehetek? Mi kell hozzá? És mennyi pénzt tudnak fizetni? Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom megoldani a gyermekelhelyezést, de őszintén nem is akarom a majd közel egy éves kisfiamat elhagyni, akár csak pár órára, hogy dolgozhassak. Nem azért mert lusta vagyok, hanem, mert egy éves sem lesz!

Kérem olyan írjon, aki hasonló cipőben jár! Nagyon fontos! Előre is köszi a válaszokat.

2010. febr. 9. 22:19
 1/3 Nikcsi ***** válasza:

Szia!

En itt elek mar 5 eve, fiam 15 honapos itt szultem es most varom a napokra a masodikat. Az utolso 13 het fizetetlen, csak a child benefitet kapod es a child tax creditet ha jogosult vagy ra. Munkanelkuli segelyrol nem tudok segiteni, de menj be egy helyi jobcenterbe ott tajekoztatnak.

En visszamenten dolgozni, mikor a fiam 10 honapos volt, heti 2x8 oraban. Nekunk sikerult ugy oldani hogy a parom ugy csinalta hogy azon a ket napon legyen szabados es igy o vigyazott ra. Igy megmaradt a munkaviszonyom es megkaptam azt a penzt mint amikor maternity leave-en voltam + most a masodik babammal is jogosult vagyok ujra az 1 ev gyesre es osszesen dolgoztam 4 honapot. :)

2010. febr. 9. 22:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, így én is vissza tudnék menni dolgozni, hogy apu vigyáz két napig a picire. De én hotelben dolgozom, mint szobalány, felszolgáló és pultos. Mikor, hova kell ember. És nem biztos, hogy 8 óra összejön egy nap, pláne két nap. Mert ugye tax credited sem kapsz, ha 16 óránál kevesebbet dolgozol. Meg minimálbérrel 16 óra is kevés pénz? Vagy csak valamit nem tudok. Nem tudom megéri-e, ha visszamegyek dolgozni? Leginkább ez a fő kérdésem.
2010. febr. 10. 10:11
 3/3 Nikcsi ***** válasza:
Ha rovid idon belul akarsz kistesot akkor a valaszom igen, mert igy nem veszited el a munkaviszonyod es par honapot kell csak kihuznod mint nekem es ujra eljohetsz gyesre. Ha nem akkor talan jobb ha otthonmaradsz, ha parod jol keres. Egyebkent jogod van a reszmunkaidos allashoz, kotelesek reszmunkaidoben visszavenni, mivel pici gyereked van. Erre azert kerdezz ra egy jobcenterben, mert en ugy tudom hogy torveny kotelezi erre a munkaltatot. Az en cegemnel legalabbis ez nem volt problema.
2010. febr. 10. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!