Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lemondhatok a gyerekről?

Lemondhatok a gyerekről?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő, nem szedhetek fogi gátlót tehát a páromnak kell védekeznie, az exemmel ez ment egy év alatt sose lettem terhes.

A mostani páromban most csalódtam másodszor, mondtam hogy nem tudok így védekezni, tehát vigyázzon rám, és mégis másodszor vagyok terhes fél! év alatt, az elsőt nem tartottuk meg, most viszont kijelentette hogy akarja, és el is mondta mindenkinek. Mindenki támogat és tökre örül, és mindenki azt mondja hogy csak a hormonok miatt vagyok ilyen.

Egyedül nem tudnám eltartani a gyereket, viszont nem akarok kiszolgáltatott lenni neki amíg a kicsi nem annyi idős hogy ismét dolgozhassak.

Lassan úgy vagyok vele, hogy ő akarta ezt az egészet, tudta hogy nem akarok még gyereket, és azt is hogy nem védekezhetek.

Nem akarok vele élni, nem hiszem hogy ezt rendbe lehet hozni. Le mondhatok valahogy arról a kicsiről, van ilyen nyilatkozat?

Illetve hasonló cipőben mit tennétek?

2015. febr. 1. 14:09
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érzem, minden felelősséget a párodra akarsz áthárítani.
2015. febr. 1. 15:10
 12/62 Vilcsianyuja ***** válasza:
45%
Ez a pasi nem normális. Én a helyedben mennék második abortuszra, és szakítanék vele. Együtt maradni vele öngyilkosság (a saját és a leendő gyereked életének borítékolt megnyomorítása). Hogy megszüld és a kezébe nyomd, hogy szevasz, akkor legyetek meg együtt? Hogyan tudnád rábízni a gyereked életét, mikor már rajtad is önykényuralkodik? És hogyan lehetsz biztos abban, hogy nem szakad-e meg a szíved, ha majd tényleg le kell mondanod a gyerekről? És ha nem tudsz lemondani, akkor tényleg össze leszel kötözve a gyerek apjával egy életre, akár együtt maradtok, akár nem. Szóval bár utálom magam ezért, de én a helyedben mennék második abortuszra.
2015. febr. 1. 15:17
 13/62 A kérdező kommentje:

nem hittem hogy így letámad mindenki...

Én úgy gondolom azzal hogy csak úgy voltam vele hogy védekezett kb mindent megtettem amit tehettem.

A pharmatexre túlérzékeny vagyok fogamzásgátlót nem tehetek, komolyan nem tudom mi mást tehettem volna még...

Lehet hogy túlzottan haragszok rá ezért nem reálisan ítélkezek vele szemben, de hát sorry úgy hogy az előző páromnál minden rendben volt ilyen téren nehéz nem ítélni..

Nem tudom mennyire lehet észrevenni, én nem vettem észre hogy szakadt..

2015. febr. 1. 15:23
 14/62 anonim ***** válasza:

Mikor tudtad meg, hogy valószínűleg szakadt? Esemény utáni tabletta?

Amúgy süt az írásodból az indulat. Szerintem kár együtt maradnotok. Nem szereted őt, csak együtt voltatok, de hogy miért, az számomra rejtély...

2015. febr. 1. 15:27
 15/62 A kérdező kommentje:

Nem tudok abortuszra menni, kicsit későn derült ki és nem rohantam azonnal intézkedni, illetve az örökbe adás is szóba jött, ami sokkal könnyebb lenne, hiszen nem volt egy leányálom az első sem amikor kijelentette hogy nem maradhat nélküle pedig nem tudom ellátni. Logikus érvek voltak amiket egyszer elfogad az ember, plusz ijedtek is voltunk.

Eszembe nem jutott hogy előfordulhat megint. Az örökbe adás persze már ki van lőve a részéről, de én nem akarok asszisztálni abban hogy hozzá legyek kötve mert kettőnket nem tudom ellátni, ha arra kerülne sor úgy is hozzá kerülne, hiszen lakása és munkája van, plusz segítenék a szülei is akik nevelőszülőként dolgoznak.

Ezért is gondolom hogy egyszerűbb lenne kilépni és nem végigcsinálni egy procedúrát amiben nem nyerhetek. Illetve vállalni egy gyereket akit nem akartam és talán nem is fogok szeretni

2015. febr. 1. 15:31
 16/62 A kérdező kommentje:
Amíg nem derült ki hogy terhes vagyok és nem hebegte hogy lehet kiszakadt addig nem haragudtam és viszonylag rendben volt minden.
2015. febr. 1. 15:33
 17/62 anonim ***** válasza:

Rég tehettél volna "ellene", mikor észrevetted, hogy terhes vagy. Ami úgy az 5. hét körül van. Akkor még rengeteg idő van.

A gyerekről persze lemondhatsz az apa javára. Sőt még örökbe is adhatod.

2015. febr. 1. 15:37
 18/62 A kérdező kommentje:
Kérlek olvasd újra a kommentemet, a 15. válasz az
2015. febr. 1. 15:39
 19/62 anonim ***** válasza:
Először is nyugodj meg. Igen, lehet, hogy a hormonok miatt túlzottan is felfokozott állapotba kerültél. Én az 1. terhességem kezdetén még a berendezést is összetörtem, úgy éreztem a párom csapdába ejtett, a terhességem egy rémálom kezdete stb, stb. Pedig komolyan szerettem volna babat, mégis nagyon összezavarodtam.azota a kisfiam már lassan ovis, a paromhoz férjhez mentem, szültem neki még egy babat, es nagyon boldogok vagyunk. Iszonyú nagy változás elott állsz, természetes, hogy ki vagy borulva. Most mar kar azon gondolkodni, mi lett volna ha. Az összes ilyen hozzászólót tojd le magasról. Szépen le fognak tisztulni a dolgok. Akkor gondold at higgadtan, tiszta fejjel. El fogod tudni tartani? Lesz valamennyi segítség? Stb, stb. Ha meg is szülöd, az ember "magának szül" nem valaki másnak. Bármi történjék is, ha a párod pl. lelép, te ott leszel a gyermekednek. Rad mindig számíthat majd. Ha ezt úgy érzed fel tudod vállalni, akkor tartsd meg. Ne az érdekeljen, ki mit gondol rólad.
2015. febr. 1. 15:53
 20/62 A kérdező kommentje:
Nem tudom eltartani egyedül, ha nem akarná úgy örökbe adhatnám, de mivel akarja így több mint valószínű hogy hozzá kerülne. Labdába se rúghatnék a gyerekért.
2015. febr. 1. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!