Mitől függ, hogy egy gyerek/baba hogy viseli az idegeneket?
Van valami, amire lehet figyelni, amit tenni lehet, hogy ne sikítsa össze a fél utcát, ha idegent lát (vagy olyat, aki nincs jelen mindennap az életében)? Mitől függhet ez?
Sokat látom, hogy írják, hogy bizonyos korban mindegyik, de én elég sokat láttam, aki abban a bizonyos korban volt és nem volt olyan.. Nem szeretnék úgy járni, hogy nem tudunk sehova menni, vagy ha jönnek hozzánk, akkor az arról szóljon két órán át, hogy az ordító gyereket próbáljuk lenyugtatni.
szerintem ez habitus és életkor kérdése. én kezdetektől mindenki kezébe erőltettem a lányom hogy ne legyen félős. Most 6 hónapos és ha ránez egy idegen (vagy akár nagyszülő akit kéthetente lát) sírva fakad. És ez valóban azzal jár hogy a férjemmel sehova se tudunk elmenni. Sőt teher ha jönnek a nagyik, mert alapból eljátszik egyedül a szobájában, de ha jönnek ott kel strazsalnom mert sirva fakad ha nem lát.
A sogornòmnek 2 lanya van, ugyanugy szocializalta mindkettot. Mégis az egyik felt az idegenektol.a masik meg mindenkit puszilgatott, sose hallott szeparaciorol se...szoval sztem nem nevelesen mulik. majd kinovi.
jaja, engem is csesztetnek hogy vigyem közösségbe, de hát most választhatok hogy vagy sétálunk két órát a jó levegőn vagy elviszem közösségbe és tönkre van téve a nap, a séta, az alvása, minden mert úgy begőzöl.
Túl élhető ez a korszak, nem sok 2 évest láttam aki sírva fakad az idegenektől. nyilván kinövik ezt is :)
Szerintem is termeszet fuggo.
Nagyobbik lanyom barhol elvolt barkivel. Mai napig igy van, ott tudom hagyni nagyszulonel meg szomszednal is akar. O egy ilyen gyerek.
Kisebbil lanyom meg mintha ölnék ugy sir, atmentunk anyosomhoz es volt hogy fel nap kellett, hogy annyira megnyugodott, hogy le tudtam tenni. Addig eselytelen volt. Minden heten megyunk nagyjabol es megis.. Most 6 honapos es mar "csak" 1-2 orat sir a 4-5 helyett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!